Axlandra fără wordpress

Pentru că astăzi e luni şi eu refuz să văd partea aia goală a paharului, cea de care se plânge toată lumea pe facebook, voi începe săptămâna în spirit optimist. Ştiu că majoritatea dintre voi sunteţi îngroziţi de gândul că e abia prima zi a săptămânii şi mai sunt atâtea ore de muncă până la următorul weekend, dar eu vă spun din proprie experienţă că, cu cât îţi doreşti să treacă timpul mai repede, cu atât mai greu va trece. 

Dar, revenind la optimismul meu, astăzi o să încep să-mi adun toate gândurile pozitive şi să le îndrept în direcţia “domeniu propriu”. Sunt hotărâtă să renunţ la prelungirea “wordpress.com” a blogului meu şi să îmi procur un domeniu propriu, ceva mai scurt şi la obiect. Am această dorinţă ascunsă de ceva timp şi cred că ar fi cazul să o scot la lumină!

namebox_facebook_1Şi pentru că nu prea ştiu pe unde să caut tot ceea ce ţine de hosting, domenii&co., m-am bucurat ca un copil mic în faţa unui tort de ciocolată, când am văzut campania celor de la Namebox.

Documentându-mă un pic pe site-ul acestora, intuiţia mea feminină m-a tras de mânecă şi m-a asigurat că o colaborare între mine şi Namebox ar fi de succes.

Centrul de date în care sunt colocate serverele companiei lor este situat în municipiul Cluj-Napoca şi este dotat cu echipamente de ultimă generaţie, oferite de companii precum INTEL şi CISCO. Adăugând la asta şi faptul că procentul de uptime nu scade sub valoarea de 99,9% in majoritatea lunilor (ceea ce înseamnă că dacă un provider pică, cerul va rămâne la locul său şi nu-l voi simţi şi eu picat pe mine, panicându-mă că nu mai funcţionează blogul) oferta de web hosting de la Namebox sună din ce în ce mai bine!

Din câte am mai citit, au un suport tehnic foarte bun 24/24 ore, garantând clientilor un răspuns şi o rezolvare a oricărei probleme în maxim 2 ore de la anunţarea sa (drept urmare, nu voi simţi că vorbesc cu pereţii atunci când am o nelămurire) fiecare cont de găzduire oferă posibilitatea instalării a peste 225 de scripturi, printre care şi WordPress (Yey!!); se face un backup zilnic al datelor, aşa că munca mea va fi la loc sigur; au cel mai cunoscut panou de control din lume, pentru care nu-mi trebuie 3 facultăţi ca să nu-mi încurc urechile în el; şi dacă în 30 de zile mă voi simţi mofturoasă şi voi dori să încetez colaborarea cu ei, nu se va supăra nimeni!

Eu sper să decupez cât mai repede “wordpress.com”-ul din linkul blogului meu şi să-i ofer un nume fresh, simplu, uşor de reţinut şi, cel mai important, terminat în “.com. Şi pentru asta voi apela la serviciile de web hosting ale firmei Namebox.

Voi cum credeţi că ar suna mai bine: axlandra.com; alexandracristea.com; ingradinamea.com  sau gradina-alexandrei.com?

Aştept păreri şi chiar alte sugestii! Mulţumesc şi ţineţi-mi pumnii, poate în curând voi avea domeniu propriu!

 

17 responses to this post.

  1. Eu tin sa te felicit pentru ceea ce vrei sa realizezi. Suna foarte bine si ar fi frumos sa ai propria ta identitate, no strings attached :)) Stiu ca alegerea numelui ar trebui sa iti apartina, dar am sa indraznesc sa iti spun ca cea mai buna alegere ar fi axlandra.com. Nu conteaza ca XL este doar o marime pentru haine. William Rose nu cred ca s-a gandit la asta cand si-a ales numele de scena Axl Rose… dupa mine, Axlandra este “brand-ul” tau, identificatorul tau unic. Ar putea exista mii de Alexandre Cristea in Romania, dar pana acum nu am vazut niciuna care sa se semneze Axlandra 😀 Asta ar fi un argument logic si relativ obiectiv. Unul subiectiv ar fi ca Axlandra suna mai bine decat chestiile cu gradina sau numele intreg. Poate la un moment dat te vei plictisi sa mai “plantezi” in gradina, iar numele tau suna un pic prea oficial pentru a scrie pe un blog, mai ales in ideea ca nu esti o figura publica oficiala (comentator, observator, analist etc). Sper ca nu am exagerat si ti-am dat macar o idee despre ce nume sa alegi, in caz ca nu iti place varianta mea. Succes 😀

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on April 8, 2013 at 20:29

      Mulţumesc mult pentru părere! 🙂 “Axlandra” vine într-adevăr de la Axl Rose. Am crescut pe GNR şi m-a influenţat într-un mare fel… 🙂 Cine mă cunoaşte, ştie la ce mă refer. 😀
      Până la finalul campaniei mai am timp să mă gândesc şi să iau decizia cea mai bună. 😀

      Like

      Reply

  2. Ca întotdeauna, o să-ţi spun sincer ce gândesc despre felul în care să se numească blogul tău. În prima variantă nu se înţelege despre cine e vorba, iar grupul de consoane XL nu există decât ca număr de haine. Cel puţin în limba română.
    Pentru două variante, există inconvenientul că lumea se va gândi la grădina Domnului, care ştim cât de mare e. Dacă voiai să creşti şi să comercializezi salată verde sau flori, ambele erau foarte bune.
    Gândeşte-te un pic mai departe: la ce îţi trebuie blogul şi ce o să vrei de la el în viitor. În funcţie de asta, poţi alege şi denumirea.
    Prost e faptul că vrei să nu pierzi vechimea în blogosferă, luând-o de la capăt, când ai un PR diferit de zero. Lucru explicabil.
    Şi, în acest caz, deşi e şcolăresc, îţi propun alexandracristea.com.
    Succes!

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on April 8, 2013 at 16:05

      Mulţumesc pentru părerea sinceră. Nu mi-aş dori să creadă lumea că scriu despre grădina Domnului, aşa că tind să cred că ai dreptate. Probabil voi opta pentru varianta şcolărească.

      Like

      Reply

  3. Iti urez succes la concurs ❤

    Like

    Reply

  4. Eu as opta pentru axlandra.com, e mai simplu, usor de cautat, si are continuitate cu blogul. “In gradina mea” as pune ca descriere.

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on April 8, 2013 at 10:23

      Mulţumesc pentru sugestie! 😉 Axlandra.com îmi sună şi mie cel mai bine, dar mai am ceva timp să mă gândesc. 😀

      Like

      Reply

  5. Da, se pare ca toti amanam momentul din aceleasi motive… mama lor de bani 🙂 Cred ca in vara o sa fac si eu un efort, am vazut ca namebox au oferte destul de tentante. Mult succes!

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on April 8, 2013 at 10:22

      Sper să am noroc cu campania asta, că şi în portofelul meu cam bate vântul! :)) Succes şi ţie! 😉

      Like

      Reply

  6. Posted by costy on April 8, 2013 at 10:10

    De preferat ar fi dintr-un cuvant (prinde mai bine la public).Domeniul pe com, nu stiu ce sa zic, este batalia prea mare.Recomand un domeniu ro!

    Like

    Reply

  7. alexandracristea.com . Eventual cu subtitlu cu gradina ;). Sunt foarte ok Namebox, si eu tot de la ei am hosting si domeniu.

    Like

    Reply

  8. Felicitari pentru decizie. Si eu imi doresc sa trec pe domeniu propriu dar inca nu am luat decizia finala din motive financiare 🙂
    In locul tau as alege alexandracristea.com
    E un pic cam lung dar…..asa imi place mie 😉

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on April 8, 2013 at 09:37

      Mulţumesc pentru sugestie! 😀
      Şi eu tot din motive financiare am tot amânat momentul… ştiu cum e. 😦

      Like

      Reply

Părerea voastră contează!