Eu dansez, nu mă scutur!

Când eram mică, mă amuzam teribil când vedeam scene, de prin filme, cu “dansul ploii” şi, ca un papagal mic ce eram, îl imitam şi eu. Apoi, am dat de mişcările a la Macarena şi a la Meneaito şi mi le-am însuşit şi pe acelea.

Stând pe terasă cu ai mei părinţi, când auzeam “Dale a tu cuerpo alegria Macarena”, mă ridicam brusc de pe scaun şi începeam să dansez. Nu eram deloc timidă pe atunci şi mă durea la bascheţi dacă râde cineva de tentativele mele de dans.

99553349

Anii au trecut, şi băieţii de la Backstreet Boys au început să domine pereţii din camera mea. Nu îmi plăceau neapărat melodiile lor, dar mă fascinau coregrafiile din videoclipuri. Acum, vizionându-le, îmi dau seama că unele mişcări erau de-a dreptul stupide. Dar aşa era la modă pe atunci!

Cam în aceeaşi perioadă, mi-au atras atenţia şi fetele de la Andre. Băi, aveau nişte mişcări cu picioarele-n aer, pe care eram pur şi simplu invidioasă! Le reproduceam eu prin faţa blocului, pe la serbări şi spectacole, dar parcă nu-mi ieşea niciodată 100%.

Să nu mai spun de Michael Jackson, care mă hipnotiza de-a dreptul cu Moonwalk-ul său şi cu coregrafia din “Bad”. Eram şi încă sunt înnebunită după tot ce ţine de el.

Astfel, de-a lungul timpului, am admirat tot ce era nou în materie de dans, tot ce era interesant; am încercat să imit fiecare stil care mă captivase şi am vizionat cu interes orice film şi videoclip cu dansuri fascinante. 

Dar vă jur că valul mişcărilor de tip Gangnam style mă depăşeşte! Când am văzut prima oară videoclipul de la vestita melodie, am crezut că e o parodie după vreun alt videoclip. Dar m-am înşelat, căci acel nou stil de a dansa deja făcea furori în toată lumea.

Am zis ok şi mi-am văzut de viaţa mea…

Dar, la un moment dat, am păşit într-un mare club din Bucureşti şi am constatat că pe la 12 noaptea, toată populaţia dansa în draci pe Gangnam style, călărind lucruri imaginare şi hlizindu-se unii la alţii. M-am simţit în plus şi am încercat să fac o mişcare, două, să fiu în rând cu lumea, dar îmi venea cam pe sub mână, aşa că am renunţat. 

Nu m-a încântat momentul dar am zis că poate nu înţeleg eu moda.

Asta până când a apărut Harlem Shake. Când am crezut şi eu că se terminase isteria cu dansurile stupid de perverse, am dat peste următorul filmuleţ:

Şi acum m-am lămurit: e clar că m-am ramolit eu şi nu mai au farmec pentru mine aceste distracţii adolescentine. Nu mă văd într-o sută de ani dansând în acest stil tremurato-turbat şi recunosc, cu mâna pe inimă, că nici nu-mi doresc măcar să încerc aşa ceva. Eu prefer să dansez normal, nu să mă scutur până-mi sar balamalele.

Sunt foarte curioasă care va fi următorul viral în materie de dansuri “săltăreţe” pe youtube.

Voi ce părere aveţi despre acest nou trend?

Sursa foto: whydidyouwearthat.com

17 responses to this post.

  1. […] şi pentru că tot e la modă Harlem Shake-ul (ce mie mi se pare o mare tâmpenie), vă las şi o melodie superbă, pe care să vă sărutaţi […]

    Like

    Reply

  2. Posted by nespusdemult on February 22, 2013 at 22:59

    Multi stiu sa dea din picioare, dar numai unii sa danseze! Dansul e o arta, ceea ce se vede e un fel de eliberare, la fel cum unele persoane cu probleme psihice bat cu capul in perete!

    Like

    Reply

  3. In aceasta dimineata mi-a aratat baiatul meu filmuletul pe youtube. Vazusem cate ceva pe facebook, dar nu m-a interesat. Cand mi-am vazut copilul incantat, nu mi-a venit sa cred. L-am intrebat ce ii place. Raspunsul lui: este distractie cu turma, poti face ce vrei. Amuzament garantat!
    Mai zi ceva… :))

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on February 21, 2013 at 12:22

      :)) Nu mai zic nimic. Bine că se distrează în felul lor. Probabil şi eu eram la fel de caraghioasă când îl imitam pe Michael Jackson! :))

      Like

      Reply

  4. Eu ii inteleg. Poate fiindca m-am uitat prea mult la “Tom and Jerry” si ma amuz destul de usor.
    Tie iti place sa dansezi normal (presupun ceva gen tango ori alte chestii normale), eu sa dau din cap si ceva pogo (metal+punk) iar tinerii de astazi Gangan Style si Harlem Shake.
    Ce e rau in asta? Atata timp cat nu ranesc pe nimeni, pot fi destul de amuzanti.

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on February 21, 2013 at 11:01

      Tango, eu? :)) Nu, nu… “normal” pentru mine poate fi la fel de anormal pentru alţii.
      Nu am zis că e ceva rău în asta, doar că eu, personal, nu înţeleg acest stil. Şi eu dau din cap uneori şi a doua zi întorc capul ca roboţii. Pogo nu fac, că nu-s aşa puternică şi nu vreau să cad din picioare :))

      Like

      Reply

  5. Posted by Lucian Moldovan on February 20, 2013 at 21:52

    Daca imitarea unui picamer se numeste dans, atunci sa avem grija la coregrafii de pe santiere. 🙂

    Like

    Reply

  6. Sincer, mă simt depăşit de complexitatea problemei.
    Păi dansul a devenit o problemă, după câte văd.
    Nu te mai mişti în ritmul muzicii, ci în ritmul celorlalţi…

    Like

    Reply

  7. Posted by Catalina on February 20, 2013 at 13:30

    păi unele sunt amuzante 🙂 Și poate și când dansam noi macarena sau bad, oamenii mai mari ziceau că nu ne înțeleg 😀 oricum, îmi place ce a spus tipul ăsta http://www.youtube.com/watch?v=8o1UDTxpE9g

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on February 20, 2013 at 13:36

      Da, are dreptate! 🙂 E vorba de spiritul de turmă. Toţi au văzut succesul primului videoclip şi au vrut şi ei să aibă parte de atenţie pe youtube…

      Like

      Reply

  8. odata cu materialul tau, mi-am vazut si eu adolescenta. s-au schimbat mult vremurile. dar asta cu harlem shake mi se pare haios :), parerea mea

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on February 20, 2013 at 13:00

      Singura variantă care mi s-a părut haioasă a fost cea cu nişte căţei care-i imită pe băieţii din videoclip…la aia chiar am râs…:)) În rest, nu m-au amuzat prea tare, dar îţi respect părerea!

      Like

      Reply

  9. Nu te-ai ramolit, fii serioasa! Problema sunt “tinerii din ziua de azi” 😉

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on February 20, 2013 at 11:42

      Eram puţin sarcastică! :)) Aşa subtil…
      Oricum ar fi, ei nu ne înţeleg pe noi, noi nu îi înţelegem pe ei şi rămâne fiecare cu ce-l doare.

      Like

      Reply

Părerea voastră contează!