Cu şi despre scriitori

Despre scriitori cine să mai scrie, dacă nu tot ei? Hai să ne amuzăm un pic pe seama noastră, dragi jongleri de cuvinte!

ef458d2d61d07ec9ede8a793dbe78394Doi scriitori stau de vorbă:
– Nu demult, o femeie aflată în tren, citind o carte de-a mea, a uitat să mai coboare. Abia peste opt staţii şi-a dat seama…
– Ciudat! Cum a reuşit să adoarmă atât de adânc?

efee410c3a8545ab22d0aee9221b7e2e

“A fost odată un băiat. El învăța bine la școală, citea multe cărți, comunica puțin cu cei de vârsta sa… Într-o bună zi, în drum spre casă, el făcu un bulgăre de zăpadă, îl zvârli într-un copac, dar nu nimeri în el ci în geamul de alături. Geamul s-a spart. Din casă a sărit măturătorul și s-a luat după băiat.

Și iată că băiatul fuge de la măturător. Ghiozdanul i s-a deschis, din el cădeau cărțile, caietele… Iar băiatul alearga și se gândea: „Oare de ce eu alerg de la acest măturător oribil, dacă aș fi putut să stau lungit pe canapeaua mea confortabilă, citind din scriitorul meu preferat Ernest Hemingway. Cu siguranță că el stă în clipa asta într-un bar din Cuba însorită, servește un veritabil rom cubanez, fumează un trabuc cubanez aromat și admiră simpaticele mulate cubaneze…”

Iar marele scriitor american Ernest Hemingway, chiar stătea în timpul ăsta într-un băruleț din Cuba, suferind de arșiță, fumând un trabuc puturos, sorbind dintr-un rom ieftin și grețos și privind cu scârbă la mulatele grase. „Ce naiba fac eu aici, – gândea scriitorul, doar aș fi putut să fiu acum la Paris cu amicul meu André Maurois, să stau la o masă dintr-un bistrot pe Champs-Élysées, să servim vin sec franțuzesc, să admirăm pariziencele elegante și să discutăm despre suprarealism…”

Între timp, André Maurois stătea într-un bistrot de pe Champs-Élysées, trăgea dintr-un vin acru de Bordeaux, se uita cu repulsie la curvele pariziene – rahitice și pilite, asculta pălăvrăgeala unor idioți despre suprarealism și se gândea: „Ce naiba fac eu aici? Doar aș fi putut să mă aflu în Moscova înzăpezită cu amicul meu Andrei Platonov, să beau votcă rusească rece cu zacuscă din castraveți murați, să admir matroanele îmbujorate din Rusia..”

În timpul ăsta, în Moscova înzăpezită, Andrei Platonov, îmbrăcat în palton, alerga din urma băiatului și se gândea: „Dacă pun mâna pe el, îl termin!!!””

c84e838f14031cb337827894e2005c5f

Postarea participă la  jocul HAPPY WEEKEND! – Ediţia 27

Sursa foto: pinterest.com

Advertisements

7 responses to this post.

 1. […] Axlandra doreste sa radem de scriitori. Doar 2 bancuri, insa ambele foarte bune. Asteptam weekendul viitor […]

  Like

  Reply

 2. :)) O dovada tare simpatica si plina de umor a faptului ca intamplarile, prin pana maiastra a unui manuitor de cuvinte…sau jongler de cuvinte, se metamorfozeaza minunat 😉
  Superb text umoristic! M-a incantat nespus 🙂
  Happy weekend in continuare, draga Alexandra!

  Like

  Reply

 3. Povestirea m-a dat gata ! Cam asa suntem toti, ne inchipuim cum capra vecinului e mai grasa si da lapte mai mult, si, de fapt, ea e tot atat de raiosa ca si-a noastra ! 😆
  Seara placuta !

  Like

  Reply

 4. Mde, nimeni nu-i mulţumit cu ce are…

  Like

  Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: