Pastila roşie sau pastila albastră?

tumblr_l93wg3DSdh1qa7gx5o1_500

Leapşa următoare a pornit de la Anărkali dar eu am primit-o de la Vienela. Are nişte întrebări foarte interesante spre deosebire de celelalte lepşe la care am răspuns. Să începem:

1. Crezi în supranatural ? Ce fel de supranatural ? Fantome, bântuiri, poltergeist, posesii demonice, blesteme, ocult, vrăjitorie, clarvăzători, medium-uri, psychics, miracole, minuni ?

M-am uitat cu sufletul la gură la fiecare episod din Supernatural, dar de aici şi până la a crede în existenţa monştrilor, fantomelor şi a altor bazaconii, e cale lungă…

Cred, în schimb, că unii oameni sunt înzestraţi cu un al şaselea simţ, ce-i ajută să prevadă anumite situaţii. De asemenea cred în posibilitatea miracolelor. Sunt sute de cazuri inexplicabile, mai ales în medicină, care pot confirma existenţa minunilor.

2.  Crezi că omul când se naşte este ca o pânză de pictat, goală, pe care totul se imprimă mai târziu, inclusiv good and evil, sau că suntem născuţi cu predispoziţie sau predestinaţi spre cele două ? Pe scurt, ne naştem cu natura fiecăruia sau o cultivăm, dobândim ?

Precum suntem învăţaţi şi cum vedem la cei din jur, aşa ne vom comporta şi noi în viaţă. Nu cred că ne naştem altruişti, tâlhari, ambiţioşi sau criminali.

3. Dacă ai avea ocazia doar o singură dată şi pentru scurt timp, să călătoreşti în timp doar ca observator, ce ai alege, trecutul sau viitorul ?

Trecutul. Mi-aş dori să revăd anumite momente din trecut care m-au format ca om, care mi-au adus bucurie şi iubire în suflet şi care m-au învăţat ce e bine şi ce nu.

4. Dacă tehnologia şi medicina va avansa în aşa măsură încât media de viaţă umană va fi considerabil mai mare decât în prezent, dublu sau chiar mai mult, să spunem, ce opinie ai despre acest lucru şi anume să trăieşti într-o asemenea eră ?

M-aş bucura. Uneori viaţa e prea scurtă pentru tot ceea ce ne dorim să facem.

5. Dacă ai avea de ales între un an de continuă zi sau un an de continuă noapte, ce ai alege ?

Ziua. Nu aş putea să mă lipsesc aşa mult timp de lumina şi căldura soarelui.

6. Ce crezi despre Spaţiu, aka Univers, aka Cosmos  ? Ştim că este plin de galaxii, sisteme solare, stele, planete, nebule, etc dar crezi că în afară de astea mai e ceva ce noi nu ştim ? Viaţă spre exemplu, în orice formă. Sau crezi că suntem singurii ?

Nu bag mâna-n foc, dar nu cred că suntem “ăi mai şmecheri” din Univers. Tre’ să mai fie şi alţii!

7. Dacă ai avea ocazia să trăieşti o zi (24 de ore) literalmente în persoana altcuiva, pe cine ai alege : un gay sau lesbi, o persoană de altă rasă, culoare, etnie, o persoană de altă religie, de sex opus, o persoană mai tânără sau mai în vârstă ?

24 de ore în pielea unui copil de 5 ani. Să mă joc, să mă uit la desene animate, să n-am altă grijă decât conturul copacului pe care-l colorez. Să mă mângâie părinţii, să-mi ofere ciocolată şi bomboane, să mă ducă în parcul de distracţii şi să mă pupe de noapte bună, înainte de a adormi.

8. Dacă ţi-ar fi oferită o putere supranaturală (de natură fizică sau mentală) ce ai alege  şi de ce ?

Mi-aş dori să am puterea de a vindeca oamenii de bolile incurabile. Toţi merităm o a doua şansă la viaţă…

9. De ce ţi-e teamă mai mult, de ceea ce nu cunoşti şi nu înţelegi, de ceea ce cunoşti, dar nu înţelegi, de ceea ce cunoşti şi înţelegi, dar nu poţi controla sau schimba ?

De ceea ce nu pot controla. Aş prefera să nu cunosc şi să nu înţeleg absolut deloc, decât să fiu conştientă de ce se întâmplă dar să nu pot face nimic în privinţa asta.

10. Dacă te-ai afla vreodată într-un scenariu gen Matrix, numai că real, şi ţi s-ar oferi pastila albastră despre care ţi se spune că odată ce o iei vei afla lucruri pe care nu ţi le puteai imagina vreodată, lucruri despre absoolut orice în univers, dar că odată aleasă acea cale, indiferent de consecinţe, nu mai există drum de întors înapoi, sau ţi s-ar oferi pastila roşie prin care vei fi transformat într-o persoană care va avea o viaţa foarte bună, lungă, îmbelşugată, fericită, dar nu vei şti niciodată nimic şi vei trăi doar cu curiozitatea şi întrebările existenţiale, universale, ce ai alege ?

Pastila albastră. Deşi am spus mai sus că aş prefera să nu înţeleg decât să nu pot controla, curiozitatea m-ar măcina şi aş alege întotdeauna pastila albastră, asumându-mi consecinţele.

Leapşa merge mai departe la: Elly, Florin, Silviu, Alyz, Oana, Theo şi bineînţeles, la cine mai doreşte! Spor la completat!

Sursa foto:parkstepp.tumblr.com

3 responses to this post.

 1. Posted by elly weiss on February 10, 2013 at 05:26

  Raspunsuri interesante…Cunosc lepasa…deci nu mi s-au mai parut atat de aiuritoare intrebarile.
  Multumesc mult ca te-ai gandit la mine. Dar pe 27.09.2012 faceam leapsa asta…data de Vienela… 🙂
  http://dragosteoarba.blogspot.ro/2012/09/sa-fiu-o-musca-mica-mica.html

  Like

  Reply

 2. :)) UAU!!! Cat timp a trecut de cand am raspandit aceasta leapsa!!! :))
  Printre cuvintele alese cu grija razbate durerea pe care ti-a ptrovocat-o pierderea suferita de curand, razbat lacrimile si dorul tau. Mi-ai sfasiat inima!
  Stii, uneori cred ca nici la 5 ani nu este chiar usor. Ai grija sa nu iti superi parintii, sa mananci tot din farfurie chiar daca nu iti place, sa nu depasesti conturul copacelului… 😉 Sunt si astea griji, pentru puterea unui copil…

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on February 7, 2013 at 10:46

   Adevărul e că nu prea mâncam tot din farfurie.:D În schimb, nu depăşeam conturul la copaci. Eram o talentată :))
   Şi da, durerea încă e prezentă… sper să se diminueze pe măsură ce trece timpul.

   Like

   Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: