Cât durează 5 minute?

75582_426735954075170_769755097_n

După cum reiese din imagine, majoritatea femeilor au nevoie de timp pentru a se retuşa înainte de a ieşi din casă iar majoritatea bărbaţilor au nevoie de timp departe de casă (şi de iubită).

Nimic neobişnuit până aici. Dar de unde o fi pornit toată treaba asta cu “5 minute”? N-am putea să spunem cu aproximaţie cât va dura activitatea noastră, în loc să aruncăm cu minciunele în stânga şi-n dreapta?

Probabil bărbaţii ar fi recunoscători şi cu mult mai fericiţi, dacă partenerele lor ar spune: “iubitule, în 30 de minute voi fi gata şi vom putea pleca la petrecere!”. În loc să stea “5 minute” îmbrăcaţi şi încălţaţi, pe hol, jucându-se pe telefonul mobil, vor putea să-şi desfacă o bere şi să se mai uite 20 de minute la emisiunea cu pescuit.

Şi probabil femeile ar ţipa mai puţin dacă “iubi” ar recunoaşte că mai stă vreo două ore la bere, cu băieţii. Nu spun că vor fi fericite când vor auzi cam cât intenţionează “tupeistul” să întârzie acasă, dar măcar unul din motivele de scandal va dispărea! De la “ai spus 5 minute şi a trecut o veşnicie” va trece la “da’ ce naiba ai făcut atâta timp cu băieţii? Cât îţi ia să bei o amărâtă de bere?”. Exagerez un pic, nu toate femeile sunt sărite de pe fix, dar ideea de bază rămâne valabilă.

În cazul meu, pregătirile pentru ieşirea în oraş chiar nu durează atât de mult, de aceea îmi pot permite să spun “în 10 minute sunt gata” şi să fiu cu adevărat gata când timpul menţionat s-a scurs. Şi nu înţeleg de ce la unele persoane durează ore întregi să se aranjeze pentru o petrecere sau o întâlnire importantă. Chiar şi cu întins părul, machiaj mai sofisticat la ochi şi făcut manichiura, tot nu sar de 30 de minute. Varianta “light” cu părul doar pieptănat şi un machiaj simplu îmi ocupă doar 10 minute din timp.

Există posibilitatea să fiu eu cea anormală, nu contest, dar poate mă luminează careva cu un răspuns. De ce anumite persoane au nevoie de ore întregi de pregătiri înainte de a ieşi în oraş? Şi ca să nu pierd din vedere întrebarea principală: de ce ne-am obşinuit să ne folosim de cele 5 minute în mod eronat?

Sursa foto: facebook.com/Generatia.Cu.Cheia.La.Gat

Advertisements

7 responses to this post.

 1. Nu stiu, eu nu spun niciodata minciuna asta. Spun exact de cat timp am nevoie. De fardat ma fardez in cam 2 minute. Aranjatul parului imi mai ia 3-4 minute. Daca e iarna imbracatul ma scoate din fire. Vara e perfecta. De-aia urasc iarna. :))

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on March 1, 2013 at 09:30

   Mie primăvara îmi place mai mult. Nu-i nici foarte cald, să-ţi smulgi pielea de pe tine, nici foarte frig să te înfofoleşti cu zeci de haine…:D

   Like

   Reply

 2. Stii cum e: fiecare sex are chichitele sale. Noua ne place alcoolul, voua va place sa vorbiti.

  Like

  Reply

 3. Uite. La noi exista mereu discutii legate de mersul la magazin. Nu sunt puturoasa, dar consider ca baietilor mei le este mult mai usor sa iasa dupa paine. Eu trebuie sa ma spal, sa ma pieptan, sa ma imbrac… Ei isi trag un trening si ies chiar daca sunt nebarbieriti. :))
  Daca ii spui ca ai nevoie de o ora deja ai aprins discutia… :))

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on February 27, 2013 at 13:16

   Am mai spus pe blog parcă, nu mai ştiu exact, dar o mai spun şi acum: când mă duc până la magazin mă aranjez atât cât să nu sperii copiii din faţa blocului! :))

   Like

   Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: