Mişcări organizate şi sentimente

sursafoto chicquerocom

De câte ori nu v-aţi găsit în faţa oglinzii, mişcându-vă pe ritmurile unei melodii ce răsuna în toata casa? Băieţii probabil vor răspunde “Niciodată! Eu Tarzan, eu bărbat bine, eu nu mişc caraghios în oglindă!”, iar fetele îşi vor aminti de peria de păr pe post de microfon şi mişcările circulare din şolduri… Presupun şi eu!

Eu recunosc: dansam în oglindă cu orele! Dansam şi stând pe scaun în timp ce făceam conuri şi bastonaşe pe caietele de teme. Dansam şi când mă deplasam din camera mea până în bucătărie, la masă. Dansam când mă uitam la televizor şi vedeam o vedetă dansând şi încercam  să-i imit mişcările.

Dar mai bine vă povestesc de spectacolele pe care le dădeam în faţa blocului:

La scara alăturată, găsisem noi un loc numai bun în care să ne desfăşurăm. Acolo era scena. Şi cu săptămânile făceam brainstorming (neştiind că aşa se cheamă) şi veneam cu idei de dansuri, cântece şi prezentări de modă. Organizam totul pe hârtie, fiecare urmând să exerseze acasă mişcările stabilite. Iar în ziua spectacolului, eu şi restul fetelor urcam pe scenă şi ne maimuţărem, iar băieţii îşi cumpărau seminţe şi Coca-Cola şi râdeau de noi.

dancers-among-us-chicquero-photography-dance-claire_conaty_dancers-among-_us_seattle

Şi probabil pentru vecini şi pentru oamenii care mai treceau pe stradă era şi mai hilar să vezi nişte piticanii gătite cu hainele “bune”, cu clămiţe colorate în păr, cu sclipici pe piele, dansând şi făcând playback pe “Lasă-mă papa la mare” şi “Noapte de vis”.

N-am să uit nici acum momentul meu de glorie când, în timpul dansului, o şuviţă rebelă de care era prinsă o clamă a început să mi se bălăngăne ca un pendul în faţa ochilor. Îmi pierdusem concentrarea şi ştiam că trebuie să o elimin din scenariu, că altfel se duce tot “numărul” naibii. Drept urmare mi-am smuls clama (+ 3 fire de păr) şi am aruncat-o în public, încercând să-l imit pe Michael Jackson când arunca cu ochelarii de soare în fanele pe jumătate leşinate. Râsetele au fost isterice şi pe moment m-am simţit umilită, dar acum, aducându-mi aminte, parcă-mi vine şi mie să râd.

Căci era totuşi haios. Nu eram conştientă de cât de caraghios dansam, îmi aruncam mâinile şi picioarele în aer de ziceai că mai am puţin şi ies din balamale. Aveam o mişcare numită “karate”, pe care o furasem împrumutasem de la Andreea Bălan şi care putea fi considerată punctul culminant al numărului meu artistic; şi asta pentru că toată lumea se speria când îmi aruncam piciorul drept în sus, ferindu-se să nu încaseze una în meclă.

dancers-among-us-chicquero-photography-dance-in-san-francisco-jamielyn-duggan33

Acum nu mai dansez “organizat”, nu-mi mai pun ideile pe hârtie, nu mai dau spectacole în faţa blocului. Acum, mai dansez, din când în când, pe la petreceri şi acolo timid, ferindu-mă de coate, ţigări aprinse şi împiedicaţi pe care îi mai calc uneori sub talpă…

În schimb urmăresc cu mare drag orice competiţie de dans, orice film pe această temă, orice videoclip. Consider că dansul exprimă o poveste. Poţi conştientiza ce simte cel care dansează urmărindu-i mişcările, poţi să-i înţelegi trăirile în funcţie de forţa sau delicateţea pe care o dezvăluie publicului. Şi mă fascinează să văd oameni dansând, oameni arătându-şi sentimentele unii faţă de alţii folosindu-se de ritmul unei melodii.

dancers-among-us-chicquero-photography-dance-michael_jagger_evita_arce_times_square

Îmi plac la nebunie momentele de flash mob, când într-o gară, sau într-o piaţă, sau pur şi simplu în mijlocul străzii, un grup de tineri încep să danseze şi-i lasă pe toţi cu gura căscată. Nu am prins niciun astfel de moment live, dar am vizionat o mulţime de videoclipuri pe internet şi toate m-au surprins într-un mod sau altul.

Şi acum, la final, vă recomand câteva filme cu tema dansului, ce mie mi-au plăcut extrem de mult: Dirty Dancing (ambele), Take the lead, Honey, You got served, Burlesque, Step up (toate), Street Dance 2,  Save the last dance.

Dacă aveţi şi alte recomandări pentru mine, de filme sau chiar videoclipuri de pe youtube, vă rog lăsaţi-le într-un comentariu!

Şi acum o întrebare: ce stil de dans vă place cel mai mult?

Până una alta, eu să încetez să mai visez la rochii negre (rochii negre), pantofi strălucitori şi dansuri senzuale cu Antonio Banderas, o să-mi iau perechea depantaloni scurti (pantaloni scurti online) şi un tricou larg şi o să exersez nişte mişcări prin casă. Ce bine că s-a inventat youtube-ul!

Sursa foto: chicquero.com

7 responses to this post.

  1. […] nişte mişcări cu picioarele-n aer, pe care eram pur şi simplu invidioasă! Le reproduceam eu prin faţa blocului, pe la serbări şi spectacole, dar parcă nu-mi ieşea niciodată […]

    Like

    Reply

  2. Urasc dansul! 🙂
    P.S Fiecare cu ale lui

    Like

    Reply

  3. Alexandra, drept să spun, n-am văzut nicicând
    momente de flash mob în piaţa Matache, dar le aştept!
    În ceea ce priveşte dorinţa ta de a învăţa să dansezi,
    există multe şcoli de profil. Dar îţi mai trebuie timp şi bani,
    căci de determinare nu duci lipsă. Succes!

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on January 30, 2013 at 12:56

      Măi şi eu chiar îmi doresc să prind un flash mob live în Galaţi. 😀 Cât despre dansuri, o să mă apuc eu la un moment dat de ele. 🙂 Mulţumesc!

      Like

      Reply

  4. Daca as sti sa dansez, ce bine ar fi :)))) . Dansez si eu ca si tine, timid , pe la petreceri , atent sa nu ii lovesc pe altii . Mi-ar placea sa invat sa dansez tango sau ballroom dance 😀

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on January 30, 2013 at 12:04

      După ce am văzut “Take the lead” mi-am promis că atunci când portofelul meu va fi un pic mai plin, mă voi apuca şi eu dansuri. 😀

      Like

      Reply

Părerea voastră contează!