Cum să scoţi un hit de vară

laughinghyena_tb223Ar trebui să schimb numele categoriei din “Timpanul meu e în extaz”, în “Timpanul meu e în extaz uneori şi alteori moare de râs”, pentru că melodiile de care vă voi vorbi astăzi m-au uimit iniţial şi apoi m-au făcut să râd în hohote. 

1. Am tot văzut pe facebook postată melodia “Viva Mamaia” şi am citit şi câteva articole, în care lumea făcea mişto de Mazăre şi metoda lui de a promova litoralul românesc, dar nu am fost atât de curioasă încât să şi ascult noua piesă. Asta până când am auzit refrenul său, dat la volum maxim, la un vecin de vis-a-vis de balconul meu. În clipa aia mă schimbam de pijamale şi, de uimire, era să îmi încalţ tricoul… Drept urmare, am dat search pe Sfântul Google şi am ascultat şi eu porcăria marele hit al verii. 

La începutul videoclipului, apare Loredana Groza, cu un soi de jumătate de legumă pe post de pălărie şi începe să fredoneze nişte versuri începute şi terminate în “oioioioi”. Eu, când am văzut-o, mi-am adus aminte de pisica de mai jos:

Cat with an apple hat

Apoi, apare salvamaru’ însoţit de câteva “salvamariţe” şi are loc o scenă de tot râsul  romantismul, când Loredana şi Mazăre aleargă unul spre altul, în slow-motion, şi la final el o ia în braţe şi o învârte un pic, de fericire. Celelalte gagici-salvamar sunt geloase… Mare tragedie, mare!Buuuuun…

Apare în peisaj şi Cabron, cu nişte versuri în care predomină cuvântul “paranghelie” şi care nu te luminează cu nimic, doar dacă eşti atât de confuz încât să ai impresia că Mamaia e tot una cu Miami. Mai bagă şi Mazăre şi Alex Velea câte un vers, să nu zică lumea că durează instrumentalu prea mult şi gata-i piesa!

Probabil s-a dorit o metodă de promovare scurtă şi la obiect, să o priceapă tot românu’, fără versuri prea complicate că, vorba aia, “iei, nu iei bacul, seminţele tot acelaşi gust are”.

Din punctul meu de vedere, piesa e numai bună de imn pentru Mamaia! Eu doar sper să nu mai am plăcerea să o ascult din nou, prea curând…

2. Un alt fenomen pe reţelele de socializare este melodia lui Cezar Ouatu, “It’s my life”. Eu, de obicei, când aud acest nume de melodie, îmi aduc aminte cu mare drag de Bon Jovi şi de chipul lui hipnotizant. Ei bine, cântecelul lui Cezar nu are nicio legătură cu amintirea mea…

Vocea lui e specială, nu contest asta! Nu am mai auzit pe nimeni să ridice tonul atât de sus, fără să fie lovit în zona destinată exclusiv mângâierii.

Dar sunt convinsă că am fi putut participa la Eurovision cu ceva mai bun decât un individ îmbrăcat ca Lady Gaga – varianta în doliu, ce cântă un soi de operă-disco-pop cu influenţe de dubstep (ce n-au ce căuta deloc în piesa aia, părerea mea!). Eu cred că vocea lui ar fi putut fi pusă în valoare altfel, dacă cineva şi-ar fi dat silinţa mai mult. Dacă nu ar fi scris în titlu “It’s my life”, nici n-aş fi înţeles ce ţipă el acolo…

Mai mult nu voi comenta, căci nu mai are rost. Videoclipul de mai jos spune totul:

3. Şi nu în ultimul rând, vreau să vă prezint noua bombă a lui Connect-R, pe care am auzit-o prima oară fredonată de nişte adolescente trădate în dragoste, în mijlocul străzii: “Dă-te-n dragostea mea”.

Dacă “Vara nu dorm” ajunsese să mă exaspereze, melodia asta chiar mă amuză. După ce  a suferit de insomnie, dragul de Connect-R suferă de exces de dragoste. El mititelul vrea să ofere tot ce are mai bun, dar n-are cui! Nu are nevoie de lei, euro şi alte porcării, el vrea doar iubire adevărată şi te asigură că indiferent de cât de tare îl vei supăra, el îţi va oferi doar pur sentiment! Nu te va trimite cu bagajele la mămica ta, ci îţi va spune “Mai dă-te-n… dragostea mea!”.

Dacă nu mă credeţi, poftiţi dovada:

Voi ce spuneţi despre noile hit-uri?

Sursa foto: www.urban.ro

31 responses to this post.

  1. Sunt melodii de o vara, pe care le uita pana si fanii in cateva luni, melodii care te fac sa te jenezi cand le auzi. Fiind afona, eu imi aleg melodiile in functie de versuri, asa ca porcariile astea nici macar de curiozitate nu le deschid. :))

    Like

    Reply

  2. Oribil e putin spus !

    Like

    Reply

  3. Posted by Alexandra on May 19, 2013 at 16:45

    Refuz să mă mai gândesc la asta.. :))

    Like

    Reply

  4. Draga mea… poftim aici Imnul BETIVILOR… si astept parerea ta fie si dupa ce asculti primele 30 de secunde din melodie :))=))

    Like

    Reply

  5. Hai sa inchidem radioul , tv-ul , sa ne punem dopuri in urechi cand intram in magazine si am scapat de hiturile verii.Ne putem scoate si un ochi in varianta in care nu vrem sa vedem videoclipurile .

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on May 18, 2013 at 18:25

      Radio ascult doar Europa FM şi Rock Fm, la TV nu mă uit, în autobuz nu cântă muzica din fericire şi nici prin magazinele pe care le colind eu. Deci am scăpat. :))

      Like

      Reply

      • Eu ascult si magic fm pe lange cele doua , si cum …in mall nu mergi :))?Acolo e de obicei o muzica,,,

        Like

      • Posted by Alexandra on May 19, 2013 at 09:25

        În Galaţi avem o imitaţie de Mall, nu poate fi numit Mall în adevăratul sens al cuvântului… dar nu am călcat pe acolo de când l-au deschis. :))

        Like

      • In Arad la unul dintre malluri e un magazin Bila inauntru , sunt mai iefitine sucurile si fructele acolo lol.

        Like

      • Posted by Alexandra on May 20, 2013 at 20:36

        Înţeleg. 😀

        Like

  6. Sunt de toată jena…

    Like

    Reply

  7. Toate sunt de prost gust! Sunt si eu convinsa ca vocea lui Cezar putea fi pusa in valoare altfel, mie-mi zgaraie timpanele dar deh… nu ma pricep la muzica. :))
    Weekend placut!

    Like

    Reply

  8. Cacat pe modelul Romania.Toate melodiile postate de tine fac parte din prostitutia muzicala,cat despre Ouatu,eu tot cred ca e gay

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on May 18, 2013 at 10:33

      Şi eu am aceeaşi impresie…

      Like

      Reply

      • Perfect!Am auzit ca multe fete sunt in limba dupa el.nu inteleg de ce trebuie sa o iei razna cand apare cate o maimuta de genul…
        Ce loc crezi ca luam la Eurovision?

        Like

      • Posted by Alexandra on May 18, 2013 at 11:08

        Nu am urmărit Eurovisionul, doar am ascultat piesa lui. Dar e posibil ca lumea să aprecieze ciudăţenia acestui om şi să îl voteze. Nu m-ar mira, deşi eu nu l-aş vota nici să mi se dea bani…

        Like

      • In seara asta este Eurovisonul.
        Eu zic locul 18-20

        Like

  9. Adevarul este ca melodiile prezentate sunt foarte slabe. Connect-r are segmentul lui de populatie care-l adora, cred.
    Nici dupa o sticla de whiskey nu as fredona asa ceva

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on May 18, 2013 at 10:33

      Asta e problema, că sunt din ce în ce mai mulţi care preferă acest stil de muzică… versuri de doi bani, un ritm de ţopăială ieftină şi gata-i hit-ul.

      Like

      Reply

  10. Oribil…

    Like

    Reply

  11. Aceste trei melodii sunt mizerii comerciale, astia sunt “artisti” de-o vara, inafara de Loredana. Dar nici piesa ei nu este mai buna decat restul. Cat despre Connect-R, deja stim de ce este in stare, nu are rost sa ne miram sau altceva. Si Cezar Ouatu a facut Romania de rusine, inca o data. Pacat, erau artisti mult mai buni in finala Eurovisionului din Romania.

    P.S: Mi-a placut fraza : “un individ îmbrăcat ca Lady Gaga – varianta în doliu” :))
    O zi frumoasa.

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on May 18, 2013 at 09:09

      Sinceră să fiu nu ştiu care erau alternativele la Cezar Ouatu, nu am urmărit Eurovisionul. Dar n-are cum să fi fost el cea mai bună variantă… mai ales cu melodia asta.
      Mulţumesc frumos! Un weekend fain!

      Like

      Reply

Părerea voastră contează!