Refuz să mai dau click!

Cuvintele “şocant”, “cutremurător”, “exclusiv”, “mirobolant”, “extra-mega-fantastic”, “supercalifragilistic”, nu îmi mai atrag privirea când vine vorba de titlurile articolelor. De multe ori îmi spun că sigur va fi ceva banal dacă deschid link-ul respectiv şi citesc ştirea în cauză.

E ca-n povestea aceea cu băiatul care tot făcea mişto de tot satu’ şi ţipa cât îl ţinea gura că vin lupii şi atacă oile. Prima oară l-au crezut sătenii şi au venit, a doua oară la fel…dar când lupii chiar au atacat, degeaba a mai ţipat după ajutor, căci oamenii erau convinşi că el minte din nou şi n-au mai venit.

Aşa şi cu titlurile acestea, prima oară chiar crezi că vei găsi ceva senzaţional şi citeşti articolul. Descoperi că de fapt nu era vorba de o descoperire extraordinară ci de şocul pe care l-a avut *a se introduce nume de vedetă gonflabilo-siliconată* când a văzut că sertarul cu chiloţi era gol. A doua oară ai aşa nişte dubii, dar tot intri, să te convingi că nu vei rata cine ştie ce informaţie vitală. O iei în freză iar şi zici că a treia oară n-o mai faci!

Şi cum spuneam şi la început, pe mine nu mă dau pe spate ştirile cu titluri de acest gen şi de aceea, evit să dau click unde văd că scrie “Senzaţional nu-i destul, fii prost cool!”.

Astăzi în schimb, am avut o mâncărime la degetul arătător şi am vrut să văd care e “Mărturia CUTREMURĂTOARE a lui Adrian Năstase despre tentativa de sinucidere”. În mintea mea obosită după examen, am făcut nişte socoteli şi am stabilit că n-are cum să-mi  apară vreo poză cu o şugubeaţă în botoxul gol care să-mi alunge apetitul; chiar m-am gândit că VIP-ul (Very Important Prisoner) va dezvălui cum şi-a înscenat el sinuciderea ca să scape de celula rece făr’ de internet şi cum împuşcătura a fost de tip fantastic.  Aia da mărturie cutremurătoare…În schimb, nu am aflat nimic nou. Aceeaşi Mărie cu altă pălărie, dar cu acelaşi fular legat la gât. Mă întreb dacă la următoarea spovedanie pe internet, va menţiona cineva, ceva de baticul pufos ce-i acoperea “ruşinea” sărmanului.

Asta e. M-a mâncat, m-am scărpinat! Dar de-acum înainte refuz să mai dau click la titluri senzaţionale şi sper să nu mai am mâncărimi de aşa natură!

Update: Am descoperit şi titluri tâmpite care nu conţin senzaţionale şi nici cutremure şi totuşi te împing să citeşti textul propriu-zis, să afli la ce naiba se referă :

O cerșetoare amenințată de șomaj

Într-un apartament conviețuiesc cinci oameni; în baie se dezvoltă un porc

Un WC păzit cu ranga

Parașutistul Titi a fost mușcat sălbatic la cuțodrom

Șalăii din maioneză aveau ochii în lacrimi

Mai multe despre aceste “bombe senzaţionale”  aici!

Sursa foto: deathandtaxesmag.com

13 responses to this post.

  1. Posted by ellyweiss on September 6, 2012 at 20:24

    Sa stii ca sunt destul de multi ce care sunt foarte curiosi vazand astfel de titluri. Asa ca daca functioneaza… oamenii incearca.

    Like

    Reply

  2. De cand tot se foloseste aceasta metoda si oamenii inca nu au invatat ca este o minciuna de cele mai multe ori.
    Si eu ma mai las pacalita de cate un titlu e genul asta, dar am grija sa il injur in gand pe cel care m-a pacalit.

    Like

    Reply

  3. Titlurile astea sunt puse ca sa e capteze atentia 😀

    Like

    Reply

    • Asta ştiu şi eu de la cursurile de jurnalism, dar când captează atenţia şi nu oferă conţinut măcar pe jumătate demn de atenţia cititorului…atunci e grav! 😀

      Like

      Reply

  4. Posted by Samira on September 4, 2012 at 00:50

    si mie mi se intampla asa cu un blog de beauty tot intru si tot sunt dezamagita:)

    Like

    Reply

    • Chiar sunt curioasă, la blogurile de beauty ce titluri sunt care te induc în (t)eroare? 😀

      Like

      Reply

      • Posted by Samira on September 4, 2012 at 19:58

        De obicei recenziile, te astepti sa iti spuna despre produsul respectiv cand colo iti povesteste ce fain e pe afara aaaa..si crema are fondul de ten are textura moale(exista si varianta tare daca nu e pudra ??? ) apoi iarasi o lalaila de doi bani .
        Ori e blog personal ori e blog de beauty !?

        Like

      • Posted by Axlandra on September 5, 2012 at 09:39

        Poate încearcă o abordare mai puţin ca la carte, dar nu prea le iese!:))

        Like

  5. haha … a fost muscat la cutodrom :)))))

    Like

    Reply

  6. :)))) very important prisoner :)))))))) … buna asta.

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!