Şi se termină şi ultima vacanţă…

Nu mai e mult şi se termină şi vacanţa asta, probabil ultima pe care o voi putea numi vacanţă cu adevărat (de-acum încolo îşi vor face apariţia concediile). Şi pentru a o sărbători aşa cum merită, căci mi-a fost alături încă din copilărie, de pe vremea grădiniţei, a liniuţelor şi bastonaşelor, voi răspunde la leapşa primită de la Aura , pornită de la Probiu.

1. Munte sau mare?

Sunt îndrăgostită de mare, de valuri, de plimbat desculţă prin nisip şi bălăcit printre scoici în miez de noapte. Am mai spus-o şi o repet: marea va fi mereu o mamă pentru noi toţi, o iubită, un iubit, o sursă de inspiraţie, un colţ de Rai. În fiecare an, fac tot posibilul să ajung măcar câteva zile la mare, să mă relaxez pe un şezlong cu o carte bună şi să mă las mângâiată de razele soarelui.

La munte am fost de puţine ori în viaţa mea şi, de obicei, doar pe timp de iarnă. Mi-a plăcut şi atmosfera de acolo, nu zic că nu; am avut parte de multe peripeţii în drumeţiile mele. Dar tot marea rămâne pe primul loc.

2. Iarna sau vara?

După cum spuneam şi-ntr-un guest post pe blogul lui Emil, nu s-a inventat vremea care să mă lase mulţumită total, fără nevoia de a comenta în mod cârcotaş. Nu-mi place nici când e caniculă, nici când e ger, nici când e prea-prea, nici când nu-i foarte-foarte. Îmi place atunci când vine iarna, la prima ninsoare să ies şi să mă joc în zăpadă, să mă bulgăresc cu prietenii, etc. Dar după două-trei zile de mers prin ger, iarna devine, brusc, duşmanul meu numărul 1. Aşa se întâmplă şi cu vara. Când apare prima zi de căldură, mă bucur că îmi pot purta din nou rochiţele preferate, alerg veselă spre plajă şi stau la soare până mă transform în pui la rotisor,etc. Dar după câteva zile de mers prin soare, când canicula pune stăpânire pe trotuare şi autobuze, îmi doresc să vina iarna înapoi. Şi tot aşa… Primăvara şi toamna ce-mi sunt prietene mai mereu, dar de obicei, găsesc eu motive să-mi displacă şi ele!

3. Care e destinaţia la care visezi că vei ajunge măcar o dată în viaţă?

De mică am fost fascinată de piramide şi îmi doresc din tot sufletul să ajung în Egipt şi să mă bucur de măreţia lor. Nu ştiu cât de bine o să mă împac cu temperaturile de pe acolo, dar merită sacrificiul!

Bineînţeles că aş vrea să vizitez fiecare ţară, măcar o dată în viaţă. Sunt o fire curioasă şi m-ar încânta o călătorie în jurul lumii. Aşa aş putea descoperi şi înţelege multe tradiţii şi obiceiuri, care nu pot fi percepute la adevărata lor valoare prin simpla citire a unei pagini de pe wikipedia.

4. Care a fost cea mai frumoasă ţară pe care ai vizitat-o?

Am fost în Germania, Austria şi Italia, dar nu am apucat să vizitez prea multe, din varii motive. În Italia am fost în vizită la nişte prieteni de-ai mamei, care au fost cam ocupaţi în perioada aia, cu munca, şi nu ne-au ghidat prea mult; dar cât am apucat să vizitez a fost îndeajuns ca să-mi doresc o revenire. În Germania şi Austria am ajuns datorită unui văr de-al meu, care a fost nevoit să ajungă pe acolo pentru a-şi procura nişte piese la maşina sa. Astfel, am fost doar în trecere şi am petrecut foarte mult timp pe drum. Singurele popasuri erau noaptea, când dormeam prin hoteluri. Nu am apucat să vizitez nimic, doar m-am bucurat de peisajele ce mi se arătau în faţa ochilor, prin geamul din spate al maşinii.

5. Care a fost cel mai frumos oraş din afara ţării pe care l-ai vizitat?

Nu l-am vizitat, doar l-am văzut în trecere, după cum spuneam şi mai sus: München.

6. Care a fost cel mai frumos oraş din România pe care l-ai vizitat?

Nici prin România nu m-am plimbat exagerat de mult, dar cel mai mult, până acum, mi-a plăcut în Sibiu.

7. Ce obiectiv turistic te-a impresionat?

Peisajul din Delta Dunării. O călătorie cu barca prin Deltă e una din cele mai frumoase experienţe pe care le poţi avea, în România.

8. Ce obiectiv turistic românesc ai recomanda unui străin?

Delta Dunării, Castelul Bran, Transfăgărăşanul, Nordul Moldovei, Castelul Peleş.

9. Ce oraş ţi-ai dori să vizitezi?

Alba Iulia, Cluj, Timişoara, Sighişoara

10. Ce suveniruri cumperi de obicei?

Brăţări, lanţuri, vederi, magneţi, brelocuri.

Leapşa merge mai departe la cine doreşte! 

Vacanţă frumoasă, în continuare!

Sursa foto: tvl.ro; atpworldtour.com

8 responses to this post.

 1. Am fost in Germania dar nu se compara cu Parisul 😀 Ma crezi,nu?:>

  Like

  Reply

 2. Posted by ellyweiss on August 23, 2012 at 19:22

  Si eu am facut leapsa …desi nu fac. Nu ca n-as avea ce spune, dar nu ma incanta ele prea mult. In fine…
  Vad ca ne potrivim foarte mult la gusturi in materie de turism. E chiar interesant 🙂
  Te pup! O seara buna!
  P.S.-Revin pe blog, acum trebuie sa ies la treburi.

  Like

  Reply

  • Posted by Axlandra on August 23, 2012 at 19:37

   Oops…o să mai primeşti o leapşă de la mine, cât de curând…sper să nu mă blestemi prea mult!:)) E deja programată, dar dacă te deranjează te scot de pe listă!:D O seară faină şi ţie, pup! 😀

   Like

   Reply

   • Posted by ellyweiss on August 24, 2012 at 08:52

    Pai daca ai citit-o…sau daca o vei citi vei afla ca nu fac lepse. De regula, mai bine e sa nu fiu pusa pe lista…ca-mi pare rau sa refuz. Asta a fost a doua mea leapsa in 8 luni!!! Deci iti dai seama ca e ceva exceptional. Poate n-o faceam dar cine mi-a pasat-o n-a stiut ca nu fac si n-am vrut s-o necajesc. Acum insa stie.
    Sau depinde, in caz exceptional, poate sa fie ceva la care consider ca am ceva de spus. Poate in alt fel decat modul clasic. Mie nu-mi place inregimentarea si lepsele cam asta sunt. 🙂 Dar daca e una mai creativa asa…Vom vedea. Mentioneaza-ma si iti spun daca o fac sau nu. 🙂

    Like

   • Posted by Axlandra on August 24, 2012 at 09:02

    E cea “narcisistă” a lui Emil. Nu e bai dacă nu o completezi, îţi înţeleg şi respect alegerea. Am completat-o şi eu, poate-poate primesc un feedback de la persoanele care mai trec pe aici. Să mai cresc şi eu un pic! 😀

    Like

 3. Si mie mi-ar placea sa ajung prin Germania. Se afla pe locul 4 al tarilor unde vreau sa ajung.

  Like

  Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: