Weekend cu cortu’

Întotdeauna mi-au plăcut ieşirile în natură şi de fiecare dată am profitat de orice ocazie pentru a evada din perimetrul betoanelor. Numai că de o lună de zile tot planificam cu prietenii o ieşire la grătar şi nu reuşeam să mergem niciodată: ba interevenea ceva, ba petreceam cu o seară înainte şi a doua zi eram prea obosiţi ca să mai mergem, ba nu erau bani, etc.

Iar weekendul acesta am reuşit într-un final să ne sincronizăm programele şi portofelele şi am plecat la Lacul Partidului. Am luat corturi, grătare, chitare şi voie bună şi am pornit spre lac. Dat fiind faptul că exista o singură maşină şi 15 persoane, doar doi băieţi au ajuns mai repede, noi restul aventurându-ne la pas. Râsete, chicoteli, glume cu vaci şi o sticlă de bere ne-au ţinut companie în drumul până la intrare, făcându-l mult mai distractiv.

Ironic a fost faptul că în secunda în care am ajuns şi noi unde parcaseră băieţii şi am început să montăm corturile, a început ploaia. Câţiva stropi grei şi reci ne-au cam tulburat planurile pentru scurt timp, dar într-un final corturile au fost montate şi distracţia şi-a dat startul.

Am cântat, am ţopăit, am plecat în căutare de lemne, am râs o mulţime şi ne-am bălăcit în apă până n-am mai putut.

Bineînţeles că stimabilii cocalari şi scumpele piţipoance n-au lipsit şi ele de la faţa locului, manelele auzindu-se mult prea des pentru timpanele noastre sensibile. Drept urmare am băgat şi noi cd-urile preferate şi am încercat să ne concentrăm pe muzica noastră şi să facem abstracţie de alte sunete. Dar ei nu se lăsau mai prejos şi forţau butonul volumului, poate-poate ne-or convinge şi pe noi să dăm din buric alături de ei. Şi uite aşa ne întreceam noi în mijlocul pădurii în stilul “hai, care dă mai tare şi-i astupă muzica celuilalt”.

Noaptea, în schimb, se făcu linişte în tabăra “fără număr” şi doar chitarele băieţilor ne mai încântau auzul, în jurul focului. Am behăit, am cântat şi frumos, am răguşit şi am epuizat tot repertoriul ştiut, de mă mir că nu s-a rupt vreo coardă. Am rămas şi fără lichide moment în care s-a instalat o stare generală de panică şi a trebuit să facem marea chetă şi să trimitem pe cineva în oraş; dar, important e că ne-am descurcat până la urmă şi am ieşit din impas, umezindu-ne buzele în scurt timp cu nişte berică rece.

Dimineaţa a fost invazie de mămici, bunici, copii dornici de bălăceală şi bărbaţi, respectiv femei, care n-ar trebui să se dezbrace foarte mult în văzul lumii (da, ştiu că sunt cârcotaşă, dar când vezi în faţa ochilor o imensitate de fund neacoperit nici măcar pe jumătate de o pereche de chiloţei, parcă-ţi stă micu-n gât un pic…). Noi ne-am văzut de treaba noastră, însă şi ne-am continuat distracţia până seara la 6 când oboseala ne-a cam cuprins pe toţi şi ne-a împins spre casele noastre.

Îmi plac weekendurile în natură şi sper să fie cât mai dese vacanţa asta!

Sursa foto: thecampussocialite.com

Advertisements

4 responses to this post.

 1. Eram prea entuziasmată de weekendul ce a trecut ca să mai fiu sigură de ceva :)) Oricum, merci din nou! 😀

  Like

  Reply

 2. De cand ma tot vait ca vreau si eu o iesire la iarba verde…De ce nu ai dat un telefon, sa merg si eu?
  Nu te supara ca iti spun, este doar un gest prietenesc: cauta in DEX pluralul cuvantului chitara. 😉 Poti sterge partea asta de comentariu.

  Like

  Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: