De la fluturaşi la scut

Rihanna cântă: “Cause I may be bad, but I’m perfectly good at it”; Christina Aguilera cântă din toată inima: “For every time you broke me, well you’re gonna face an army of me”; iar Sia ţipă sus şi tare că “You shoot me down but I won’t fall I am titanium”.

Nu o să enumăr aici toate melodiile în care femeile se bat cu pumnu-n piept că au trecut peste “nenorocitul ăla” şi acum sunt “badasses”, dar sper că aţi înţeles unde  vreau să ajung.

4_simmons_walking-gun_1991-web

E tipic feminin ca după o dezamăgire în dragoste, din fetiţa care nu mai putea de atâţia fluturaşi în stomac să iasă bestia dornică de răzbunare. Unele dintre noi îşi fac schimbări de look menite să arate trecerea la altă etapă (been there, done that… nu e nicio altă etapă importantă, e doar o altă tunsoare), altele îşi cumpără mulţi pantofi cu toc înalt, în speranţa că-i vor înfinge la un moment dat în ochii “nesimţitului” iar altele jură că nu vor mai iubi în veci şi că-şi vor bate joc de tot ce înseamnă sexul masculin.

Dar, bineînţeles că, în majoritatea cazurilor, femeia care o face pe Xena în faţa tuturor, are inima frântă şi plânge noaptea când ajunge acasă, cu nasul în pernă. Pentru că oricât de puternice vrem să părem, tot ne doare că povestea noastră de dragoste a fost doar o iluzie şi că Prince Charming s-a dovedit a fi doar un om simplu, cu defecte pe care nu le-am putut accepta. Chiar dacă ne cumpărăm outfituri care să ne scoată în evidenţă şi ce n-avem şi ne aşteptăm să le cadă faţa netrebnicilor când intrăm în club, în momentul în care îl vedem pe EL la masa alăturată genunchii ni se înmoaie şi o furnicătură ne traversează tot corpul.

Oricât de multe promisiuni ne-am face, că nu ne vom mai lăsa purtate de val şi vom călca în picioare toţi deţinătorii de penis, la un moment dat tot apare un alt EL care ne fură pământul de sub picioare şi ne provoacă insomnii.

Chiar dacă mergem la karaoke şi cântăm “Die, die, die my darling”, “You give love a bad name” şi “I want to break free”, inimile noastre au pus “Still loving you” pe repeat. Pentru că, hai să recunoaştem, n-ai cum să ţi-l scoţi din minte după doar două zile de la despărţire. Pentru multe dintre noi, trecerea de la suferinţă, la acceptare şi la un alt EL durează un “pic” mai mult de 24 de ore.

Ştiu că există o anumită satisfacţie în a pune statusuri de genul “Dă-mi, Doamne, răbdare! Că dacă îmi dai putere, îl omor!”, dar hai să recunoaştem că nu vom omorî nici măcar o musculiţă beţivă, apoi pe omul pe care încă-l mai iubim. Şi să nu aud “nu-l mai iubesc pentru că a făcut aia şi aia şi aia”, că dacă nu-l mai iubeai, nu-ţi mai păsa acum că a făcut aia şi aia şi aia şi nu-ţi mai făceai plan de război! 

Vrem să părem puternice şi de neatins şi uneori ne iese de minune, dar în adâncul sufletului nostru nu poate privi oricine.

Care e scopul acestui întreg text, vă întrebaţi? Să încerc să lămuresc anumite persoane că aparenţele înşală de cele mai multe ori.

Nu toate fetele care refuză să fie triste în public, după o despărţire, sunt demoni fără suflet!

6

sursa foto1: artblart.com

sursa foto2: libraries.rutgers.edu

12 responses to this post.

 1. Foarte interesant ceea ce scrii tu aici. Si da ai dreptate, doar noi stim ce se ascunde in spatele zambetului nostru. Chiar daca o perioada o sa fim mai rele tot ajungem sa ne indragostim caci iubirea cred eu este vitala pt un om . Inima nu tine cont de reguli, insa trebuie sa invatam sa o mai tinem si in frau.

  Like

  Reply

 2. Pe mine ma enerveaza ca unele refuza cu buna-stiinta pe cei care nu le-ar rani pentru acesti “nenorociti” despre care vorbesti tu, apoi isi propun sa isi bata joc de toti si (citez, scuzati limbajul) “sa ii lase cu aia sculata” chiar daca unii poate chiar nu au nici o legatura…
  Admir obiectivitatea cu care ai scris si stai linistita, nu ai dezvaluit nici un mare secret, pentru ca cei care fac femeile sa planga chiar nu stiu ca ele plang si atunci cand vor sa para puternice – pur si simplu nu le pasa. Cei care sunt sensibili stiu sa descopere sensibilitatile, dar asa cum spuneam, ei sunt respinsi, probabil tocmai pentru ca nu stiu sa profite. Dar na… logica feminina, cine se pune cu ea?

  Like

  Reply

 3. Trebuie să porneşti de la premisa că nu te-a meritat.
  După două săptămâni, ar trebui să poţi merge mai departe.

  Like

  Reply

 4. foarte tare articolul tău….susțin ce ai scris….ca o adăugare persoanele care suferă arată mai puțin decît cele care mimează tristețea și de fapt nu le pasă deloc…

  Like

  Reply

 5. Ce ti-a venit sa dai atatea detalii despre ceea ce simtim? Ce barbat va mai crede de azi inainte ca nu ne pasa, cand vom incerca sa facem pe nepasatoarele? Vor ranji cu toti dintii la noi si ne vor spune ca stiu despre perna uda de lacrimi. 😉

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on January 9, 2013 at 12:51

   Am zis de “majoritatea cazurilor”, că excepţii sunt mereu. 😀 Dar prea mulţi bărbaţi trăiesc cu impresia că toate suntem scorpii care umblăm pe interes şi nu avem sentimente. 🙂 Mă refeream în principal la domnişoarele care ies dintr-o relaţie şi după două zile o fac pe vikingele prin cluburi, spunând că lor nu le pasă deloc… chiar dacă dau impresia de putere, par şi fără suflet, ca şi cum relaţia respectivă fusese doar praf în vânt…:)

   Like

   Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: