Ochelari cu GPS

Probabil cu toţii aţi auzit de ochelarii minune pe care îi au în plan cei de la Google. Eu abia astăzi am descoperit această idee. E vorba despre Google Project Glass, un proiect tehnologic foarte ambiţios ce presupune producerea unor ochelari digitali, cu funcții specifice smartphone-urilor.

project-glass3_616

Astfel, dacă ai pe nas o pereche de ochelari de acest tip, poţi să te deplasezi pe stradă şi în acelaşi timp să cauţi informaţii despre vreme, să accesezi GPS-ul care să te îndrume către calea cea mai scurtă pentru destinaţia ta, să îţi verifici mailul, să îţi programezi evenimente în agendă etc. Cum ar fi posibil? Prin comandă vocală; este nevoie doar de un simplu “picture” ca să pozezi ceea ce ţi se arată în faţa ochilor, şi doar de un “share” ca să distribui pe reţelele de socializare ceea ce ai fotografiat.

Dar mai bine să las filmuleţul, ce deja este viral (mă mir că nu a ajuns şi la mine mai devreme), să vă arate despre ce e vorba:

E o idee faină, dar eu nu mă văd mergând pe stradă şi vorbind cu ochelarii mei. Şi-aşa îmi par puţin săriţi de pe fix cei care folosesc handsfree-ul şi trec pe lângă mine, bodogănind câte ceva.

La cum evoluează tehnologia asta, nu m-ar mira ca peste câteva zeci de ani să văd live peisajul din povestea clonei Sonmi 451, din Cloud Atlas. Ar fi interesant!

Voi ce credeţi despre acest proiect? V-aţi cumpăra o pereche de astfel de ochelari?

P.S: răsfoind internetul, unii spuneau că o pereche ar costa undeva la 500-1000 euro, pe când alţii susţineau că preţul va depăşi suma de 1500 euro. 

Sursa foto: www.webpronews.com

9 responses to this post.

 1. Hai… Mie mi s-au parut a fi sonate primele persoane pe care le-am vazut vorbind singure, fara sa imi dau seama ca au casca in ureche. Daca as mai vedea si asa ceva, probabil ca m-as inchina ca babele. :))

  Like

  Reply

 2. Posted by chirico77 on April 13, 2013 at 23:06

  daca face numai ce ai scris la ce bun sa cumperi asa ceva?informatii despre vreme:iti ia 3o de secunde pe net,smartphone daca nu ai urmarit TV .Informatii despre traseu:care traseu?zilnic te duci la serviciu (daca ai) deci cunosti traseul.Daca te duci undeva unde nu ai mai fost ,caz mai rar,folosesti harti google.Celelalte ..chiar sunt pentru lenesi si prosti care au smartphone

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on April 14, 2013 at 10:35

   Să zicem că ar fi utili în cazul în care te duci într-un oraş necunoscut şi vrei să ajungi în multe locuri dar nu ştii cum. Atunci GPS-ul respectiv ar prinde bine…

   Like

   Reply

 3. Posted by nespusdemult on April 13, 2013 at 15:49

  Noi nu prea avem strazi, asa ca nu ne-ar ajuta mult GPS-ul!

  Like

  Reply

 4. Tre’ sa recunoastem ca treaba cu gadgeturile evolueaza intr-un mare fel.

  Like

  Reply

 5. Dacă preţul ar fi în lei, tot scump ar fi.
  În tot cazul, la câte canale sunt descoperite pe trotuare,
  să porţi astfel de ochelari ar însemna că ţi s-a urât cu binele…

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on April 12, 2013 at 14:53

   Da, noi tre’ să ne ocupăm întâi de trotuare şi străzi şi abia apoi să ne intereseze tehnologia…:))

   Like

   Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: