Valentine’s Bleah…

Nu fac parte din categoria “haters gonna hate”, sunt topită după gesturi romantice şi vorbe pisiceşti şoptite când nu te aştepţi. Îmi place să primesc flori şi ciocolată, dedicaţii siropoase şi poezii inocente.

Dar sunt anti Valentine’s Day. De ce?…

Pentru că nu înţeleg de ce trebuie să existe o zi anume în care toate cuplurile, indiferent de starea relaţiei lor,  să fie super romantice şi să-şi exprime kilograme de sentimente în faţa unei fripturi, la restaurant.

Mi se pare un pic ridicol ca Vasilica şi Costel să se certe în fiecare zi a vieţii lor, să-şi arunce borcane în cap şi să se adoarmă unul pe altul cu câte o tigaie-n freză, dar de Valentine’s Day să îşi ofere cadouri pufoase şi să-şi facă declaraţii de dragoste. Măcar dacă a doua zi s-ar îndrepta lucrurile şi nu s-ar reîntoarce la veşnicele ţipete şi farfurii sparte pe podea. Dar un an întreg să i te adresezi cu « măgarule » şi numai într-o zi cu « iubitul meu » e de-a dreptul stupid.

Pe cei care se iubesc în fiecare secundă a vieţii lor şi găsesc soluţii la orice problemă pe care o întâmpină, nu îi bag în « oală », căci îi admir şi consider că merită o zi în care să plutească printre inimioare. Dar pe cei care se prefac fericiţi de Valentine’s Day, doar ca să facă parte din turmă, îi oblig să intre-n « oală ».

Şi da, cunosc astfel de cupluri, care se complac într-o relaţie doar din obişnuinţă şi preferă să fie fericiţi doar de sărbători…chiar de fericirea respectivă e născută din falsitate şi prefăcătorie.

Eu aş prefera să am o relaţie normală şi de Valentine’s Day să nu se întâmple nimic deosebit, decât să am doar o zi pe an în care să aud « te iubesc ».

 

2 responses to this post.

  1. […] la celebra sărbătoare a îndrăgostiţilor şi, deşi nu sunt de acord cu declaraţiile siropoase făcute doar cu ocazia asta, le urez de pe acum tuturor îndrăgostiţilor să fie fericiţi mereu împreună, nu doar de […]

    Like

    Reply

  2. Foarte bine punctat. Prea multa mediatizare pe Valentine’s Day. Deja a devenit o zi a cadourilor obligatorii. Pun pariu ca in 90% din relatii, ori el ori ea, daca nu ambii, asteapta un cadou de la celalat.Un cadou care sa fie palpabil, nu un banal ( pt ei) ” te iubesc” !

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: