IronBlogger spune: “Ziua Pământului e în fiecare zi!”

Cu toţii ne-am uitat la filmele cu supereroi şi ne-am imaginat, măcar pentru o clipă, cum ar fi să fim noi în locul lor. Ne vizualizam salvând lumea de la sute de posibile dezastre, ajutând oamenii buni şi nobili să scape din ghearele celor malefici şi, de ce să nu recunoaştem… ne vedeam articulându-le câţiva pumni între ochi personajelor negative, lăsându-le să zacă la pământ cu tot cu planurile lor odioase.

Ştiu că nu sună girly, flower-power, că n-are nicio treabă cu feminitatea, dar şi eu mi-am imaginat de multe ori cum îl călcam în picioare pe Loki, de simţea loviturile tot neamul lui.

Şi pentru că tot veni vorba de Loki, mi-am adus aminte cât de mult m-a încântat filmul “The Avengers” şi cum, brusc, a început să-mi atragă atenţia în mod plăcut şi Iron Man, cu sarcasmul lui delicios. Deşi Hulk m-a făcut să râd în hohote de câteva ori, pe parcursul filmului, şi nu-mi puteam dezlipi ochii de pe Thor… la un moment dat mi s-a părut fascinant şi bărbatul în “costum greu şi roşu”.

Dar pentru că nu mă pot imagina fiind IronMan, o să îmi pun creativitatea în mişcare şi o să conturez o Axlandra în postura de #IronBlogger. Costumul va fi asemănător, sarcasmul nu va lipsi nici el, sexul o să difere, dar cu masca pe faţă şi privită din spate, nu o să observe nimeni diferenţa. Pentru câteva minute, voi intra în pielea unui supererou şi îmi voi alege o cauză pentru care să lupt. Şi pentru că pe 22 aprilie 2013 este Ziua Pământului, ce cauză poate fi mai potrivită decât “Protejarea mediului”?

ironblogger

 1. În primul rând, nu aş uita de proiectele la care am participat până să îmi cadă din cer superputerile. Campania vALLuntar este mult prea bine concepută pentru a o da la o parte. Chiar şi citind, putem da o mână de ajutor naturii, datorită Grupului Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA. Aş îndemna în continuare oamenii să citească pentru plantarea de copaci; la urma urmei un copac absoarbe până la 27 de kilograme de substanţe poluante într-un an. Măcar pentru asta merită să citeşti o carte şi să participi la campanie cu recenzia ei!
 2. Le-aş sugera tuturor oamenilor să nu se mai uite chiorâş la jetul de apă, în timp ce se spală pe dinţi, că gingiile lor nu vor fi mai sănătoase dacă lasă apa deschisă, să curgă aiurea. Poţi să-ţi cureţi molarii şi să faci şi o economie în acelaşi timp! Tot în această categorie de risipă de apă, le-aş atrage atenţia stimatelor gospodine că nici grăsimea nu se ia mai repede, dacă în timp ce ele săpunesc vasele, apa curge în continuu, fără rost. Pot închide robinetul în timpul săpunirii, nu se supără Mr. Muscolo iar natura le va recompensa pentru că s-au gândit şi la ea!
 3. Aş împărţi pliante la absolut toată lumea cu mesajul: “Ştiu că vrei măcar să o auzi pe Andreea Esca, în timp ce întinzi rufele pe balcon, dar îţi promit eu că nu ratezi mare lucru dacă stingi televizorul când părăseşti încăperea! Baba tot violată o să fie şi la ediţia următoare de ştiri, tu te alegi cu o factură mai simpatică la curent, iar natura îţi va mulţumi pentru energia economisită!” 
 4. Mi-ar prinde bine o extra superputere, precum invizibilitatea, să pot da capace după ceafă tuturor celor care aruncă ambalajele pe lângă coşul de gunoi. Poate dacă au impresia că-i loveşte vreo divinitate când sunt neglijenţi cu natura, îşi vor corecta comportamentul.
 5. Şi aş face toate astea în decursul unei zile, că doar am super-puteri şi până şi timpul trece altfel în faţa mea. Iar dacă eu n-aş reuşi să conving populaţia că trebuie să-şi ocrotească şi îngrijească pământul pe care calcă, planeta pe care şi-au înrădăcinat viaţa, atunci îmi voi dona superputerile altcuiva cu idei mai bune!

Pentru cei care îmi vor răspunde cu “nu am chef”, “îmi e lene” sau “am chestii mai importante pe cap” şi vor refuza să facă ceva în folosul planetei, voi sugera succesorului meu să le aplice una bucată şut puternic între fese, cu destinaţia Marte.

Dacă nu ţineţi la planeta voastră, urmaţi-l pe Smiley şi plecaţi pe Marte!

Minutele mele de eroină metalică s-au încheiat. Mă dezbrac de costum şi revin la acţiunile mele zilnice. O zi bună şi nu uitaţi să scoateţi electronicele din priză atunci când nu le mai folosiţi! Hai să facem ca Ziua Pământului să fie în fiecare zi, nu doar pe 22 aprilie!

P.S: dacă v-a plăcut ideea articolului meu, votaţi-l aici!

6 responses to this post.

 1. […] mediului: În grădina mea – IronBlogger spune: “Ziua Pământului e în fiecare zi!” – pentru ca cu (ce frumos suna) pasi marunti ajungi departe. Mi-au placut propunerile ei de […]

  Like

  Reply

 2. […] Locul 4: 10 puncte Blogal + 1 DVDs cu filmul Avengers: Cristea Alexandra 8 puncte (8+0), care a participat cu această postare; […]

  Like

  Reply

 3. Sunt atatea cauze pentru care merita sa lupti, ca nici nu as stii pe care sa o aleg. Dar, avand puterile de care spui, poate ca as avea timp si putere sa ma ocup de mai multe in aceeasi zi. 😉

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on April 16, 2013 at 13:55

   Nici IronBlogger nu cred că ar putea să se ocupe chiar de toate!:)) Câte o cauză pe zi mai bine.

   Like

   Reply

 4. Chiar ţi-ai lucrat poza în Photoshop?
  A ieşit meseriaş!

  Like

  Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: