“Fac ceva în basca ta”, în Marea Britanie!

“România e ţara tuturor posibilităţilor”, “nicăieri ca la noi”, “suntem în România, ce vrei?” sunt doar câteva din expresiile care predomină în discuţiile dintre români. Ne plângem că preşedintele e corupt, că politicienii sunt nişte retardaţi, că vedetele noastre au câte un singur neuron şi ăla confuz, că emisiunile de la televizor sunt imbecile şi că legea e proastă şi degeaba. Dar nu ne gândim niciodată că se poate şi mai rău/penibil decât avem noi parte. Ei bine, eu vă invit să analizaţi legile de mai jos, care zici că-s desprinse din bancurile cu Bulă:

20. De exemplu, în Ohio, Statele Unite, dacă te gândeai să-ţi cinsteşti peştele de ziua ta, află că nu ai voie. Este ilegal să îmbeţi un peşte! 

19. În Alaska, elanul este sfânt! Nu ai voie să te uiţi la un astfel de animal în timp ce eşti în avion şi nici nu ai voie să-l împingi dintr-un avion aflat în mişcare! 

18. În Texas, potrivit unei legi, criminalii trebuie să-şi notifice victimile înainte să comită infracţiunea, oral sau în scris, pentru a-şi motiva faptele. 

17. În Pennsylvania, dacă eşti la volan şi te întâlneşti cu o herghelie de cai, trebuie neapărat să opreşti şi să-ţi acoperi maşina cu o pătură camuflată pentru a dispărea din peisaj. 

16. Tot în Pennsylvania, bărbații pot cumpăra alcool numai dacă îi prezintă vânzătorului permisiunea scrisă din partea soției

15. Şi cum toate se întâmplă în America, în Alabama, dacă te gândeai să porţi o mustaţă falsă în Biserică şi să stârneşti râsul celorlalţi, să-ţi iei gândul, pentru că este ilegal! 

14. În Arizona, încalci legea dacă măgarul tău este prins dormind în cadă! 

13. Tot în Arizona, există cei mai curaţi hoţi! Aici, dacă eşti prins furând săpun, pedeapsa constă în spălatul cu săpunul până la epuizare! 

12. În Los Angeles, este interzis să lingi o broască! Ar putea exista oameni cu asemenea fetișuri… ? 

11. Legea poate fi drastică și pentru necuvântătoare! În California, animalele nu au voie să se împerecheze dacă se află la mai puțin de 500 de metri de un bar, o școală sau o Biserică! 

10. În Hawaii, nu poți să te consideri tonomat! Nu ai voie să-ți introduci monezi în propria ureche! 

9. Din Anglia vine cea mai absurdă lege! Nimeni nu are voie să moară în Parlament. Oare cum ar putea fi pedepsit vinovatul? 

8. În Franța, fermierii nu au voie să-și boteze porcii cu numele de Napoleon, în semn de respect pentru fostul Împărat al Franței…

7. Ne întoarcem în Marea Britanie, unde Regele este avantajat! Dacă pe coasta britanică este găsit capul unei balene moarte, acesta îi aparține Regelui, în timp ce coada Reginei… 

6. Brazilienii au voie sa returneze soțiile dacă acestea nu sunt virgine! 

5. Dacă ești thailandez și ieși din casă fără lenjerie intimă riști să fii controlat de un polițist și să fii pedepsit! Tot în Thailanda, nu ai voie să calci pe monedele care îl înfățișează pe Rege! 

4. În Vermont, Statele Unite, femeile pot purta protezele dentare numai cu acordul tovarășilor de viață! 

3. În Illinois, nu ai voie să împarți o țigară cu… câinele tău! 

2. În Missouri, dacă îți ia casa foc, ca femeie, trebuie să-ți schimbi cămașa de noapte, pentru că, astfel, pompierii nu au voie să te salveze! 

1. Ne întoarcem în Marea Britanie, unde numai poliţist să nu fii! Pentru că orice femeie însărcinată are dreptul de a se uşura oriunde, chiar şi în şapca unui om al legii!

Aş fi curioasă dacă aceste legi chiar sunt 100% adevărate sau sunt umflate cu pompa de dragul impresiei artistice…Dacă ştiţi ceva concret, vă rog nu ţineţi doar pentru voi! 😀

sursa foto: lawsome.net 

sursa legi: topu.ro

Advertisements

11 responses to this post.

 1. Posted by ellyweiss on November 7, 2012 at 22:21

  Sunt ilare pentru noi…dar poate ca sunt reale. Mai auzisem de chestii de genul asta. Mie mi-a placut 18, aia cu criminalii din Texas. E incredibila.

  Like

  Reply

 2. Posted by Marin on November 6, 2012 at 21:06

  Turma de cai ?

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on November 7, 2012 at 11:26

   La cât de tâmpite erau regulile nici n-am observat greşeala şi am dat copy paste fără să verific atent. My bad! Mulţumesc de observaţie!

   Like

   Reply

 3. Gata! Ma mut in Pennsylvania :)))

  Like

  Reply

 4. Nu m-ar mira sa fie adevarate, in special cele de la americani. Fragmentatia federala a permis tot felul de discrepante intre state, iar legislatia este cel mai bun exemplu. Se pare insa ca nu doar pedeapsa capitala sau casatoriile gay fac diferenta :))

  Like

  Reply

 5. Cate maxime :)))))

  Like

  Reply

 6. Ai perfecta dreptate

  Like

  Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: