Start!

Din categoria “I’m as pissed off as a midget with a yoyo”, astăzi o să vă plictisesc cu nişte lucruri care mă calcă pe nervi.

Sunt multe teorii care susţin că tot ce facem rău se întoarce la un moment dat împotriva noastră. Da, mi se pare corect! Însă atunci când se întoarce dublu, triplu,etc. ce ar trebui să facem? Să ne anesteziem cu două-trei sticle de tequila şi să aşteptăm să treacă ? De ce să nu se întoarcă în aceeaşi măsură şi atât?…Fără bonusuri, fără bonuri de masă şi titlul de „răufăcătorul lunii”!

Şi de ce toate ne  aterizează-n freză, fix când ne e lumea mai dragă? Eşti fericit, cu prietenii, în jurul unui butoi de bere şi brusc îţi cade un meteorit în cap. Pe ei nu-i atinge nici măcar o firimitură…în schimb ţie îţi şopteşte în ureche, un prezentator gay imaginar: ”Felicitări, tot c*catul e pentru tine!”.

Şi dacă asta ar fi tot, poate ar fi mai simplu. Dar trebuie să mai ai şi emoţii, sentimente, care să-ţi împiedice „vindecarea” şi să te ţină în suspans, cu funia de gât, neştiind dacă o să-ţi zboare scaunul de sub picioare.

Pentru că eşti om şi ai nevoie de iubire, de prietenie, de socializare şi de admiraţie din partea celor dragi. Iar atunci când eşti „fucked up”, te simţi brusc, din ce în ce mai singur; vezi cum lumea pe care ai clădit-o se scufundă şi tu n-ai colac de salvare.

Citim glume, ne uităm la comedii şi dansăm pe mese, în cluburi, cu prietenii. Ignorăm ideea că există şansa, chiar de 0.1%, să pierdem totul într-o secundă, fără să ne dăm seama. O singură idee, un singur cuvânt, o declaraţie, o persoană, un orgoliu, poate să dea totul peste cap şi să te oblige să o iei de la capăt. Şi nu va fi uşor! Dar îţi tragi izmenele pe tine şi ieşi în viscol, sperând că soarele va răsări din nou şi te vei bălăci încă o dată printre valuri.
Aş putea să mai spun multe, dar e timpul să plec de la start.

Advertisements

One response to this post.

 1. Fiecare decizie pe care o ia un om în viață creează efectul de val în jurul său. Atunci când cineva face o greșeală cât de mică, rezultatul greșelii crește în „timp și spațiu”. Și acum o să spui, „dar dacă fac un lucru bun nu e la fel!”. Aici intervine un lucru care nu a fost luat în considerare: oamenii din jur. Oamenii în general au ceva minunat care se numește suflet. Dar din păcate nu știu să asculte ce le dictează inimile. Își pun tot felul de bariere imaginare și se opresc din a fi buni, iertători, săritori la nevoie, etc. A apărut în lume ceea ce se numește „interes” și în general oamenii copiază unul de la altul comportamentul negativ, pentru ca mai apoi să aibe parte de același fel de probleme.
  Viața trebuie văzută ca o sârmă la mare înălțime și tu ești singură pe acea sârmă. Când faci un pas bun este ceva ce nu este deosebit, este ceva ce ar trebui să fie firesc. Când faci un pas greșit în schimb trebuie să ai mare grijă să nu cazi de tot de pe sârmă. Este mult mai greu să pui din nou pe picioare pe o sârmă decât să mergi deja pe ea. Cu timpul însă capeți experiență și dacă ai curaj poți încerca să faci și acrobații prin care să te poți face remarcată.
  Viața nu pare dreaptă, dar în realitate totul este pentru a ne oferi ocazia să experimentăm și să ne adaptăm atât față de lume cât și față de noi înșine.
  Cu siguranță toți greșim și garantat cu toții avem parte de lucruri rele în viață înapoi înzecit sau chiar însutit. Chiar și lucrurile bune sunt înapoiate înzecit și însutit, doar că nu știm să le vedem. Când ne ținem cu ultimele forțe cu două degete de sârmă am da orice să fim din nou sus pe picioare, și de cele mai multe ori simțim forțe proaspete în momentele cele mai neașteptate și fără să ne dăm seama ajungem din nou cu picioarele pe sârmă, dar atunci când suntem sus uităm cât de greu a fost acolo jos și mai facem un pas greșit, iar cădem, și tot așa. Trebuie să avem toți principii de conduită din ce în ce mai bune, să știm să vedem frumosul din ceva urât, curaj să vrem să trecem peste toate și să încercăm totuși doar împreună cu alții să mergem mai departe.

  Like

  Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: