Făt Frumos sau prieten de nădejde?

Am tot auzit discuţii în jurul meu care porneau de la întrebarea “Şi cum îţi dai seama că vrea să fiţi doar prieteni?” şi m-am gândit că ar fi un subiect bun de articol. Nu o să vă las 9 paşi spre o relaţie sigură şi nici 10 metode să ieşi din “zona prieteniei”. O să vă spun doar punctul meu de vedere asupra problemei. 

Nu de alta, dar şi eu am păţit să fiu prietenoasă cu câte un băiat, fără niciun fel de alt interes, iar el să creadă că deja plănuiesc în mintea mea nunta şi numărul copiilor pe care îi vom avea.

tumblr_lqhyiezk2x1r0rqlso1_400_large

Noi, femeile, putem fi foarte ciudate în ochii bărbaţilor, uneori. Ei primesc nişte semnale din partea noastră de a căror existenţă noi nici nu ştim. Un singur zâmbet, nevinovat, sau o discuţie normală, apare în ochii unora dintre ei precum o invitaţie la relaţia secolului.

Dacă tu, ca femeie, îi zâmbeşti băiatului care ţi-a adus coletul în faţa uşii, şi-i spui “Mulţumesc frumos! O zi bună în continuare!”; vei vedea în ochii lui cum răsare speranţa. Iar tu ai vrut doar să fii politicoasă, nicidecum să flirtezi cu el.

E doar un exemplu, asta nu înseamnă că fiecare curier are aceeaşi reacţie! Vreau să fie clar un lucru, nu vorbesc aici de TOŢI bărbaţii. 

În general, fetele îşi dau seama când prietenele lor au o slăbiciune pentru un băiat. De exemplu, dacă prietena mea cea mai bună începe să se foiască pe scaun, să-şi aranjeze părul şi să zâmbească tâmp, atunci când pe uşă intră un anumit personaj, eu îmi dau seama că ea e atrasă de el.

Dacă o văd, în schimb, că vorbeşte cu un băiat, râde, îi răspunde la întrebări dar nu e deloc emoţionată şi se simte perfect în largul său, îmi dau seama că nu are nici cea mai mică intenţie de a-l cuceri; ci îl vede ca pe un amic şi atât.

guys-girl_0

Ştiu că sună foarte, foarte, foarte ciudat dar aşa este, în cele mai multe cazuri! În momentul în care o fată este atrasă de un băiat, ea îşi va scoate toate armele la înaintare. Îl va privi într-un anume fel, îi va zâmbi altfel decât îi zâmbeşte barmanului când cumpără o bere, va fi chiar vizibil emoţionată, fiind preocupată de felul în care arată, de ceea ce spune şi cum o spune.

Există un grad de fâstâcire în comportamentul fiecărei femei care vrea să cucerească un bărbat, oricât de naturală ar vrea ea să pară în momentele acelea. 

Dacă e interesată doar de prietenia cuiva, atunci chiar va fi total naturală, în sensul că nu se va mai chinui să facă o impresie “perfectă” şi nu îşi va mai analiza fiecare gând înainte de a-l enunţa. Va renunţa chiar şi la machiaj şi haine care să-i scoată formele în evidenţă şi e posibil să vorbească şi despre alţi băieţi care i-au atras atenţia.

Ştiu că vor veni femei cu replica “eu mă comport întotdeauna natural, chiar şi în preajma lui Făt Frumos”. Dar hai să fim serioase! Avem toate, la un moment dat, un soi de spaimă în străfundul minţii, de a nu vărsa paharul cu vin pe el, sau de a nu ne împiedica înainte de a-l saluta, sau de a nu primi din cer un mic cadou din partea unei ciori, înainte de a-i spune “mă bucur că ne-am întâlnit!”.  Un pic de stres apare printre gândurile fiecărei femei care se află în prezenţa bărbatului de care este atrasă. Aşa că treaba cu “complet naturală” e cam abureală de termopane! Suntem complet naturale în preajma celor de care nu suntem atrase deloc şi pe care îi privim doar ca pe nişte prieteni, fraţi mai mici, ghizi turistici, însoţitori etc.

Aş fi curioasă să aflu şi alte păreri referitoare la diferenţele de comportament între o femeie atrasă de un bărbat şi o femeie care-l vede doar ca pe un prieten. Care ar fi semnele definitorii în fiecare dintre cazuri? Dacă aveţi vreo părere, o aştept cu drag la secţiunea comentarii!

Sursa foto: www.hercampus.com

Advertisements

10 responses to this post.

 1. …domnişoară

  Like

  Reply

 2. După 5 minute de conversaţie, în general, un băiat “ştie” dacă
  între el şi respectiva gomnişoară va fi mai mult decât prietenie.

  Like

  Reply

 3. Posted by Adrian on July 18, 2013 at 15:18

  Nu îţi este teamă că fetele te vor numi trădătoare? 🙂

  Like

  Reply

 4. Eu nu mi-am dat seama pana nu mi-a zis. 🙂 Am fost cam fraiera sa zicem, chiar ma gandeam ca poate exista doar o simpla prietenie intre o fata si un baiat. Gresit! Tipul respectiv mi-a zis ca, si citez ” am fost in limba dupa tine!!!” , abia dupa ce am ajuns la facultate si si-a gasit jumatatea pentru ca eu nu i-am dat niciodata de inteles ca as vrea mai mult. Am ramas muta si abia atunci am inceput sa leg totul, de ce era mereu peste tot cu mine, de ce era atat de saritor, de ce nu imi refuza nimic, de ce ma privea uneori insistent etc.etc Am confundat toate astea cu simpla prietenie…

  Si cu iubitul meu am avut o relatie de f.buna prietenie tip de 1 an jumatate si chiar bateam cu pumnul in masa cand mi se zicea ca sigur de o parte si/sau de alta exista si altfel de sentimente. Din fericire, dupa o perioada in care am stat suparati dintr-o prostie, ne-am dat seama amandoi ca ceea ce simteam era mai mult decat prietenie si iata-ne intr-o relatie de iubire, dupa 6 ani si jumatate. 🙂

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on July 18, 2013 at 14:17

   Ce fain că aţi rămas împreună! 😀
   Şi eu am păţit-o cu vreo 2 prieteni cum ai spus tu, în primul paragraf. Credeam că totul e ok, că suntem amici şi atât, dar ei sperau la cu totul altceva şi spuneau că, cică, uneori le dădeam şi eu semne că aş vrea. Eu sigur nu dădeam semne, dar ei interpretau anumite gesturi ca pe un flirt. Uneori e mai bine să fii direct şi să spui, cu riscul de a intra într-un moment stânjenitor, decât să taci şi să speri la nişte subtilităţi.

   Like

   Reply

   • Exact! Mai bine spui chiar de risti. E posibil ca sentimentele sa fie aceleasi si daca nu sunt , mai bine spui decat sa ramai cu ” ce ar fi fost daca…. “.

    Like

 5. Posted by O Evă on July 18, 2013 at 12:57

  Total de acord cu ce ai scris.

  Like

  Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: