Talie de viespe

Sunt femei pe lumea aceasta care fac sacrificii enorme pentru a avea un corp de invidiat. Unele urmează diete stricte, altele se apucă de sport, altele comandă prin intermediul Teleshoppingului aparate de masaj anticelulitic şi dresuri care subţiază talia etc. Fiecare cu pitcii ei de la mansardă…

michele-koebke2-550x733Însă, unele am impresia că au pitici pe creier, însoţiţi de Albă ca Zăpada, vrăjitoare, vânător, prinţ şi coş cu mere. Spre exemplu, o tânără din Germania, pe nume Michele Koebke, s-a decis că vrea să intre în Cartea Recordurilor, drept femeia cu cea mai subţire talie. De aceea, timp de aproape 3 ani, a purtat zi şi noapte un corset exagerat de strâns pe corp.

Dorinţa ei cea mai mare este să depăşească recordul lui Cathie Jung, de 38,3 cm şi pentru asta este în stare să-şi sacrifice propria sănătate. Doctorii au sfătuit-o să renunţe până nu e prea târziu, însă ea e dispusă să meargă până-n pânzele albe, chiar dacă asta ar însemna să nu mai poată sta în picioare niciodată fără corset. Să nu mai spun că tânăra nu mai poate savura o masă normală şi trebuie să se mulţumească cu 10 mese cu porţii mici pe zi.

După cum spuneam şi la început, sunt perfect conştientă de sacrificiile făcute de femei pentru a arăta bine. Dar de ce să-ţi sacrifici trupul pentru o ambiţie ce se îndreaptă spre teribilism? Uitându-mă la fotografia domnişoarei numai “bine” nu pot spune că arată! De ce să-ţi mutilezi trupul şi să-ţi rişti viaţa pentru un record? Înţeleg că probabil sunt şi mulţi euroi la mijloc, dar la ce vor fi buni dacă, după ce-i câştigi, există şansa să nu te mai poţi bucura de ei?

Şi eu am admirat-o pe Vivien Leigh, în pelicula Pe aripile vântului şi mă uitam cu jind la talia ei subţire, de viespe, dar ea arăta a om aşa. Nu părea în niciun fel deformată! În schimb, această tânără domnişoară nu îmi stârneşte deloc admiraţia. Părerea mea e că arată dizgraţios şi că aspectul se va înrăutăţi pe măsură ce talia ei se va subţia. Am impresia că viespile nu ar da din cap aprobator la apariţia domnişoarei.

Voi ce părere aveţi despre acest vis al tinerei?

Sursa foto: realitatea.net

10 responses to this post.

  1. Mie mi se pare ca arata groaznic de-a dreptul…
    Numai frumos si sexy nu pare…

    Like

    Reply

  2. Pot doar sa spun ca nu-mi place. 🙂
    Dar daca ea are ambitia asta…ce sa-i facem?

    Like

    Reply

  3. Arata putin infricosator dar in acelasi timp….parca i-as oferi ceva de mancare :S

    Like

    Reply

  4. Can I just…iîh?

    Like

    Reply

  5. E atat de nenaturala!!! Mie nu imi place. De la Scarlet O’Hara incoace, toata lumea viseaza talie de viespe, dar asta e exagerare in cea mai pura forma.

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!