Y a mucha honra!

Am primit ieri un comentariu care se voia acuzator la adresa advertorialelor de pe blogul meu. Mai pe scurt, eram introdusă în categoria “muritorilor de foame” care stau cu mâna-ntinsă şi aşteaptă câte 10-20 de lei de la câte vreo firmă de mobilă ce caută să-şi facă reclamă. Nu dau numele individului căci nu vreau să-mi spăl rufele în public oricât de şmecher ar fi detergentul meu. Dar voi lua subiectul şi voi comenta puţin părerea mea despre ceea ce “îmi permit” eu să fac aici:

maldita

Nu toţi pornim de pe scaunul de boss al lui tati! Nu toţi găsim un job la ieşirea din facultate. Nu toţi suntem remarcaţi din prima de o mare firmă în căutare de oameni talentaţi. Nu toţi avem “sfântul bulan” care să ne propulseze fundul pe muntele de dolari!

Unii dintre noi mai pornesc şi de jos. De la măturat podele, la vândut chipsuri şi băutură într-un chioşc, la colţ de stradă, la scris advertoriale pe bloguri.

Din câte învăţasem eu de la cei mai înţelepţi, munca nu-i motiv de ruşine. Atât timp cât faci ceva cinstit pentru banul pe care-l primeşti, nu are nimeni de ce să te blameze! Şi dacă o face, totuşi, înseamnă că-i lipseşte ceva pe la mansardă… Ştiu că sunt la modă banii făcuţi prin tâlhărie, însă eu nu mă pretez la aşa ceva.

Dar, din când în când, accept câte un job, două, pe site-urile care ajută bloggerii să mai producă şi un ban. Până acum am avut PR2 şi nu primeam aşa multe oferte de joburi, iar cele pe care le primeam nu mă îmbogăţeau peste noapte. Acum, PR-ul meu a crescut şi am observat că şi banii pe care îi voi lua pe articole sunt mai mulţi. Şi mă bucur pentru asta! Cum naiba să nu mă bucur că voi câştiga bani mai mulţi făcând ceea ce-mi place?

Dar se putea să nu existe un “buricul pământului” care să încerce să-mi strice bucuria? Evident că nu se putea. Măcar dacă era vreunul care citise mai multe articole de-ale mele… poate avea vreun drept să mârâie ceva. Dar aşa, a dat peste un advertorial şi a dedus, simpaticul de el, că eu numai asta fac pe blogul meu. Drăguţ… dar greşit! 

Bravo celor care au PR 269 (exagerez) şi acceptă doar joburi plătite cu jdemii de euro! Eu am început de jos şi sunt mândră de asta! Da, am scris advertoriale pe 10-15 lei maxim. Dar cine-mi citeşte blogul, îmi cunoaşte stilul şi ştie prea bine că nu scriu DOAR ADVERTORIALE şi nu scriu advertoriale în care să pup în dorsală firma respectivă. Faptul că în poveştile mele introduc 2 linkuri pe anumite cuvinte cheie nu ar trebui să deranjeze pe nimeni! Sau cel puţin aşa mi se pare normal. La urma urmei, poveştile sunt concepute tot de mine şi scrise în acelaşi stil care mă caracterizează…

Chiar şi atunci când iau 10-15 lei pe 300 de cuvinte eu sunt mândră de mine, căci câştig un bănuţ din ceea ce-mi place să fac. Nu mulţi se pot lăuda cu asta!

Şi nu, nu accept orice propunere de la orice firmă. Am primit oferte şi pentru postări despre videochat, filme xxx, matrimoniale&co. Le-am acceptat? Să-mi spuneţi voi dacă aţi văzut aşa ceva pe aici…

Aşa că dragul meu vizitator rătăcit, nu m-ai jignit prin comentariul tău. Chiar îţi mulţumesc că mi-ai oferit ideea de a scrie despre această “muncă”, pe care o prestez, cu drag, aici! Te-aş invita să-mi descoperi şi celelalte categorii ale blogului: Micile cârcoteli, gândurile mele împrăştiate, recomandările de cărţi (da, această muritoare de foame are timp să şi citească! Surprinzător, nu?), lucrurile care mă uimesc (ar trebui să-i trec pe cei ca tine la această categorie) şi poate ai dori să citeşti şi cele 101 lucruri despre mine. Poate aşa îţi vei da seama cu ce se mănâncă exact acest blog al meu şi nu te vei mai grăbi să etichetezi oamenii la prima vedere…

P.S: pentru cei care se întreabă ce-i cu poza de mai sus, imaginea aceea mi-a venit în minte când am citit comentariul lui. Dama din poză este un personaj dintr-o telenovelă cu Thalia (Sărmana Maria cred… nu bag mâna-n foc!), tipă care nu găsea niciun argument bun într-o ceartă cu rivala ei, ci-i repeta într-una expresia “muerta de hambre” (moartă de foame). Inteligent, nu?

Soy “muerta de hambre” y a mucha honra! :))

Advertisements

One response to this post.

  1. […] experienţa voluntariatului cred că m-a făcut o persoană mai bună. Şi scriu în continuare şi advertoriale (nu doar pe 10 lei, căci am căpătat şi PR mai mare şi-mi permit să cer mai mult), şi mai fac […]

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: