Odă machiajului

removing-makeupTu, drag machiaj,

Ce umpli poşete, rafturi şi sertare. Ţie ar trebui să-ţi ridice câte o statuie fiecare femeie care s-a trezit dimineaţa şi s-a speriat de propria ei reflexie, din oglindă.

Tu, care modifici forma ochilor şi umpli buze subţiri ca firul de aţă;

Tu, care îmbraci obraji şi conturezi sprâncene;

Tu, care inventezi gene pe pleoape ce nu au mai avut de mult aşa ceva;

Tu, care transformi orice ten într-o imitaţie de porţelan;

Tu, care stai aruncat într-o gentuţă cu zilele, când e vremea urâtă şi nu-i prilej de ieşit în oraş;

Tu, care acoperi cearcăne, vânătăi şi coşuri,

ţie ar trebui să îţi mulţumească toate mândrele care s-au cuplat, noaptea în club!

Dacă nu erai tu, cu ale tale capacităţi paranormale, de a transforma o fată simplă în fotomodel, atâtea femei şi-ar fi jucat propriul rol şi nu ar mai fi ajuns invitate speciale în emisiuni, la miezul nopţii; atâtea mândre ar fi trebuit să muncească pentru o plimbare cu o decapotabilă şi nu doar să clipească frumos din genele lungi, arcuite şi negre.

Tu, drag machiaj,

Ai construit aparenţe şi ai ridicat speranţe în ochii celor ce se considerau urâte, mici, neînsemnate. Le-ai oferit şansa de a-şi retuşa chipul după buna voie şi totuşi nu o auzi pe una să-ţi mulţumească!

Femeia te foloseşte zilnic şi te aruncă în poşetă, când nu mai are nevoie de tine! Te blestemă atunci când conturul nu iese perfect sau o geană nu stă cum trebuie şi te aruncă la gunoi, de parcă nu ai fi transformat-o în fiecare zi, până atunci, într-o păpuşă vie.

80eaaf4564d97c854417c6b63920d5ef

Pe damele care te folosesc moderat şi te şterg de pe chip, seara, înainte de culcare, le admiri, le aplauzi şi le oferi exact ceea ce le trebuie pentru un plus de strălucire. Nu le schimbi total trăsăturile şi nici ele nu se aşteaptă să le modifici prea mult chipul.

În schimb, pe cele care-şi scufundă ochii în tine, ce-şi înmoaie trăsăturile în toate culorile tale şi te poartă zi şi noapte, în club sau la plajă, le pedepseşti crunt, în timp! Te chinuie şi te folosesc 24 de ore din 24 şi vor să le transformi în ceea ce nu sunt… nu e de mirare că te răzbuni pe pielea lor!

Tu, dragă machiaj…

Dacă, într-o dimineaţă, ai dispărea de pe faţa pământului, oare câte femei n-ar mai ieşi din casă?

Sursa foto: pinterest.com

14 responses to this post.

 1. “Tu, dragă machiajule, și tu, mai nou, frate photoshop!” 🙂 Că dacă machiaj nu e și nu iese din casă, măcar iese pe facebook. 🙂

  Like

  Reply

 2. […] Alexandra îi dedică odă machiajului: “Tu, drag machiaj, ce umpli poşete, rafturi şi sertare, ţie ar trebui să-ţi ridice câte o statuie fiecare femeie care s-a trezit dimineaţa şi s-a speriat de propria ei reflexie din oglindă; tu, care modifici forma ochilor şi umpli buze subţiri ca firul de aţă; …tu, care acoperi cearcăne, vânătăi şi coşuri, ţie ar trebui să-ţi mulţumească toate mândrele care s-au cuplat, noaptea, în club! …Tu, dragă machiaj… Dacă, într-o dimineaţă, ai dispărea de pe faţa pământului, oare câte femei n-ar mai ieşi din casă?” […]

  Like

  Reply

 3. Eu m-as numara printre cele care ar iesi din casa ca si pana atunci… In geanta mea nu exista decat un strugurel care imi protejeaza buzele de soare, vant sau ger, iar in casa am niste creme, un rimel si un vreo doua rujuri. :))))))

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on July 23, 2013 at 11:41

   Ai ieşi, te-ai uita în stânga şi-n dreapta şi ai vedea doar bărbaţi…:)) că restul femeilor ar fi ascunse în casă. 😛

   Like

   Reply

 4. Nu stiu cate n-ar mai iesi din casa, nu as avea cum sa le vad, ca tot in casa as fi si eu…
  Glumeam acum, dar sa-i dam machiajului ce e al machiajului: poate sa creeze dive!

  Like

  Reply

 5. Posted by greenleaffy on July 22, 2013 at 11:33

  Foarte bună idee de articol, felicitări.

  Like

  Reply

 6. Foarte tare :)) si buna intrebarea de la final! Cred ca s-ar echilibra balanta. Femeile care nu arata bine fara machiaj nu ar mai prilejui probleme relatiilor- ca tot se zice ca sunt mai multe femei decat barbati pe acest pamant!- si astfel s-ar stabili un echilibru! Iar bietii barbati nu ar mai fi pacaliti de ceva ce nu este de fapt! 🙂

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on July 22, 2013 at 10:15

   Şi eu mă gândeam cam la fel. S-ar mai elimina din falsurile care predomină peste tot…:D

   Like

   Reply

  • Si inca ceva! Mai sunt si unele carora trebuie sa le dai jos machiajul cu spaclul ca sa ajungi la piele! Le multumim ca sunt motiv de amuzament cand, ziua, in amiaza mare, umbla cu un botic roz strident si il mai si tuguie, pt efect maxim! :))

   Like

   Reply

   • Posted by Alexandra on July 22, 2013 at 10:18

    Sunt haioase rău…:)) mai ales când se duc la plajă aşa…

    Like

   • Posted by Cristina Dobrisor on July 22, 2013 at 14:29

    Sau cand isi pun poze pe Facebook…:))) problema nu e machiajul in sine, eu una, spre exemplu, nu ies niciodata din casa nemachiata, dar am adaptat machiajul varstei, momentului din zi si ocaziei…pana la 34 de ani, nu-mi aplicam fond de ten decat la nunti, botezuri etc. Ce ma enerveaza pe mine cel mai tare sunt fetitele astea de 15-16 ani, care au pe fata o tona de fond de ten si pudra, ca daca dai cu unghia pe fata lor, ramane sant…si uite asa se duc la scoala, si parintilor li se pare normal. Asta e problema, faptul ca nu stiu sa foloseasca machiajul.

    Like

   • Posted by Alexandra on July 22, 2013 at 15:13

    Total de acord! 🙂 Dacă la şcoală te duci machiată ca pentru nuntă, la nuntă ce îţi mai faci? :))

    Like

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: