În concediu cu o singură valiză

De multe ori m-am întors acasă de la mare/munte şi am constatat că un sfert din hainele pe care le luasem cu mine erau nefolosite. Să nu mai spun de alte accesorii precum: brăţări, cercei, lanţuri, cosmetice etc. Dar nu vă imaginaţi că am cine ştie ce valiză imensă în care îmi împachetez tot ce am în cameră! Nu îmi răstorn tot dulapul în ea şi nici nu e nevoie de 5 bărbaţi să o care până la portbagaj. Am o valiză medie în care încape strictul necesar, sau cel puţin ceea ce consider eu că e strictul necesar.

images

În schimb, în cele câteva excursii în care am fost pe timpul şcolii, am observat mereu că bagajul meu era considerabil mai mic decât bagajul colegelor mele. Iniţial chiar mă simţeam un pic aiurea, văzându-le cum cară 2 valize şi o geantă pe umăr, iar eu doar cu o geantă neagră pe care o puneam pe umăr, în care aveam inclusiv o sticlă de apă pentru drum şi ceva de ronţăit. Apoi, mi-am dat seama că la fizicul meu de fluturaş nu s-ar fi pretat cine ştie ce imensitate de bagaj, căci n-aş fi fost în stare să-l ridic de jos. Şi cine să mi-l care, că nu eram tocmai cea mai populară fată din clasă?

Dar, revenind la bagajele celorlalte persoane, mi-am adus aminte de un moment în care am rămas cu gura căscată când, întrebând o fată dacă pot pune o sticlă de suc la ea în geantă, mi-a răspuns cu o figură constipată în felul următor: “Nici să nu te gândeşti! Acolo am cosmeticele!”. Iar gentuţa cu cosmetice numai mică şi finuţă nu era, ci ditamai paporniţa, grea de minim 5 kg.

Şi chiar nu-mi puteam imagina la ce îi trebuiau atâtea sticle, sticluţe şi cutii pentru doar câteva zile. Avea cremă de zi, seară, dimineaţă şi-ntre mese? Cremă pentru palme, cremă pentru cot, cremă pentru antebraţ şi cremă pentru buric? Rimel cu sclipici, rimel negru simplu şi rimel fără culoare? Ruj de toate culorile şi cinci truse de fard pentru ochi? Poate sunt prea cârcotaşă, dar nici o reprezentantă Avon nu are atâtea borcane câte avea fetişoara aia.

Oricum, fiecare are priorităţile lui şi, deşi nu înţeleg necesitatea de a-ţi lua 10 rochii pentru două seri, o accept şi merg mai departe la ideea unde voiam să ajung de fapt. Sunt convinsă că fiecare persoană şi-ar dori să comprime cumva bagajul pe care şi-l ia într-o vacanţă. Eu am descoperit câteva sfaturi pentru a micşora muntele de bagaje şi m-am gândit să le împart şi cu voi:

FUNNY-FUN-FUN.COM

“Mai întâi, găseşte geanta sau valiza potrivită.

Alcătuieşte o listă cu tot ce vei avea nevoie, apoi citeşte-o cu atenţie şi întreabă-te dacă n-ai putea s-o scoţi la capăt fără vreun articol din ea. Adună toate lucrurile absolut necesare şi pune-le pe pat, tăindu-le de pe listă, unul câte unul. Ia cu tine lista când pleci, ca să verifici, la întoarcere, dacă n-ai uitat ceva.

Alege haine pe care să le poţi combina şi asorta. Înfăşoară hainele în jurul altor bunuri pe care le iei cu  tine. Începe cu articolele de care eşti sigură că nu se vor şifona şi continuă cu celelalte.

Toarnă şamponul şi celelalte lichide în sticle mici de plastic şi pune-le apoi în pungi.

Lenjeria intimă poţi s-o pui în pantofi – aşa o să ai mai mult spaţiu şi îţi va feri şi pantofii de-a fi turtiţi.

Aşază hainele împachetate una peste alta, în valiză, apoi umple locurile goale dintre teancuri cu şosete şi ciorapi.

Hainele cele mai voluminoase îmbracă-le şi poartă-le pe drum.”

(Juliana Foster)

Eu nu am avut prea multe probleme cu greutatea bagajelor, de-a lungul timpului, dar poate pe alte persoane le vor ajuta aceste sfaturi.

Voi cum vă descurcaţi cu bagajele?

Sursa foto: eachinghurtingwomen.blogspot.com ; http://funny-fun-fun.com

Advertisements

9 responses to this post.

 1. Sa stii ca exact ceea ce spune ca trebuie facut fac si eu 🙂 Asta am descoperit in timp, din propria experienta 🙂
  Din pacate, in ultima vreme, n-am mai mers nicaieri decat pentru o zi, maxim doua 😦 Pentru atata mi-a ajuns si o poseta mai mare :))
  O seara frumoasa!

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on June 12, 2013 at 21:29

   Şi eu l-am şocat pe vărul meu când am ajuns la Iaşi doar cu o poşetă mai mare şi o sacoşă cu merinde pentru el, de la mătuşa mea. Se aştepta la o valiză, dar pentru două zile n-am avut nevoie de prea multe lucruri şi haine. :))

   Like

   Reply

 2. Posted by A on June 11, 2013 at 14:58

  Like

  Reply

 3. Niciodată n-am să înţeleg la ce îi trebuie unei femei atâtea haine cu ea pentru o săptămână la mare…

  Like

  Reply

 4. Lista şi posibilităţile de combinare a hainelor sunt întradevăr cele care pot restrânge lista foarte mult. La fel şi zorzoanele, pot fi stabilite de la bun început. Dar nu aş merge pe restrâgerea listei la minim, pentru că se mai întâmplă să murdăreşti chiar hainele în care pleci la drum, nu se ştie cum varsă careva o cafea sau un pahar de vin pe tine 🙂
  Dar nu mi se pare ok varianta cu lenjeria in pantofi, chiar şi pusă în punguţe, mi se pare riscantă. Nu ştii prin ce ai călcat sau ce urme de baterii mai sunt prin/pe pantofi…
  Iar prognoza meteo… nici ea nu trebuie neglijată, chiar dacă aduce o jachetă în plus.

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on June 11, 2013 at 09:06

   Asta cu lenjeria în pantofi nu am testat-o, căci mi se pare şi mie un pic prea de tot. :))
   Iar referitor la prognoza meteo, şi eu îmi iau haine pentru toate temperaturile… dar dacă se anunţă zile cu soare, nu-mi iau un munte de haine groase şi invers, dacă se anunţă frig, nu-mi mai iau aşa multe tricouri. 😀

   Like

   Reply

 5. Dacă o să și respect sfaturile tale, îmi dau singură un premiu! Mereu am valize în plus, mai ales că în vacanțe avem obiceiul să ne cumpărăm pălării noi de soare, tricouri și șlapi din locurile vizitate. Mulțumesc Alexandra, sper că voi rezista tentației de a-mi pune casa în valize și în această vacanță! O zi cu soare îți doresc! 🙂

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on June 11, 2013 at 09:04

   Eu nu plec cu multe chestii după mine, dar de întors mă întorc cu alte lucruri în plus şi eu. :)) Mereu cumpăr cadouri pentru cei dragi şi câte o “amintire” pentru mine. :))
   O zi faină şi ţie! 😀

   Like

   Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: