Regina blestemaţilor

Pentru cei pasionaţi de poveştile cu vampiri dar şi pentru fanii muzicii rock, „Regina blestemaţilor” este filmul ideal.

Apărută într-un an în care vampirii nu erau atât de la modă ca în prezent, ecranizarea realizată după unul dintre volumele romanului „Cronicile Vampirilor” de Anne Rice prezintă viaţa vampirului Lestat şi aspiraţiile sale de a-şi face cunoscută prezenţa în întreaga lume.

Trezit din somnul în care se cufundase pentru a-şi îngropa suferinţa din dragoste, Lestat (Stuart Townsend) se loveşte de o lume diferită faţă de cea pe care o ştia şi este nevoit să se adapteze la ea. Astfel, acesta ia sub aripa sa o formaţie necunoscută şi adăugându-i vocea sa însetată de sânge,o transformă peste noapte în cea mai aclamată trupă rock.

Versurile cu care-şi încântă auditorul, însă, sunt menite să stârnească furia celorlalţi vampiri şi să-i provoace să i se alăture, să-şi dezvăluie identitatea în faţa muritorilor. Acţiunea filmului se intensifică, pe parcursul filmului, odată cu apariţia răvăşitoarei Akasha, interpretată de Aaliyah, considerată a fi regina tuturor celor blestemaţi cu o soartă însângerată.

Pentru cei mai romantici din fire, regizorul Michael Rymer a introdus şi un strop de dragoste interzisă, prezentând ambiţia puternică şi  fantezia aproape de neatins a tinerei Jesse (Marguerite Moreau) pentru superstarul Lestat. Exagerat de curioasă din fire şi cu spiritul aventurii imprimat în suflet, Jesse face tot posibilul să afle cât mai multe despre viaţa vampirului, ajungând într-un final să dobândească sentimente profunde pentru el.

Pelicula nu se ridică, nici pe departe, la înălţimea cărţilor autoarei Anne Rice, povestea originală fiind modificată pe alocuri, dar modernizată cu o coloană sonoră ce accentuează esenţa fiecărui moment.

Nu este o ecranizare extraordinară de care-ţi vei aduce aminte peste ani, dar poate reprezenta o altă variantă de introducere a existenţei vampirilor în secolul XXI.

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: