Şocant, mai mult sau mai puţin

Mă gândeam, acum ceva timp, că singura modalitate prin care Lady Gaga va mai şoca pe cineva va fi îmbrăcându-se cu un tricou simplu şi o pereche de blugi. Gândurile mele nu au fost prea departe de adevăr. O ştire de tipul “şoc-senzaţional-fantastic” anunţă apariţia artistei pe străzile New York-ului, îmbrăcată cu o fustă normală şi un sutien. Probabil a uitat să-şi ia sacoul din cuier când a părăsit apartamentul. Se întâmplă şi la case mai mari… O iertăm! Doar a scos atâtea hit-uri!

gaga

Surprinzător, ştirea nu m-a şocat atât de tare precum se aştepta, probabil, autorul ei, când i-a pus titlul “Lady GaGa şochează din nou. Cum a apărut îmbrăcată în New York”.

În schimb, o altă ştire a reuşit totuşi să mă uimească.

2222

Tu cum ai reacţiona dacă fetiţa ta, la doar 2 ani, ar veni la tine şi ţi-ar spune că ea nu e de fapt fetiţă, că se simte băieţel?

Kathryn, o fetiţă din Statele Unite ale Americii, le-a spus părinţilor săi că ea simte că este de fapt băiat. Evident că aceştia au reacţionat la insistenţele copilului şi au cerut imediat sfatul unui psiholog.

Diagnosticul? Disforie de gen, o tulburare care se manifestă prin nemulţumirea legată de genul căruia îi aparţine o persoană. Astfel, specialistul le-a recomandat părinţilor să accepte tranziţia copilului de la un gen la celălalt, informează Daily Mail.

Ce au făcut părinţii:

Au ascultat sfatul specialistului şi au lăsat fetiţa să fie băiat. Kathryn a devenit transsexual la vârsta de şase ani şi şi-a schimbat numele în Tyler. Mama copilului spune că este criticată pentru decizia luată şi că de multe ori trebuie să îi ia apărarea fiului său şi, în general, persoanelor transsexuale. (gândul.info)

Părerea mea:

Poate greşesc, dar cred că puteau să mai aştepte o perioadă şi să vadă poate totuşi se schimbă ceva. 6 ani mi se pare o vârstă exagerat de mică pentru a simţi tu că vrei să-ţi schimbi sexul. Mai ales că părinţii au declarat că se gândesc dacă să-i administreze sau nu medicamentele necesare pentru a-i bloca dezvoltarea ca femeie, când va ajunge la pubertate.

Voi ce credeţi?

Sursa foto: gândul.info

9 responses to this post.

 1. In ziua de azi doar nebuni sunt. Ii inteleg perfect decizia mamei in privinta fetitei ei, un lucru perfect normal. Nu cred ca trebuie sa o criticam si sa vorbim urat de ea si de “baiatul” ei.

  Like

  Reply

 2. As merge cu, copilasul la mai multi psihologi si daca verdictul este acelasi… ma inarmez cu rabdare. 🙂

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on July 15, 2013 at 12:36

   Eu tot nu aş fi de acord, indiferent de câţi specialişti îmi spun asta… totuşi, avea doar 6 ani când au luat decizia asta părinţii.

   Like

   Reply

 3. Am citit mai demul o carte despre un studiu facut la americani si rezultatele aparute. Recunos nu imi mai amintesc titlul dar imi amintesc un aspect: cu foarte multe generatii in urma au fost introduse in scolile americane psihologii. Acestia au inceput sub tot felul de pretexte evident justificate sa administreze copiilor tot felul de tratamnete. Au aparut efecte secundare cum ar fi: senzatii ciudate, insomnii, tentativa de sinucidere, etc. Ei, bine unii parinti au observat aceste lucruri. Si sa fiu sincera cred ca asemenea situtii pot fi provocate, ma refer la cazul fetitei. Pai cum adica deja la sase ani copilul stie ca are sexul gresit, ca sa ma exprim asa, e o timpenie, evident. Dar deoarece americanii tot se straduiesc sa intoarca lumea cu susul in jos, nu ma mir de ce a facut acest psiholog. Oare cat de sanatosi la minte au fost si parintii !!

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on July 14, 2013 at 20:42

   Şi mie mi s-a părut ciudată alegerea părinţilor de a-l asculta pe acel specialist… măcar a doua părere să fi cerut.

   Like

   Reply

 4. Poate ar fi trebuit să consulte și un alt psiholog :).

  Like

  Reply

 5. ÎResping orice e contra naturii, în afara firescului.

  Like

  Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: