Fără depresii de Sfântul Valentin!

Când iubita ta e deprimată, e clar că trebuie să faci ceva să o înveseleşti. Pentru unele fete, e suficient să părăseşti camera şi să te întorci când îţi dă ea sms-ul: “Unde naiba ai dispărut?”. Pentru altele, însă, trebuie să depui puţin efort: psihic sau financiar.

Unele femei vor să le alinţi, să le complimentezi, să le faci declaraţii de dragoste iar altele sunt ahtiate după cadouri. Şi dacă anumite femei sunt fericite şi la apariţia unei lumânări parfumate din sacoşa de cadou, altele sunt un pic mai pretenţioase şi-şi doresc accesorii strălucitoare, adică bijuterii!

Bine, adevărul e că orice femeie, fie ea pretenţioasă sau nu, îşi doreşte la un moment dat ca iubitul ei să-i ofere o bijuterie. E în natura feminină şi hai să nu ne mai ascundem după deget!

article-new_ehow_images_a07_fk_bq_elementary-school-valentines-day-activities-800x800

Pe tema aceasta, vorbeam acum câteva zile cu o amică. Îmi spunea că şi-ar dori şi ea o relaţie frumoasă, cum vede la toată lumea în jurul ei, în care partenerul să o trateze ca pe o prinţesă, să o divinizeze, să nu aibă ochi pentru alte femei şi, nu în ultimul rând, să-i facă muuulte cadouri. Iar depresia o cuprindea o dată la două minute, amintindu-şi că vine Sfântul Valentin, iar ea nu va primi nici măcar un bucheţel de ghiocei.

Şi atunci mi-a venit ideea “salvatoare”. Ce-ar fi ca femeile singure să-şi facă cadouri între ele de Sfântul Valentin, dacă tot se deprimă atât de tare. Nimic cu tentă romantică! Pur şi simplu un gest amical, între câteva fete dornice de cadouri dar în lipsă de partener cu fonduri care să le ofere aşa ceva. Să nu mai existe femei deprimate de Sfântul Valentin! 

I-am propus ideea şi a strâmbat din nas.

“Nu am niciun chef să merg prin magazine să cumpăr cadouri. Sunt prea deprimată!”

Am încercat să o dreg şi i-am propus să comande ceva de pe internet. I-am dat chiar şi o sugestie, spunându-i de OnlineBijoux, un magazin online de bijuterii cu produse la indemana oricui si de o diversitate foarte mare.

“Nu am încredere. Am mai comandat de pe net şi nu a ajuns la timp.”

Deja mă cam irita atitudinea negativistă, aşa că am început să-i vorbesc în stilul teleshopping. M-am gândit că dacă acei oameni reuşesc să te convingă să cumperi o tigaie, voi putea şi eu să o conving pe ea să apeleze la o alternativă şi să nu mai stea bosumflată:

“Da. Ai dreptate, nu e bine sa risti sa nu-ti ajunga la timp cadourile de Sf Valentin. Dar ai posiblitatea sa comanzi cadouri prin intermediul magazinului OnlineBijoux. De ce sa risti sa comanzi ceva care sa nu-ti placa? Mergi pe 100% daca comanzi de pe OnlineBijoux, magazin care pune accent pe calitate si relatia cu clientii.”

S-a uitat sceptic la mine câteva secunde, apoi a spus:

“Tu ai comandat ceva de acolo?”

Şi atunci a venit momentul când m-am mândrit cu proaspăta mea achiziţie: noile mele bijuterii placate cu aur. I-am arătat fineţea de lanţ cu pandantiv de care nu mă pot desprinde şi cerceii delicaţi ce se asortează cu el (Adevărul e că pandantivul mi-a atras atenţia de prima oară când l-am văzut şi oricât de multe bijuterii aş avea, nu am putut să-mi refuz răsfăţul de a-l achiziţiona şi pe acesta. Mai ales că se potriveşte cu noile mele ţinute…).

4047O325

Văzându-le, ochii au început să-i strălucească şi, în doar câteva secunde, a intrat pe internet de pe telefonul său şi a început să-şi aleagă seturi de bijuterii.

Nu-mi venea să cred, ideea mea funcţiona! O urmă de zâmbet îi îmbrăcase faţa, iar subiectul de discuţie era acum: “La ce aş putea să asortez cerceii aceştia?”.

Sursa foto: ehow.com; onlinebijoux.ro

7 responses to this post.

  1. Posted by Anemona on March 18, 2013 at 15:17

    Acum 4 ani am suferit o depresie, cel putin asa credeam eu. Am divortat si am avut senzatia ca toata lumea mi s-a clatinat si urmeaza sa se destrame. Parca mergeam din rau in mai rau in fiecare zi. Am tinut-o asa pana acum un an cand la recomandarea unei prietene am fost la o serie de sedinte de coaching cu Anne de la Centrul Armonia (prietena mea saraca imi tot spunea de luni de zile…) In timpul sedintelor, ce pot sa spun M_AM DESCOPERIT. Am reinvatat cine sunt, ce sunt si cat de frumoasa sunt, am invatat cum sa fac fata diverselor situatii si cum sa ma privesc. Evident ca nu era depresie in adevaratul sens al cuvantului, ci doar uitasem cine sunt. Sunt mandra de mine pentru pasul facut. De multe ori depresia o confundam cu gandirea negativa, o imagine despre noi dezastruoasa, etc…

    Like

    Reply

  2. Mi se pare buna ideea ta. Putem incepe intre noi: eu iti fac cadou o punguta eleganta in care sa pastrezi noaptea lantisorul, iar tu imi oferi un lantisor identic cu al tau. :))

    Like

    Reply

  3. Să porți fericită lănțișorul ,e plin de finețe! 🙂

    Like

    Reply

  4. Posted by Anārkalī on February 11, 2013 at 03:35

    Frumos lanticul. Sa-l porti sanatoasa. Si acum ca tot se apropie Dragobetele, ia sa las si eu doua randuri prin care sper sa nu oripilez toate femeile de pe planeta. :))) Nu sarbatoresc aceasta zi si nu am asteptari ca sotul sa faca vreun gest sau cadou. Noi avem aniversarea casatoriei pe data de 14 Februarie si asta este deajuns. N-avem noi treaba cu Dragobetele. 😆

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on February 11, 2013 at 11:21

      Ce frumos! 😀 Voi chiar sărbătoriţi ceva special, nu ca toată turma ieşită la cina romantică de Valentine’s Day…:))

      Like

      Reply

Părerea voastră contează!