O duminică cu demonii lui Da Vinci

Astăzi am reuşit să îmi distrag atenţia de la toate problemele care au năvălit în capul meu în ultima vreme, cu ajutorul unui nou serial: Da Vinci’s Demons. Auzisem despre el de la câteva cunoştinţe şi toate aveau numai cuvinte de laudă la adresa lui; de aceea, m-am hotărât să-i dau o şansă.

Da Vinci's Demons 2013Da Vinci’s Demons nu e un documentar despre Leonardo Da Vinci, aşa cum mulţi se aşteptau să fie, ci este o operă de ficţiune doar inspirată din fapte reale. Serialul îl are în prim plan pe Da Vinci, cu tot ceea ce reprezintă el: viziune, nebunie, genialitate, pasiune, artă. Unii îl condamnă, alţii îl invidiază, unii îl venerează, alţii caută să-l distrugă. Dar el reuşeşte de fiecare dată să iasă din orice impas, veşnic calculând, analizând, plănuind câte ceva.

Pe mine m-a cucerit felul în care Tom Riley a intrat în pielea personajului şi nu aş fi văzut pe altcineva în locul său. Deşi nu auzisem până acum de acest actor, mi-a cam ajuns la inimă. Poate o fi şi din cauza figurii fermecătoare… nu contest!

Serialul este încărcat de scene dramatice, de strategii de luptă, trădări, planuri dar şi dragoste şi erotism. Are câte un strop din fiecare gen şi poate chiar asta îl face atât de interesant. Într-o clipă te poate amuza o scenă, ca în următoarele secunde să fii îngrozit de lipsa scrupulelor şi apoi să aplauzi inventivitatea personajului principal. Pe mine una m-a captivat total şi abia aştept să apară sezonul 2, care este anunţat, din păcate, abia în 2014 (IMDB.com).

2013-04-11-davincis_demons

Nu pot să nu o menţionez şi pe superba Laura Haddock, ce o interpretează pe Lucrezia Donati, un personaj cheie în acest serial. Pe lângă faptul că are privirea  unei adevărate femei fatale, nici trupul ei nu se lasă mai prejos, fiind descoperit ochilor curioşi de câteva ori bune, de-a lungul episoadelor.

Iar dacă descrierea mea nu v-a convins că serialul merită tot timpul vostru (liber), vă las şi trailerul:

Eu mi-am petrecut întreaga duminică cu demonii lui Da Vinci şi aştept cu nerăbdare sezonul doi. Voi aţi văzut primul sezon? Ce părere aveţi despre scenariu?

Sursa foto: www.geeksofdoom.com

16 responses to this post.

  1. Posted by boccobv on October 25, 2015 at 15:54

    Da Vinci’s Demons a aparut tot sezonul 3 🙂

    Like

    Reply

  2. macar puteai sa fii originala, sa nu dai copy-paste la descrierea de pe cinemarx.ro :)))

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on October 5, 2015 at 19:09

      originală sunt în restul postărilor. am avut și eu o zi mai cu lene dar nu am vrut să sar peste această recomandare. Sper să nu ajung în iad, din cauza acestui mare păcat! 😛

      Like

      Reply

      • Posted by boccobv on October 6, 2015 at 22:03

        apreciez sinceritatea! imi place de tine 🙂

        Like

      • Posted by boccobv on October 6, 2015 at 22:40

        In legatura cu serialul: absolut superb! efectele speciale au desavarsit decorurile si atmosfera acelei perioade. actorii joaca foarte bine, regia foarte buna, scenariul foarte bun , respecta istoria, 70 % fictiune. dar fictiunea intriga! mai jos, Adi spune ca sunt ,,unele parti o idee exagerate”, gresit! toata povestea este foarte exagerata! nu doar o idee. la ce se astepta? la viata MOT À MOT a lui da Vinci? asta e farmecul oricarei povesti: fictiunea! fictiunea te face sa visezi, fara fictiune in aceasta poveste, serialul era egal cu zero 🙂 o seara buna!

        Like

      • Posted by Alexandra on October 8, 2015 at 17:18

        chiar uitasem de serial și nu mai știu dacă au continuat și cu alt sezon. Noroc de tine, că mi-ai adus aminte. 😀 Mulțumesc!

        Like

  3. Daca ti-a placut, inseamna ce merita, ca e bun, dar nu cunosc…. Nu mai urmaresc niciun serial. Cam de multisor 🙂

    Like

    Reply

  4. E destul de ok serialul. Si eu il urmaresc.

    Like

    Reply

  5. M-ai facut curios ! 🙂

    Like

    Reply

  6. Posted by Adi on June 9, 2013 at 22:04

    Si mie imi place serialul si il urmaresc. Exista, e adevarat, unele parti o idee exagerate. Actorii joaca foarte bine, mai ales cel care il joaca pe DaVinci, cu iesirile de “geniu”.

    Like

    Reply

  7. Posted by Nymphtetamine on June 9, 2013 at 19:58

    Clar o sa ma uit dupa ce se termina sesiunea:D

    Like

    Reply

  8. Urmăresc şi eu serialul. Dacă sezonul următor începe abia anul viitor, parcă îmi vine să mă las păgubaş, mai ales că alte seriale aşteaptă să le urmăresc.

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on June 9, 2013 at 20:09

      Eu rar mă hotărăsc la câte un serial nou….dar in cazul acesta a meritat decizia. 😀

      Like

      Reply

Părerea voastră contează!