Ideea mea vs ideea celuilalt

Fiecare om are propriile lui păreri, respectate sau nu de restul persoanelor. Fiecare om gândeşte diferit şi-şi formează propriile idei. E firesc, e natural. Problema apare când îţi împărtăşeşti ideile cu cei din jurul tău… căci există mai multe variante de « reacţii » :

  1. Vei avea susţinători : persoane care sunt de acord cu tot ceea ce spui tu ; persoane care au aceleaşi idei dar nu au ştiut/vrut să le exprime ; sau persoane ce nu au avut ideile respective dar îşi simt mintea « luminată » după ce le-au aflat. Vei fi întotdeauna încântat(ă) să le auzi aprobarea şi îţi va creşte inima-n piept la fiecare laudă.
  2. Vei avea parte de persoane care, deşi nu-ţi dau dreptate în tot ceea ce spui, te felicită pentru curajul de a-ţi exprima punctul de vedere. Sunt persoane realiste, conştiente de diversitatea umană. Te felicită, apoi îţi oferă varianta lor, fără a încerca să ţi-o « bage pe gât » .
  3. Vor exista şi persoane “Gică-Contra”, ce nu vor fi de acord cu tine orice-ai spune şi vor găsi completări la orice idee de-a ta. Vor critica subtil sau îţi vor spune direct că « greşeşti », fără să se gândească la faptul că nicio părere nu e greşită, căci nimeni nu deţine dreptatea absolută. Ceea ce poate fi adevărat pentru un om, poate fi complet fals pentru un altul.
  4. De asemenea, mai sunt şi persoane complet indiferente, care ridică din umeri sau zâmbesc pasiv la auzul vorbelor tale. Nu îi afectează cu absolut nimic ceea ce spui tu. E foarte posibil nici să nu te audă când vorbeşti şi să se gândească la ale lor.
  5. Bineînţeles că apar şi persoanele ipocrite şi laşe, care îţi dau dreptate cât se află în faţa ta, iar în momentul în care întorci spatele, au o părere total diferită şi ţi-o şi batjocoresc pe a ta.
  6. Există şi persoanele care îţi dau dreptate la începutul frazei iar la jumătatea ei îşi schimbă brusc părerea. Acestea sunt persoanele care se contrazic singure, sunt uşor influenţabile şi au mintea invadată de milioane de idei, neştiind pe care să o aleagă, pe care să o urmeze.
  7. Mai apar şi persoanele care nu au auzit « o boabă » din tot ce ai spus dar te aprobă total şi schimbă subiectul în mai puţin de 10 secunde.

Poate mai există variante pe care le-am omis…până acum eu pe acestea le-am descoperit. Cine mai cunoaşte şi altele este liber să completeze lista, lăsând un comentariu mai jos !

Advertisements

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: