Curcubeul minunat al pădurii

Dacă până acum natura nu a reuşit să te uimească în niciun fel (puţin probabil dar ştiu că mai există şi oameni greu de impresionat), pregăteşte-te să te minunezi:

arbore3

Dacă prin gând ţi-a trecut ideea că cineva s-a jucat cu pensula şi acuarelele pe scoarţa acestui copac, îţi spun de pe acum că te înşeli. Ceea ce vezi în fotografia de mai sus e 100% opera naturii.

Acest copac curios aparține speciei “Eucalyptus deglupta” şi este întâlnit în Filipine, Papua Noua Guinee şi Indonezia. Caracteristica sa este tocmai culoarea trunchiului arătos, care i-a adus porecla de “Eucalyptus-curcubeu”.

Copacii de felul acesta au nevoie de foarte multă lumină, pentru a se dezvolta şi nu ar putea să reziste niciodată unui îngheţ. Pe măsură ce scoarţa îmbătrâneşte, culoarea verde se schimbă într-o nuanţă mai închisă, apoi în albastru, purpruiu şi roz-oranj. Ulterior, culoarea devine maro, chiar înainte să înceapă un proces de exfoliere a cojii.

Pentru că procesul are loc pe diferite zone ale trunchiului, în mai multe stadii diferite, culorile variază şi se schimbă constant. Astfel, copacul nu va avea niciodată aceeaşi combinaţie de nuanţe.

Eucalyptus deglupta

Natura ne oferă atâtea peisaje minunate cu care să ne clătim privirile. Tot ce trebuie să facem e să deschidem ochii şi să îi permitem să ne fascineze!

4645649697_1c4b86dbc0_b

Sursa foto

Advertisements

2 responses to this post.

 1. Foarte frumoase poze, nu stiam ca exista asa ceva. Acum am cautat pe google si am gasit foarte multe poze si un video cu acesti minunati copaci. Oricum, natura va fi mereu frumoasa.

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on May 11, 2013 at 16:48

   Dacă ştii să o apreciezi, natura îţi poate oferi multe motive pentru care să te minunezi. Mă bucur că ţi-a plăcut!

   Like

   Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: