Am luat telefonul şi am spus: “Vreau Pizza Iaşi!”

VreauPizza

Nu am mai fost în vizită la vărul meu, în Iaşi, de foarte mult timp şi chiar mi s-a făcut dor. Îmi amintesc cu drag cum, de fiecare dată când ajungeam, chiar dacă eram ruptă de oboseală de pe drum, alegeam să ies cu el la o pizza şi la o bere spumoasă şi rece.

Ştiu că o dată, am nimerit într-o perioadă foarte aglomerată pentru el şi abia, abia a reuşit să-şi facă timp să meargă cu mine într-o seară, la un suc. Drept urmare, nu am mai reuşit să ne ţinem de mica noastră tradiţie când am ajuns eu în oraş. Rămânând acasă la el, singură,  mi se făcuse cam foame şi chiar mă gândeam cu jind la pizza pe care trebuia să o mâncăm, la liniştea de pe terasă, la aerul curat şi razele de soare.

Şi cum eu, dacă nu mănânc, devin destul de irascibilă, mi-am zis că nu ar fi indicat să-mi stric vacanţa şi să rămân cu pofta în cui. Aşa că am început să răsfoiesc internetul în căutare de pizzerii în Iaşi şi să caut cea mai bună ofertă. Bineînţeles că, necunoscând oraşul, am ales varianta cea mai simplă de a obţine o pizza pe gustul meu: livrare la domiciliu. Am dat câteva clickuri, mi-am clătit ochii privind toate ingredientele pe care puteam să le aleg pentru pizza mea personalizată, am ales puţin parmezan, un pic de gorgonzola, ceva caşcaval şi nişte mozzarella (da, sunt fană brânzeturi :D) şi cu ajutorul opţiunii PizzaFinder, am fost trimisă fix la destinaţia de care aveam nevoie: Pizzeria Mamma Mia.

Şi mammaaaa miiiiiiiiaaaaa, cât m-am bucurat atunci când am auzit soneria! De foame, poftă şi grabă, am scăpat portofelul de vreo trei ori până să ajung la uşă. Probabil băiatul de la livrări s-a amuzat un pic pe seama mea când m-a văzut, căci avea un zâmbet viclean în colţul gurii. Cred că era datorat impresiei de lup, ce n-a mai mâncat din ’64, pe care i-am făcut-o. Mică, slabă şi cu ochii bulbucaţi… arătam ca o somaleză.

La ce foame aveam atunci, pot spune că aia a fost cea mai bună pizza Quoatro Formagii pe care am mâncat-o!

După ce am terminat şi ultima bucăţică de pizza, mi-am adus aminte că uitasem ceva: berea rece. Oricât am încercat eu să menţin tradiţia sosirii în oraş, amănuntul acesta îmi scăpase. M-am mulţumit cu o gură de apă şi cu amintirea de la terasa Corso, din anul precedent, când stăteam cu ochelarii de soare pe nas şi mă bronzam, aşteptând o nouă halbă de bere.

Când a venit vărul meu acasă, m-a întrebat dacă vreau să comandăm o pizza. Şi bineînţeles că am vrut, iar de data asta am coborât şi am luat şi bere!

Abia aştept să îi mai fac o vizită!

Dar destul cu poveştile. Sunt curioasă care e pizza voastră favorită şi unde aţi savurat-o ultima oară? 😀

Sursa foto: blogawards.ro

9 responses to this post.

 1. Posted by Mirela on April 22, 2013 at 11:35

  Uuuu daaaa pizza de la mamma mia e super extra bestial de delicioasa. Mie-mi place calzone (uh deja mi s-a umplut gura de saliva). Ce-i mai tare acuma ca au inceput sa livreze la domiciliu non stop, asa ca daca te loveste pofta dupa miezul noptii, pui mana pe net si comanzi 🙂

  Like

  Reply

 2. Am mancat si noi o pizza duminica, dupa o pauza de cateva luni in care nu mai comandasem asa ceva.

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on April 16, 2013 at 13:53

   Dacă mi-ar creşte bani în copac aş fi în stare să mănânc zilnic măcar câte o felie! 😀

   Like

   Reply

 3. Si eu am mancat pizza ultima oara tot in Iasi
  pizza americana chiar 🙂

  Like

  Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: