Recomandările de vineri

shutterstock_76813531Vinerea asta urmez exemplul lui Blogatu’ şi vă recomand câteva articole pe care eu le-am savurat din plin, de-a lungul săptămânii.

1. Eticheta pe internet

Articol referitor la cum se comportă anumite persoane în mediul online şi cum ar fi indicat, de fapt, să ne comportăm cu toţii.

“De prea multe ori ne lăsăm orbiți de mirajul că suntem zei în spatele ecranelor. Oameni suntem și ar trebui să ne purtăm ca atare. Așa cum în viața de zi cu zi încercăm să respectăm niște reguli generale de bună purtare în societate, la fel ar trebui să procedăm și în comunitatea 2.0.”

2. O poveste cu tâlc

O povestire care ne arată că nu e bine să învinovăţim lumea din jurul nostru pentru ceea ce nu funcţionează în viaţa noastră.

Nu trebuie să învinovățim pe nimeni când ceva nu merge: noi suntem responsabili pentru ceea ce dobândim sau nu. Viața noastră e în mâinile noastre, ca și fluturele albastru. De noi depinde să alegem ce vom face cu ea.”

3. Bârfind, devenim simpatici!

Un text foarte interesant despre cât de mult bârfesc oamenii, indiferent de sexul lor. Da, chiar şi bărbaţii bârfesc!

“Se pare că în jur de 80% din totalul timpului alocat discuţiei, bârfim. De ce? Când vedem o nedreptate, pulsul nostru creşte. Dacă ne plângem cuiva despre asta, ne eliberăm de stres şi pulsul începe să ne revină la normal. Aşa spun doctorii. Cu toate acestea, din totalul sporovăielii noastre zilnice, doar 5% reprezintă calomnie sănătoasă, revigorantă. Restul, sporovăială sterilă, conversaţie blândă.”

4. Dacă n-ai aflat până acum de noua metodă prin care poţi face bani cu ajutorul dragului de Facebook, te invit să dai click aici.

5. Când ţi-e dor de o persoană dar, din păcate, nu-i mai poţi spune asta privind-o în ochi, îi poţi scrie un text.

“M-ai învăţat să fiu sinceră şi să rostesc adevărul oricât de dureros ar putea fi pentru cel care se vede nevoit să îl asculte. Şi l-am spus, clar şi răspicat, asumându-mi consecinţele. Prefer un adevăr dureros decât o minciună frumos ambalată. Ştii, e atât de marcant să descoperi că eşti minţit. Te roade pe dinăuntru iar durerea se simte mult mai intens decât o serie de palme primite pe nevăzute.”

Pe lângă articole, vă mai recomand şi:

– o carte: Fundaţia, Isaac Asimov (o lecturez acum şi îmi place foarte mult! Voi reveni cu un review pe blog.);

– un serial: Two and a half men (am refuzat să mă uit la serialul acesta de fiecare dată când îmi era recomandat, căci aveam impresia că nu ar fi pe gustul meu. M-am înşelat!)

o voce tânără, cântând o melodie superbă:

Sper să vă placă alegerile mele…

Să-nceapă weekendul!

Sursa foto: theworldofanswers.com

13 responses to this post.

  1. Mai pe inserat, dar tot se multumeste frumos! 🙂

    Like

    Reply

  2. Two And A Half Men era frumos cand era cu Charlie Sheen. Ashton Kutcher nu are tocmai acelasi stil de a fi amuzant si devine penibil, de cele mai multe ori. Ba chiar lasa impresia ca ii place sa joace roluri care denota lipsa de inteligenta a personajului :))

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on May 17, 2013 at 19:03

      Nu am ajuns încă la sezoanele noi. Încă mă mai amuz de Charlie Sheen. 😀
      Iar Ashton Kutcher a avut rol de idiot şi-n That 70’s Show… cred că i se potriveşte stilul. :))

      Like

      Reply

      • Da, acolo si parca si intr-un film cu spioni, nu imi mai amintesc exact. Plus “Dude, Where’s My Car”, nu stiu daca l-ai vazut.

        Multumesc oricum pentru recomandari, merita timpul 🙂

        Like

      • Posted by Alexandra on May 17, 2013 at 19:15

        Cu plăcere! 😀 Da, l-am văzut. E super haios.

        Like

  3. Posted by Eva on May 17, 2013 at 15:46

    Multumesc mult!

    Like

    Reply

  4. Mulţumesc!

    Like

    Reply

  5. Multumesc frumusel pentru recomandare! Zi minunata!!!

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!