Viaţa perfectă

De când cu mediatizarea frumuseţii absolute şi ridicarea pe piedestal a unor tipologii de viaţă aparent perfecte, au apărut din ce în ce mai multe motive pentru care femeile (oamenii în general, dar mai mult femeile) se stresează exagerat de mult. Şi asta pentru că le stă în fire să îşi îndrepte atenţia spre capra vecinului, în loc să se bucure de grădina proprie.

O adolescentă care va observa dimineaţa un coş proeminent pe frunte, va intra într-o depresie totală şi se va închide în casă cu zilele; căci nu va suporta o posibilă comparaţie cu o colegă de clasă ce nu are astfel de probleme. Ea va uita că are nişte părinţi minunaţi şi câţiva prieteni de nădejde, dornici să îi fie alături, şi se va concentra pe singurul ei necaz, visând cu lacrimi în ochi la „viaţa perfectă”.

O casnică înconjurată de 3 copii energici şi inventivi când vine vorba de boacăne, se va uita cu invidie la vecina de alături care are o carieră de succes, un corp trăsnet şi o bonă pentru cei doi băieţi ai săi. Ea va uita uneori de micile bucurii ale familiei sale şi se va concentra pe profesia pe care şi-ar fi dorit să o aibă, visând cu lacrimi în ochi la „viaţa perfectă”.

Numai că viaţa perfectă nu e ceea ce vedem la televizor sau prin ziare sau în curtea vecinului. Viaţa perfectă nu înseamnă să ai acelaşi corp ca Barbie, sau să-ţi stea părul precum Andreei Esca.

Reclamele ne arată femei care-şi epilează un păr vizibil doar de ele. Asta nu se va întâmpla niciodată în viaţa de zi cu zi; e firesc: dacă nu ai ce epila, nu bagi epilatorul în priză! 

Filmele artistice ne arată femei care se trezesc dimineaţa şi au un chip impecabil, buzele lucioase şi pleoapele sclipitoare. Realitatea e cu totul alta, însă: ba te trezeşti cu o urmă de nasture pe obraz, ba cu puţin rimel scurs sub ochiul stâng (căci oricât te-ai demachia, întotdeauna rămâne un punct negru care se strecoară, spre dimineaţă, pe faţa ta), ba cu cearcăne de zici că te-a bătut Kung Fu Panda peste noapte, ba cu figura distorsionată, aparent umflată cu pompa, ba cu părul în toate direcţiile de zici că ai găsit bomba.

Şi nici vecina ta, care tocmai şi-a cumpărat o vilă pe malul mării, nu are o viaţă perfectă. Şi ea are problemele sale şi visează şi ea la cu totul altceva decât ceea ce deţine acum (să-l violeze pe grădinar sau să fugă în lume cu poştaşul).

Ceea ce vreau să spun e că ar fi totul mult mai simplu dacă nu ne-am mai stresa, uitându-ne la ce au cei din jurul nostru şi imaginându-ne că totul ar fi perfect dacă am fi în locul lor. Viaţa perfectă este cea în care te bucuri de ceea ce ai, de ceea ce construieşti şi de reuşitele tale. 

Acestea fiind spuse, hai să fim cu toţii, măcar pentru o zi, mai „lejeri”:

Sursa foto: ageeknamedcole.net

10 responses to this post.

 1. Nu te ghida doar după aparenţe, te pot înşela.Nu căuta bogăţia, inclusiv şi asta dispare.Caută acea persoană care să te facă să zâmbeştie suficient un zâmbet ca să se facă luminăîntr-o zi întunecată.Găseşte acea persoană care să-ţi facă inima să zâmbească.

  Like

  Reply

 2. Posted by ellyweiss on October 31, 2012 at 01:32

  Eu am ajuns de mult timp la intelepciunea care imi spune ca nimeni nu are doar o viata roz…
  Nici macar cei mai bogati…
  Multi oameni iau in serios reclamele si filmele…nu fac deosebirea intre viata reala si cea de pe ecrane… si mereu vor exista astfel de persoane.

  Like

  Reply

 3. Te-a durut! Am simţit asta! Ştiu că undeva în adâncul sufleţelului tău există încă un loc gol acum! Nu-mi doresc nimic mai mult pe lumea asta decât să fi fericit şi să realizezi ce ţi-ai propus! 😦 Atât! Să te ştiu bine acolo unde mergi… Acolo, departe de mine, departe de tot… Nu m-ai iubit! Nici tu nu ai două inimi…! Dar ştiu că ai avut momente în care ţi-ai fi dorit să îmi spui că mă iubeşti! (Deşi, în seara aceasta cu subînţeles mi-ai spus-o). Şi ceva nu ţi-a dat voie… Iar eu, eu citeam gânduri…! Atât. Şi n-am reuşit să le citesc pe toate.

  Like

  Reply

 4. As indrazni sa spun ca nu e vina televizorului ca prosteste poporul, ci e vina poporului ca se lasa prostit de televizor. Dupa cum stii (si cred ca stiu si altii), romanii sunt cei mai mari consumatori de “monden”, pentru ca lor le place foarte mult sa stie ce face “vecinu'” si cat de bine o duce. Din aceasta cauza vom vedea mereu blocuri de ghetou cu aparate de aer conditionat si antene de satelit montate, baraci si bordeiuri in curtea carora se afla masini scumpe (eventual decapotabile), oameni imbracati cu haine scumpe care nu au bani de bilet, telefoane scumpe iesind din gentile sau buzunarele copiiilor si cate si mai cate. Asa ca aspectul fizic de care se ingrijesc majoritatea fetelor si femeilor este doar o mica parte din toata aceasta problema. Si mai grav este ca oamenii ca mine si ca tine, care observa si chiar fac ceva, sunt putini in comparatie cu cei multi care iau aceasta “competitie” in serios. In concluzie, “sa moara si capra vecinului!” :))

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on October 30, 2012 at 13:55

   Ştiu că aspectul fizic nu e singura problemă existenţială, dar dacă le luam pe toate la rând nu mai terminam niciodată articolul! :)) Am văzut şi eu destui oameni fără un chior în buzunar, lăudându-se cu noul model de Iphone…penibil! 😉

   Like

   Reply

 5. Bine punctat! În plus perfecțiunea este plictisitoare…micile imperfecțiuni ne fac unici și speciali.
  În legătură cu reclamele sutn doar strategii de marketing..atât!

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on October 30, 2012 at 15:47

   Da, sunt doar strategii de marketing. Dar au de multe ori un impact puternic asupra psihicului. Sunt multe domnişoare care vor ca părul/tenul/corpul lor să arate precum văd ele în reclame…şi în momentul în care folosesc produsul prezentat şi nu văd acelaşi rezultat, intră într-o stare de depresie totală. Cunosc câteva persoane, din păcate….

   Like

   Reply

 6. Reclamele si telenovelele au o mare parte din vina. Restul tine de inteligenta fiecaruia si de felul in care reusesc sa se accepte.
  Imi place mult acest articol. Bine, imi plac toate, dar asta am simtit nevoia sa iti spun. :))

  Like

  Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: