Recomandare de weekend: O listă şi o oglindă

1. Dacă un doctor ţi-ar spune acum că mai ai doar 6 luni de trăit, ce ai face? I-ai strânge pe toţi cei dragi alături şi aţi plânge cu toţii cu lacrimi de crocodil sau ai încerca să-ţi îndeplineşti cele mai ascunse şi nebuneşti dorinţe?

 

„The Bucket List” îţi arată cum ar fi dacă ai alege a doua variantă.  Scenariul se axează pe două personaje total diferite ca personalitate, ce fac cunoştinţă pe patul de spital şi, aflând că mai au doar foarte puţin de trăit, se decid să-şi petreacă timpul rămas făcând tot ceea ce şi-au dorit şi nu au reuşit. Astfel, Carter şi Edward (Morgan Freeman şi Jack Nicholson) pornesc într-o aventură încărcată de adrenalină în jurul lumii, bifând în fiecare zi câte o dorinţă de pe lista lor.

Filmul poate fi considerat motivaţional, căci îţi dă de gândit în privinţa unor aspecte ale vieţii: uneori oamenii îşi sacrifică propriile dorinţe pentru binele altora, pentru a realiza apoi că sunt goi pe dinăuntru şi că îşi doreau, de fapt, cu totul alt final; dar are şi o notă umoristică, realizată prin contrastul dintre personaje: Carter fiind un mecanic auto cu o memorie extraordinară, ce-şi dăduse la o parte toate visele pentru a-şi întreţine numeroasa familie; iar Edward, un miliardar arogant  ce nu s-a gândit în viaţa lui la altceva decât afaceri.

„The Bucket List” este genul de film care te lasă cu o lacrimă în colţul ochilor, reflectând la propriile dorinţe şi la momentul potrivit pentru a le pune în aplicare. E numai bun pentru o seară de dumincă, în care nu ai dispoziţia necesară de a te mişca din pat!

 

2. Pentru că sunt ahtiată după poveştile copilăriei, căci m-au ajutat foarte mult în a-mi dezvolta imaginaţia, nu am ratat nici noua producţie „Mirror, Mirror”, o adaptare niţel diferită a poveştii „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”.

Relatată din perspectiva reginei, povestea este cam sucită pe alocuri şi automat te va face să zâmbeşti, prin inventivitatea umoristică şi viziunea modernă. Astfel, regatul Albei ca Zăpada, condus de malefica regină (Julia Roberts) nu mai este înconjurat de fericire şi ciripit de păsărele, ci îi îngrozeşte pe oamenii obişnuiţi, ce trăiesc pe lângă palat, prin mărirea aproape zilnică a taxelor. Aceştia trăiesc cu spaimă, crezând că banii pe care îi dau îi vor apăra de o bestie ce trăieşte în pădure, când, de fapt, aceştia se duc pe simandicoasele petreceri ce le organizează regina pentru a-şi găsi un alt soţ.

Pe Albă ca Zăpada nu o veţi mai vedea palidă şi lipsită de apărare, ci cu sabia-n mână luptând împotriva reginei; piticii nu mai cântă „ho-ho” ci se transformă radical pentru a face rost de nişte aur; prinţul e cam tăntălău şi o să-l vedeţi în majoritatea timpului „jucându-se fără maiou” şi schelălăind; iar partea cu mărul otrăvitor suferă o schimbare drastică, conducând spre un final muzical la care nu m-am putut abţine să râd în hohote.

E un film drăguţ, care îţi va aduce câteva zâmbete şi te va transpune într-o lume de basm, diferită de cea cu care erai obişnuit în copilărie!

Advertisements

One response to this post.

  1. […] de faptul că Sharon del Adel a devenit o voce mult mai cunoscută şi publicului care nu ascultă în mod normal rock simfonic, […]

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: