Doar două cuvinte

O poveste culeasă de pe internet, care nu are nevoie de introducere:

2 cuvinte

images

Clasa a IX-a

Stăteam la ora de limbă română și mă uitam la fata care stătea în fața mea. Ea era pentru mine, un așa numit ”cel mai bun prieten”. Mă uitam lung la ea, admirându-i părul catifelat și așa de tare voiam ca ea să fie a mea. Dar ea nu observa iubirea mea, și eu știam asta. După lecție s-a apropiat de mine și m-a rugat să-i dau conspectul meu, pentru că lecția trecută nu fusese la școală. I l-am dat. Mi-a spus ”mulțumesc” și m-a pupat pe obraz. Voiam să-i spun că nu doresc să fim doar prieteni; că o iubesc, dar mă intimidam… nu știu de ce!

Clasa a X-a

Sună telefonul. La celălalt capăt al firului era ea, plângea, printre lacrimi am înțeles că iubitul ei a părăsit-o. M-a rugat să mă duc la ea, pentru că nu voia să fie singură… și eu m-am dus. Cât stăteam alături de ea, pe canapea, mă uitam la ochii ei fermecători și doream ca ea să fie a mea. După două ore în care ne-am uitat la un film și am mâncat 3 pachete de chipsuri, ea a hotărât să se culce. S-a uitat la mine și mi-a spus ”mulțumesc” și m-a sărutat pe obraz. Voiam să-i spun că nu doresc să fim doar prieteni; că o iubesc, dar mă intimidam… nu știu de ce!

Clasa a XI-a

Cu o zi înainte de balul de revelion ea s-a apropiat de dulapul meu. ”Prietenul meu s-a îmbolnăvit ” – mi-a spus ea – și până mâine sigur nu se însănătoșește. Pe atunci nu aveam prietenă și, plus la asta, încă din clasa a şaptea ne-am promis că o să ne ajutăm unul pe altul tot timpul, de aceea am plecat la bal ca ”cei mai buni prieteni”. În acea seară, după sărbătoare, stăteam lângă ea în fața casei sale, mă uitam la ea cum zâmbește și mă privește cu privirea ei cristalină. În acel moment voiam să fie doar a mea. După asta mi-a spus ”cât de minunat am petrecut seara.” Mi-a spus mulțumesc și m-a sărutat pe obraz. Voiam să-i spun că nu doresc să fim doar prieteni; că o iubesc, dar mă intimidam… nu știu de ce!

Balul de absolvire

Au trecut zile, săptămâni, luni. Nici nu am reușit să clipesc, că deja era balul de absolvire. Eu mă uitam cum corpul ei perfect, ca al unui înger, plutește spre scenă pentru a-și lua diploma. Așa de tare doream ca ea să fie doar a mea. Dar ea nu observa iubirea mea și eu asta știam. Înainte să plecăm fiecare spre casele noastre, s-a apropiat de mine, îmbrăcată în rochia ei albă, ca din poveste și a început să plângă când am cuprins-o în brațe. Apoi, și-a lăsat capul pe umărul meu și mi-a spus: ”tu ești cel mai bun prieten al meu” și m-a sărutat pe obraz. Voiam să-i spun că nu doresc să fim doar prieteni; că o iubesc, dar mă intimidam… nu știu de ce!

După câțiva ani

Acum stau așezat pe un scaun din biserică. Acea fată se mărită, eu numai ce am auzit cum ea a spus ”DA” și a intrat în noua ei viață, alături de alt bărbat. Eu doream ca ea să fie doar a mea. Dar ea nu observa asta și eu știam acest lucru. Dar, înainte de a pleca, s-a apropiat de mine și mi-a spus: ”Totuși ai venit. Mulțumesc!” și m-a sărutat pe obraz. Voiam să-i spun că nu doresc să fim doar prieteni; că o iubesc, dar mă intimidam… nu știu de ce!

Înmormântarea

Se întâmplase un accident. Eu mă uitam spre fundul mormântului, unde urma să fie culcată ea, cea care mi-a fost cel mai bun prieten. Cineva începuse să citească jurnalul ei care a fost început încă din școală, iar acolo scria:
”Mă uit la el și doresc să fie al meu, dar nu observă iubirea mea, eu știu asta. Vreau să-i spun că nu doresc să fim doar prieteni, că îl iubesc, dar mă intimidez… nu știu de ce! Aș da orice să-l aud cum îmi spune că mă iubește.

Pentru fericirea lor, era de ajuns ca unul dintre ei să spună două cuvinte

Ce părere aveţi, era mai bine dacă-şi declarau sentimentele cu riscul de a fi refuzaţi?

Sursa foto: www.magforwomen.com

Advertisements

6 responses to this post.

 1. Posted by nespusdemult on March 26, 2013 at 21:44

  La prima vedere, da! Dar la cate nuante are o relatie chiar nemarturisita..ma mai opresc un pic, nu mult!

  Like

  Reply

 2. In opinia mea, depinde de persoana. Textul de aici subliniaza clar ca niciunul dintre cei doi nu a fost suficient de matur sa isi declare sentimentele. As putea spune ca fetele sunt orgolioase iar baietii timizi, dar si opusa este valabila. Si nu de putine ori gesturi care pentru unul par dovezi clare de iubire sunt pentru celalalt simple manifestari de simpatie/prietenie/bla bla.
  Evident ca era mai bine daca si-ar fi declarat sentimentele. Odata ce ai o ocazie in viata de care eziti sa profiti te vei intreba toata viata “cum ar fi fost daca”. Iar textul tau demonstreaza asta intr-un mod destul de tragic, din pacate. Asa ca nu stiu… eu, ca unul caruia ii place sa spuna tot ce are de spus, consider ca ar fi trebuit sa fie suficient de maturi incat sa isi poata expune sentimentele, cu orice risc sau teama 🙂

  Like

  Reply

 3. Posted by Patricia Alexandra on March 26, 2013 at 14:38

  Şi uite aşa,îmi fac şi eu curaj (după două luni de citit blogul “en-gros” :D) să las primul meu comentariu.
  Referitor la povestea de mai sus,aş fi ipocrită să spun că…vai ,dar ar fi fost mai bine să îşi declare sentimentele şi bla,bla…când mă gândesc că şi eu sunt în aceeaşi situaţie,iar curajul meu întârzie să apară (poate şi al lui). 😦

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on March 26, 2013 at 14:45

   Mă bucur că ţi-ai făcut curaj să laşi un comentariu. Sper să-ţi faci curaj şi la capitolul sentimente. Dacă bănuieşti că şi el simte la fel, încearcă măcar să-i arăţi că ţii la el, dacă nu poţi să-i spui direct. 😉 Dar sfatul meu e să nu faci gesturi prea subtile, că băieţii de multe ori nu le pricep. E bine să fii cât mai directă! 😀 Succes!

   Like

   Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: