De la reptile la cămile

M-aştept din clipă în clipă să înceapă furtuna şi să văd oameni ieşiţi din minţi, cum aleargă să se adăpostească, de parcă i-ar stropi cineva cu acid sulfuric. De cum am intrat azi pe internet am fost efectiv bombardată de titluri ce conţineau un mare cod galben şi multe semne de exclamare. Nu îmi doresc să-mi poposească toată ziua, deasupra blocului, un nor smiorcăit şi emo de tipul celui din Familia Addams, dar dacă o fi aşa, consult ghidul de ploaie şi încerc să ocup timpul.

Dar până să văd care-i treaba cu vremea pe ziua de azi, am început să răsfoiesc, din nou, paginile internetului, în căutare de noutăţi. Astfel am aflat că, dacă soarele rămâne fixat pe cer, aş putea să mă duc să vizitez expoziţia de reptile găzduită de Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi. Dacă tot eram fascinată, în copilărie, de emisiunile de pe Animal Planet şi mă gândeam cum ar fi să am un şarpe cu clopoţei ca animal de companie, aş putea să profit de ocazia de a admira câteva specii şi „live”. Din câte am auzit vor fi şi câteva tarantule pe acolo pe care aş prefera să nu le observ, ca să împiedic transformarea pielii mele catifelate într-una de găină traumatizată.

Până una alta, însă, sunt blocată pe scaun în faţa monitorului. Astfel, tot uitându-mă pe facebook am observat că majoritatea utilizatorilor (printre care şi eu, modesta de mine…) sunt foarte politicoşi când vine vorba de salutări şi urări. În fiecare dimineaţă când intru pe site, observ măcar 10 persoane care au urat întregii liste de prieteni „o zi frumoasă” sau măcar au spus un simplu „bună dimineaţa”.La fel şi seara, se dă cu „noapte bună”, „vise plăcute”, „puricii să te …sărute”,etc. urări însoţite de fotografii reprezentative, care să-ţi clătească ochii. Şi e chiar revigorant să mai văd şi chestii de bun gust, nu doar „mesaje de bine” adresate foştilor iubiţi (nemernicii, cum au putut ei să frângă atâtea inimi…!?), veşnica poantă cu femeia, bucătăria şi sandwichul, expresii de genul „I’m sexy, I’m the best, fuck the rest”&co. menite, chipurile, să ridice stima de sine şi să umfle penele, etc.

Lăsând puţin facebook-ul la o parte, una din Belve a pus astăzi punctul pe i cu un articol adresat tuturor creaturilor care-şi desfac picioarele cu orice ocazie plătită. „Scrisoare către toate curvele psihopate” este articolul al cărui link ai vrea să-l trimiţi tuturor doritoarelor de prea mult bine pentru ele şi cât mai mult rău pentru alţii. Şi cu ocazia asta, îl dedic şi eu celor scumpe cămile care nu se satură cu proviziile proprii şi atentează la marfa altora. Să vă stea în gât şi nu-n cocoaşă!

Şi dacă tot eram la capitolul fetele şi abilităţile lor, vă las ca încheiere unul dintre filmuleţele simpaticei Jenna Marbles, femeia care spune lucrurilor pe nume (după părerea mea):

P.S : Bineînţeles că împart cu voi şi SMS-ul motivant pe care l-am primit astăzi:

“Învaţă că indiferent de orice, există o singură cale spre o zi minunată. Mergi înainte, drept, cu fruntea sus, găsind puterea de a zâmbi. Zâmbeşti?”

Advertisements

One response to this post.

  1. lumea e “generoasă”….suntem oameni şi trăim printre oameni….aşa că dacă spunem ceva urmează din politeţe…să primim un răaspuns. şi când eu spun că tu, el vede şi spune că eu, atunci tu spui că el, pe care ea…bla bla…şi uite-aşa…..

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: