Ai făcut-o lată!

Înainte de a judeca motivele pentru care femeile se despart de bărbaţi şi invers, ar trebui să ne interesăm de ce rup oamenii, în general, legăturile. De ce doi oameni care la început păreau făcuţi de aceeaşi mamă sau meniţi să fie împreună până în adânci coşciuguri, ajung să se fugărească cu făcăleţul în jurul mesei? Gurile rele spun că bărbatul îşi schimbă femeia, atunci când găseşte alta cu balcoane mai “deschise”, iar femeia urcă la bordul unei noi maşini când s-a plictisit de “airbagurile” celei vechi. Dar bineînţeles că nu facem parte toţi din acelaşi tipar, deci asta nu se aplică la toată lumea.

Adevărul e că, indiferent de sex, oamenii îşi schimbă partenerii atunci când aceştia o fac lată. Dar pentru că am reuşit să aflu, pe propria piele sau prin experienţele prietenelor, destule motive pentru care femeile se despart de bărbaţi, mă voi axa pe ele în articolul de faţă, deşi voi face un pic referire şi la doleanţele masculine. Cine ştie?…poate are cineva nevoie de lămuriri.

În primul rând, o femeie cu toţi neuronii în regulă, va fugi mâncând pământul de un bărbat care îi mai aplică câte o lovitură după ceafă, în pauzele dintre meciuri. Oricât de multă iubire ar avea femeia respectivă pentru imbecilul  omul în cauză, ar fi 100% normal ca atunci când îi aterizează o palmă peste “mufă”, să realizeze că locul ei nu este acolo. Dacă îi mai trăsneşte şi ea câte un polonic în cap, din când în când, atunci se poate spune că sunt făcuţi unul pentru celălalt. Căci da, mai sunt şi oameni care-şi demonstrează afecţiunea luându-se la bătaie. Era la modă când eram la grădiniţă şi băieţii trăgeau fetele de codiţe, iar fetele le trăgeau scaunele băieţilor de sub fund, ei bine, e la modă şi la adulţi! Acum, lăsând gluma la o parte, violenţa chiar e unul din principalele motive pentru care cuplurile se destramă.

Apoi, dacă nu există atracţie fizică între cei doi, relaţia nu va funcţiona mult timp. Oricât de mult ar aprecia ea bomboanele de ciocolată pe care le găseşte în fiecare dimineaţă pe pernă, dacă nu există şi dimineţi în care să-şi găsească chiloţii pe lustră şi un picior de la pat rupt, atunci îşi va lua câmpii şi va deveni cea mai irascibilă femeie de pe planetă. La fel şi-n cazul lui: oricât de fericit ar fi că are toate cămăşile spălate şi călcate şi-n fiecare zi un meniu diferit la cină, dacă nu există dimineţi în care să-şi admire în oglindă zgârieturile de pe spate, nu ştiu cât de simpatic şi atent poate fi într-o relaţie. Şi nu, nu vă uitaţi cu ochii ăia mari şi goi la mine! Fiecare dintre noi are şi o parte animalică, fie că şi-o arată, fie că şi-o ţine camuflată în spatele unui aer de călugăriţă.

Un alt motiv ar fi, dacă nu se respectă dorinţele celuilalt. De multe ori, atât femeile cât şi bărbaţii, pot fi aduşi în culmea fericirii prin cele mai mărunte lucruri. Pe ea o poţi face fericită dacă o laşi în spaţiul ei să-şi facă unghiile, fără să o critici că pierde atât de mult timp alegând doar culoarea ojei. Pe el îl poţi face fericit dacă în loc să-l freci la cap în timpul unui meci de fotbal, îi aduci o bere rece şi o pungă de seminţe. Niciunul nu cere luna de pe cer, dacă ştie că celălalt nu poate să i-o ofere (aşa ar fi normal, cel puţin). Iar daca ea îţi spune că şi-ar dori să petreacă o zi cu fetele, prin magazine, cafenele, cofetării şi săli de cinema, iar tu strâmbi din nas căci ai vrea să mergeţi la paintball împreună, atunci apare o problemă. Şi cu cât se adună mai multe probleme, cu atât dispar compromisurile şi cu atât mai mult apare saturaţia.

De asemenea, dacă cei doi nu sunt pe aceeaşi lungime de undă, dar iubirea e mare şi sexul e minunat, nici aşa nu vor ajunge prea departe. Dacă ea visează la o căsuţă pe malul mării, un job stabil, trei copii blonzi şi un chihuahua alergând prin curte, iar el îşi doreşte să călătorească toată viaţa şi să-şi schimbe job-ul mai des ca pe ciorapi, degeaba îşi mai spun “te iubesc” la fiecare apus de soare. Căci oricât îi va jura el că se va întoarce mereu la ea şi oricât îi va promite ea că îl va aştepta cuminte cu plăcintă caldă pe masă, toată viaţa nu înseamnă tocmai două minute; toată viaţa înseamnă toată viaţa şi nu e un risc ce merită asumat. Dacă există idealuri diferite şi niciunul nu vrea să şi le modifice pe ale sale, relaţia nu va fi una tocmai roz.

Şi nu în ultimul rând, dacă unul dintre ei ajunge în pantalonii vecinului/vecinei şi nu din greşeala de a-i fi încurcat cu ai săi, la spălătorie, e clar că relaţia nu va funcţiona niciodată. Oricât de mult l-ar iubi ea, în momentul în care află că el i-a vizitat cearşafurile prietenei cele mai bune, nu-l va putea ierta cu adevărat, nici dacă se îmbolnăveşte brusc de Alzheimer. Degeaba îi cumpără el, apoi, sute de trandafiri şi jură că sexul cu “ailaltă” nu a însemnat nimic şi chiar a fost “plictisitor”, ea nu va uita niciodată umilinţa şi îi va scoate ochii de câte ori va avea ocazia. Şi la ce e bună o relaţie bazată pe şantaj şi răzbunare?

Poate mai sunt şi alte motive importante pentru care domnişoarele le dau papucii bărbaţilor. Vă rog, dacă aveţi completări (sau reclamaţii), nu ezitaţi să le împărtăşiţi cu restul lumii printr-un comentariu!

Esenţialul e că dacă te-a trimis cu tot cu bagaje la mămica ta, înseamnă că ai făcut-o lată! Sau… poate că nu… în curând, voi reveni şi cu motivele puerile pentru care mândrele abandonează bărbaţii.  

Sursa foto: themetapicture.com

19 responses to this post.

  1. Posted by ellyweiss on October 30, 2012 at 12:12

    Doar o completare. Cand ea il iubeste pe el nebuneste…orice i-ar face nu prea conteaza. Poate s-o si bata, poate sa fie si cam betiv, si un afemeiat notoriu. Sau chiar toate la un loc. Dar poate avea o personalitate fermecatoare…si probabil asta compenseaza.
    Cunosc mai multe cazuri din acestea… si desi respectivii n-au o viata grozava…ei sunt tot impreuna. Iar cei din jur sunt extrem de umiti.

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on October 30, 2012 at 12:24

      Ştiu că sunt şi cazuri în care femeia rămâne lângă el, orice s-ar întâmpla. Dar eu spuneam de cele în care îşi ia tălpăşiţa! 😀

      Like

      Reply

  2. […] un cititor mi-a spus că-s cam “misandrină”, căci scrisesem un articol referitor la motivele pentru care se despart femeile de bărbaţi. Ei bine astăzi vă voi arăta cam cum merge treaba în mintea unor femei. Zic unor femei, pentru […]

    Like

    Reply

  3. […] Zoltybogata, Danap, Lucian, Mircea, Mirela, Tury, Gandul, Vienela, Anastasia, Minnie, Axlandra, Spanac, jurnal, scame, Diana, NG, Milla, pandhoraa, abbilbal, puzzle, geanina, Paradis, Melly, […]

    Like

    Reply

  4. […] Zoltybogata, Danap, Lucian, Mircea, Mirela, Tury, Gandul, Vienela, Anastasia, Minnie, Axlandra, Spanac, jurnal, scame, Diana, NG, Milla, pandhoraa, abbilbal, puzzle, geanina, Paradis, Melly, […]

    Like

    Reply

  5. […] Zoltybogata, Danap, Lucian, Mircea, Mirela, Tury, Gandul, Vienela, Anastasia, Minnie, Axlandra, Spanac, jurnal, scame, Diana, NG, Milla, pandhoraa, abbilbal, puzzle, geanina, Paradis, Melly, […]

    Like

    Reply

  6. […] Zoltybogata, Danap, Lucian, Mircea, Mirela, Tury, Gandul, Vienela, Anastasia, Minnie, Axlandra, Spanac, jurnal, scame, Diana, NG, Milla, pandhoraa, abbilbal, puzzle, geanina, Paradis, Melly, […]

    Like

    Reply

  7. […] Zoltybogata, Danap, Lucian, Mircea, Mirela, Tury, Gandul, Vienela, Anastasia, Minnie, Axlandra, Spanac, jurnal, scame, Diana, NG, Milla, pandhoraa, abbilbal, puzzle, geanina, Paradis, Melly, […]

    Like

    Reply

  8. Excelent! Misandrino! 🙂

    Like

    Reply

  9. Daca ma intrebi pe mine, eu cred ca barbatii tipici se plictisesc repede. Si o alta problema ar fi caracterul femeii pe care o au langa ei. Ei nu cauta neaparat un “soul-mate”, pentru asta au grupul de prieteni in care nivelul de intimitate poate fi destul de ridicat. Daca femeia pe care o doresc nu mai reprezinta o provocare, devin din ce in ce mai putin interesati de ea. Plus ca sunt orgoliosi si uneori au nevoie sa primeasca laude. E destul de complicata treaba. Multi se gandesc ca gata, apare una mai “aspectuoasa” si barbatul o va prefera pe aceea, dar adevarul este ca ea devine provocarea, iar instinctul innascut de “vanator” al barbatului il face sa incerce sa o cucereasca. Ar mai fi si chestiunea banilor, pentru ca nu toti barbatii sunt de acord sa “sponsorizeze” toate cheltuielile, la un moment dat au si ei nevoie de cate ceva si se trezesc cu “fonduri insuficiente”. La fel si cu timpul si spatiul de care au nevoie, cum ai spus si tu. Si un alt motiv major ar fi teama de angajamente. Daca ea pare mai dispusa decat el la o relatie serioasa, casnicie sau chiar o familie (care presupune si copii), el se sperie si o ia la goana, pentru ca se simte incapabil sa intretina asa ceva, fie cu sentimente, fie cu alte mijloace. Mai sunt si barbati care fug de sentimente pentru ca se tem de ce li se poate intampla daca nu le sunt impartasite. In relatii femeile sunt mai sentimentale, barbatii sunt mai rationali.

    Like

    Reply

  10. Este destul de complet textul, rational si chiar obiectiv. Analiza simpla, dar eficienta. Si nelipsitul tau simt ascutit al umorului. Bravo!

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on October 24, 2012 at 10:55

      Merci frumos, Tibi! 😀 Şi dacă ai timp să-mi răspunzi la o întrebare, ţi-aş rămâne recunoscătoare: Care ar fi motivele pentru care bărbaţii “dau papucii” femeilor?

      Like

      Reply

  11. Ok, dar tot eşti un pic misandrină .

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on October 24, 2012 at 10:52

      Am specificat de la început că mă voi axa pe motivele femeilor, căci pe ale bărbaţilor nu le-am aflat încă (pe toate).
      Mă întreb de ce nu m-a făcut nimeni “un pic misogină” când am scris articole referitoare la femei şi prostiile pe care le fac ele, în general. :))

      Like

      Reply

Părerea voastră contează!