De clătit ochii

Atunci când nu ştii în ce direcţie să te îndrepţi, îţi iei timp de gândire şi faci tot posibilul să faci alegerea corectă. Nu o să vă bat la cap cu detalii despre cum atunci când cred că am descoperit calea cea bună, lumea îmi este dată peste cap, căci na, şi voi aveţi problemele voastre.

Dar, vă voi da o listă cu toate filmele pe care le-am vizionat în aceste momente de regăsire. Bineînţeles vi le voi recomanda doar pe cele care merită cu adevărat vizionate.

cloud-atlas

În primul rând, deja vestitul Cloud Atlas ar trebui să fie pe lista voastră de must see. Găsiţi o zi mai liberă, rupeţi 3 ore din ea şi dedicaţi-le unor poveşti care vă vor schimba un pic concepţia despre lume. Trebuie, de asemenea să vă înarmaţi cu multă răbdare, deoarece în prima oră a filmului e posibil să nu înţelegeţi nimic şi să fiţi pe punctul de a renunţa la vizionat. Nu renunţaţi! Merită vizionat în totalitate.

Nu vă pot face un rezumat al filmului şi după ce o să-l vedeţi, veţi înţelege şi de ce. Dar vă pot spune că e vorba de o împletire a 6 poveşti pe parcursul a 6 perioade de timp diferite. Un suflet care a comis o greşeală cu un secol în urmă, o poate plăti cu vârf şi îndesat peste multe alte sute de ani în viitor.

“O singură faptă bună reverberează pentru a provoca o revoluţie la sute de ani distanţă în viitor.” (Cinemagia)

Printre actorii pe care îi veţi întâlni în film se numără Tom Hanks, Hugo Weaving, Jim Broadbent, Halle Berry, Hugh Grant şi mulţi alţii.

Un al doilea film care merită vizionat este The Words. După ce mi-a fost recomandat de vreo 5 ori, am decis că e cazul să văd şi eu ce e de capul lui. Şi bine am făcut. The Words este o poveste în poveste care te va captiva şi te va face să-ţi doreşti o continuare. Se axează pe viaţa unui scriitor care face tot posibilul să-şi publice romanele pentru a supravieţui alături de familia sa. Textele sale sunt bune dar pentru că e el nu este cunoscut în lumea autorilor, romanele sale sunt refuzate de edituri. Dar viaţa sa se schimbă când, din întâmplare, găseşte un manuscris anonim cu o poveste emoţionantă.

The-Words-photo-courtesy-CBS-Films

Ce se întâmplă mai departe, vă las pe voi să descoperiţi.

Şi vă mai enumăr câteva filme mai uşurele, care vă pot anima o după-amiază posomorâtă:

1. ParaNorman –  o animaţie drăguţă cu fantome şi zombie;

2. Wild Child – un film mai pentru gagicuţe, dar cu replici haioase şi momente care-ţi vor aduce aminte de adolescenţă;

3. Two weeks notice – comedie cu Sandra Bullock şi Hugh Grant.

4. The proposal – tot comedie, tot cu Sandra Bullock şi atitudinea ei faimoasă de băţ în posterior;

5. Pitch perfect – comedie cu studenţi cântăreţi.

Şi nu în ultimul rând, dacă vă place Pitch Perfect, vă invit să urmăriţi un serial asemănător: Glee. Eu am ajuns deja la sezonul 2 şi nu mă pot sătura.

Vizionare plăcută, dragii mei!

Sursa foto: cinemagia.ro

25 responses to this post.

  1. Emil, poate ti-ar fi mai usor sa intelegi Cloud atlas daca ai citi cartea. Acolo nimic nu se deruleaza cu viteza. Te poti opri ori de cate ori nu intelegi. 😉

    Like

    Reply

  2. Posted by dani on January 5, 2013 at 21:55

    asta iti place? The Book of Eli

    Like

    Reply

  3. Posted by dani on January 5, 2013 at 21:11

    pai..ce gen de filme? mie im plac sf-uri, aventura

    Like

    Reply

  4. Posted by dani on January 5, 2013 at 20:57

    filme, filme si iar filme, in primul rand sunt un fan al filmelor, am vazut cam 80% din filmele care sunt in online..chiar acuma urmeaza sa ma uit la un filme, imi trebuie cam 30 minute sa imi mai gasesc un film..in al doilea rand filmul Cloud Atlas exceptional

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on January 5, 2013 at 20:58

      Şi mie mi-ar prinde bine câteva recomandări de filme bune, căci am văzut şi eu o mulţime şi nu mai ştiu la ce să mă uit!

      Like

      Reply

  5. Alexandra , sper totusi ca nu esti suparata pe mine 🙂 Nu-mi amintesc de faza cu insomnia, insa asa o fi :)) Dau multe comentarii, si bune si rele.

    Legat de filme, am principiul ca trebuie sa-mi spun parerea personala, impresia care mi-a starnit-o un film, nicidecum o critica “oficiala” a unui film. Pentru aia sunt altii indreptatiti. Daca as sta sa caut calitati unui film care mi-a displacut, as reusi. As face asta insa pentru ce? Din teama de a nu ofensa eventualii fani ai acelui film? Eu spun parerea mea personala si subiectiva. Nu obiectiva, nu-mi propun asta pentru ca nu asta este rolul meu. La fel cum tu iti spui parerea ta.

    Sper totusi sa nu te fi suparat pe mine 🙂 Daca vreun comentariu d-al meu te-a suparat, imi cer scuze.

    La multi ani inca o data 🙂 Si sa stii ca voi reveni la tine pe blog 🙂

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on January 4, 2013 at 02:47

      Nu-i bai… supărarea nu ţine la mine! 🙂 Dar na, de la a zice o părere despre film la a eticheta oamenii care plac filmul ca fiind snobi e cale lungă. 🙂 Nu-ţi place filmul, ok. Nu trebuie să placă la toată lumea, dar dacă alţii l-au apreciat, respectă-le măcar un pic părerea! :))
      La mulţi ani şi ţie! 😉

      Like

      Reply

  6. The Cloud Atlas e must see de mult. Si tot a fost altceva… intr-o seara o sa iau mult popcorn, o bere (sau mai multe,daca e de 3 ore) si nu il las. 😀

    Like

    Reply

  7. La mulţi ani, Alexandra!
    Încă n-am văzut Cloud Atlas, dar e lista mea, nu scapă!
    Toate celelalte filme propuse de tine le-am văzut, în afară de ParaNorman. Nu urmăresc desene animate (în afara celor clasice, tip Disney).

    Like

    Reply

  8. Cloud Atlas mi-a placut, cu toate astea este un film destul de greu de urmarit, mai aveam putin si incepeam sa imi iau notite 🙂
    Paranorman l-am vazut, simpatic, nu fenomenal dar nici prost.
    The proposal a fost o comedie simpatica, Sandra Bullock si Ryan Reynolds au facut un cuplu frumos.

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on January 3, 2013 at 12:41

      Da, tre’ să fii extrem de atent ca să înţelegi filmul Cloud Atlas. Şi eu mă uitam puţin cruciş la început, dar pe parcurs am prins firul şi a început să îmi placă din ce în ce mai mult. Mă bucur că nu sunt singura pe aici care a apreciat filmul.

      Like

      Reply

  9. Am citit cartea in primavara si zilele trecute am incercat sa vad filmul. Din pacate, am ales o seara in care era rupta de oboseala, am adormit dupa primele 5 minute. L-am reprogramat pentru astazi. Mie cartea mi-a placut foarte mult, mai ales dupa ce am inteles cum stau treburile, dupa ce am intles ca exista o legatura intre povesti.

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on January 3, 2013 at 12:35

      Şi eu vreau să citesc cartea, căci mi-a plăcut foarte mult filmul şi sunt convinsă că nu o voi putea lăsa din mână. Dar pentru asta tre’ să dau o fugă la bibliotecă şi să sper că o voi găsi! :))

      Like

      Reply

  10. Cloud atlas film extrem de aiurea. Iar Paranorman e una dintre cele mai slabe animatii din 2012 (cea mai slaba vazuta de mine). A vorbi cu mortii e o chestie ce tine de normalitate , nu?

    La multi ani 🙂

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on January 3, 2013 at 12:22

      Dacă ţie nu ţi-au plăcut e fix treaba ta! Poate nu toţi au gusturi la fel de “rafinate” ca tine!
      La mulţi ani!

      Like

      Reply

    • Posted by Lucian Moldovan on January 3, 2013 at 22:15

      De ce e un film “extrem de aiurea”? Doar fiindca tu nu l-ai inteles?
      Cloud Atlas e un film foarte bun. Il recomand. 🙂

      Like

      Reply

      • Cand zic aiurea nu inseamna film prost. Este un film care te ameteste. Sunt niste mesaje putine si clare spuse insa atat de alambicat. Am mai spus asta la mine pe blog si o repet aici: sunt 2 tipuri de profesori, cei care spun lucruri complicate in cuvinte simple si sunt intelesi de absolut toti studentii si profesorii care iti zic lucruri banale in cuvinte pompoase. Care fac spectacol la curs, predau cu suflet, folosesc cuvinte pompoase, se bat cu pumnul in piept, deschid zeci de paranteze pe care uita sa le inchida. Si de la al caror curs iesi zicand GENIAL CURS. Cand esti insa intrebat: CE AI INTELES? majoritatea iti vor zice NIMIC!

        Chiar daca ati inteles voi (si eu partial), nu asta e relevant. Eu nu voi aprecia niciodata un astfel de film. Cum, ca sa pastrez la exemplul dat, nu am apreciat niciodata astfel de profesori.

        E film pentru snobi si atat 🙂 Parerea mea 🙂

        Like

      • Posted by Alexandra on January 4, 2013 at 01:52

        Eu m-am obişnuit cu părerile tale aruncate cu praştia prin comentarii… :)) Alţi cititori se pare că nu. Aşa cum “te-ai legat” şi de faza cu insomnia acum câteva zile la mine pe profil, aşa te legi şi acum de gusturile celorlalţi în materie de filme. Ţie nici Titanic nu ţi-a plăcut deşi a luat ceva premii filmul… Lasă să fim noi snobi … Tu uită-te la ce vrei, că noi ne uităm la ce ne place, oricât de snobi ne-ar face asta…hai că m-ai făcut să râd şi-n seara asta!

        Like

      • Posted by Alexandra on January 4, 2013 at 01:58

        Apropo, ştiu că tu crezi că părerile tale sunt cele mai bune, dar poate uneori ar trebui să ţi le exprimi în alt mod, mai puţin arogant. Zic şi eu, părerea mea! 🙂

        Like

Părerea voastră contează!