Guest-post BLOND – “De ce se fac bancuri cu blonde?”


Salutare din nou din deplasare. Emil Calinescu sunt, student, doctorand şi blogger. Pentru ultima calitate responsabil este : “Cel mai minunat blog” . Şi la toate astea se mai adaugă o calitate: sunt blond. Despre această culoare a părului voi scrie şi eu în rândurile următoare.

Aşadar, oamenii dintotdeauna au simţit nevoia să facă bancuri. În majoritatea cazurilor faci bancuri ori despre « categorii sociale marginale » (negri la americani, ţigani la noi), ori despre cei care te conduc, pentru a te răzbuna. De asemenea, se fac bancuri despre diverse grupuri etnice : americanii fac bancuri cu mexicani, italienii fac bancuri cu sicilieni, iar românii, cei mai bogaţi din acest punct de vedere, fac bancuri cu olteni, moldoveni şi ardeleni. De asemenea, tot aici, o categorie aparte sunt bancurile cu locuitorii oraşului Caracal.

De asemenea, tot specifice ţării noastre sunt şi bancurile cu poliţişti. Deşi poliţiştii sunt peste tot (unii ar zice : din păcate), bancuri ca cele româneşti sunt în puţine culturi. Asta din cauza miliţiei de pe vremuri …

O categorie specială o reprezintă blondele. Specială am zis ? Da. Sunt 2 motive :

1. Bancurile cu blonde sunt universale.  Acest lucru este paradoxal, pentru că în unele ţări blondele sunt majoritare (ţările nordice). Cu toate astea, şi în acele culturi au ajuns acele bancuri.

2. Este o categorie specială pentru că nu are o cauză valabilă. De exemplu, bancurile cu negri au apărut pentru că majoritarii au ceva cu ei şi-i desconsideră. Bancurile politice la fel : din dorinţa de a face mişto de cei care te conduc. La bancurile cu blonde scopul este incert. Sunt misogine ? Păi sunt, dar de ce neapărat blondele ? Şi daca sunt aşa misogine, de ce fac şi « brunetele » mişto ?

Acum să vă zic şi un banc (e articol despre bancuri şi încă n-am zis niciunul). Cică : « la naştere toţi copiii sunt blonzi. Unii se deşteaptă, alţii rămân aşa. »

Acest banc ar explica apariţia bancurilor cu blonde. D-aia ar fi blondele cum sunt. Totuşi, de ce cu blonde şi nu cu blonzi? Cu blonzi ştiu unul singur:

« De ce au blondele buricul vânăt ? Pentru că există şi bărbaţi blonzi. »

Dar atât. Un singur banc cu blonzi. Sau or mai fi, dar nu-s aşa celebre. Şi ne întoarcem de unde am plecat. Acum, unii susţin că până şi blondelor le-ar conveni că se fac bancuri cu ele. De ce să le convină ? Păi :

1. Când face o prostie, aruncă un nevinovat « SUNT BLONDĂ»  şi poate scapă mai ieftin. E preferabil decât să fie dată afară de la locul de muncă, nu ?

2. Despre o blondă se spune că are şi simţul umorului. Astfel, o blondă poate da foarte bine la interviu dacă spune bancuri cu blonde. La interviu, la concursuri de miss. Ştiţi voi, cel mai mult e apreciată auto-ironia.

Pe bune, majoritatea blondelor pe care le cunosc nu se supără când faci bancuri despre ele. Consideră că e ceva firesc a râde şi ok, lumea face bancuri despre ele. Dar nici cei care fac bancuri nu cred că ar fi proaste.

Legat de asta, am scris eu mai demult un articol despre bancuri. Şi acolo întrebam despre ce avem voie să facem bancuri. Pe bune, până şi blondele sunt de acord cu mine : blonde nu, femei în general nu, olteni nu, moldoveni nu. Până la urmă vom exclude toate categoriile, pentru că « discriminăm ».

Ultima chestie legată de asta : important e ca bancurile pe care le zici să nu fie cu răutate. Am păţit-o eu la o şcoala de vară. O colegă, blondă, ne povestea cu foc cum a fost ea în America pe Work & Travel. Şi acolo a lucrat la McDonald’s. Mie în general, când cineva povesteşte ceva, nu-mi vin în minte citate de filosofi, ci îmi vin bancuri. Aşa că mi-a venit să zic bancul : « Ce zice o blondă la apogeul carierei ? Bine aţi venit la McDonald’s ! » Vă daţi seama că tipa s-a supărat… Deh, atât m-a dus capul să zic acolo…(şi nu băusem nimic).

Apropo, felicit gazda pentru că are simţul umorului şi a acceptat să găzduiască asemenea articol. Deja are o bilă albă. Şi prin asta va demonstra stereotipul cum că blondele au simţul umorului.

Salutări BLONDO-BLOGOSFERICE tuturor (un autor blond + o gazdă blondă 😀 ) şi îi mulţumesc încă o dată gazdei pentru găzduire !

2 responses to this post.

  1. […] guest-post-ul mofturos l-am scris eu la tine şi tu la mine cel cu bancurile despre […]

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: