Ultima stresiune jurnalistică

M-am trezit azi dimineaţă cu nişte ochi bulbucaţi în tavan şi nişte mici lacrimi pe “ţeavă”. Nu visasem urât, nu-mi apăruse Făt-Frumos în vis spunându-mi că-mi dă papucii pentru Lady Marmalade şi nici nu mi-am adus aminte de vreo dramă din copilărie.

Şi totuşi de ce eram aşa panicată şi sentimentală la o oră aşa matinală, vă întrebaţi? Ei bine, pentru că se mai sfârşeşte o etapă din viaţa mea. Nu m-am ambalat prea tare cu prezenţa la facultate şi nici nu am fost foarte stresată când venea sesiunea, căci eram sigură pe mine şi pe ceea ce ştiu să fac cel mai bine: să “aberez” în scris.  Dar chiar şi aşa, când mă gândesc că nu voi mai spune “sunt la facultate”, ci “am terminat facultatea”, mă apucă un soi de emoţii.

Să vă explic şi de ce:  când am terminat gimnaziul ştiam că trebuie să aleg un liceu bun care să mă îndrume, apoi, spre o facultate şi mai bună. Ştiam de fiecare dată când se termina câte o etapă care vor fi paşii următori, ce direcţie voi alege şi ce va fi nevoie să fac pentru a-mi atinge scopurile.

Acum, situaţia e diferită. Aş face un master, dar parcă aş vrea totuşi un loc de muncă (plătit eventual), dar parcă n-am învăţat destul ca să mă pot descurca în lumea crudă din afara betoanelor… Sunt prea multe direcţii în care m-aş putea duce şi nu sunt convinsă care e cea mai bună, care mă va împlini, care îmi va menţine optimismul în minte şi zâmbetul pe buze.

Astăzi am primul examen din ultima sesiune şi nu am nicio tragere de inimă să intru-n sală şi să privesc din nou foaia albă, aşteptând ideile să-mi pună stăpânire pe pix.

Iar mâine e cursul festiv…la care va trebui să afişez un zâmbet forţat de blitzurile celor entuziasmaţi; va trebui să uit de tot ce-i rău şi pentru câteva minute să mă bucur că nu mai sunt studentă.

Rogu-vă, ţineţi-mi pumnii!

Sursa foto: vitaminizata.blogspot.com

Advertisements

6 responses to this post.

 1. Posted by Axlandra on May 22, 2012 at 12:20

  Şi eu sper!:)

  Like

  Reply

 2. Posted by oni on May 22, 2012 at 12:19

  Da imi amintesc ca si asta spuneai.Sper sa reusesti sa le impletesti pe amandoua.

  Like

  Reply

 3. Posted by Axlandra on May 22, 2012 at 12:16

  Da, vreau la o publicaţie faină…aşa este. Dar după cum spuneam şi-n alt articol, trebuie să-mi plătesc facturile şi din păcate, nu tot ce-i fain e şi bun din punct de vedere material. Dacă aş putea să găsesc să-mi şi placă să fie şi bănuţul destul, ar fi superb…rămâne de văzut!

  Like

  Reply

 4. Posted by oni on May 22, 2012 at 12:12

  Asa o sa fie.Si dat fiind ca ai incredere in tine o sa iti fie si mai usor ca altora.Iar asta e un avantaj mare.UN alt avantaj al tau e ca stii deja cam ce vrei: sa devii jurnalista la o publicatia faina(sper ca mi-am amintit bine) iar asta e cel mai mare atu.Prin urmare eu cred ca va fi bine.Tu termina cu sesiunea ,da tot ce poti tu mai bun si apoi ai timp de cautat si slujba, vei avea timp si de master si de multe alte chestii.Importat e sa tii minte ca ai incredere in tine si legat de timp… noi il administram in propria noastra viata asa ca timp e destul atat timp cat doresti sa il ai.Inca odata bafta si crede in tine si in ceea ce doresti.

  Like

  Reply

 5. Posted by Axlandra on May 22, 2012 at 11:54

  Sper din tot sufletul să fie aşa. Merci mult de încurajare!

  Like

  Reply

 6. Posted by oni on May 22, 2012 at 11:53

  Las ca trece si dupa ce trece emotia vei privi iarasi spre viitor si spre ceea ce vei dori si fara sa iti dai seama iti alegi o cale pe care doresti sa o urmezi.Bafta la examene si de asemenea spor in cautarea drumului pe care vrei sa pasesti in viata.Relax :

  Like

  Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: