Decât pantaloni, mai bine rochii!

Ieri scriam pe Facebook următorul status “Tipologia aspirantei la medicina: Păr şaten cu şuviţe blonde, prins cat mai în varful capului, bronz intens al trupului, pantaloni caaaat mai scurţi si stramţi, bluză cu trenă, ochelari de soare cat jumatate de faţă, buzele ţuguiate şi mersul afectat…”. Nu voi face referire în continuare la atitudinea stimatelor domnişoare, ci la o observaţie bonus: “Unde sunt rochiile, fetelor?”

Cum stăteam eu ieri, rezemată de un perete, la umbră, aşteptând o prietenă de-a mea să iasă de la examenul de admitere, am avut tot timpul din lume să observ dispariţia rochiţelor din garderoba fetelor.  Majoritatea erau îmbrăcate cu pantaloni scurţi exagerat de scurţi şi tricouri. Şi chiar mă întrebam de ce nu văd mai multe fete în rochii? Dacă nu le poartă acum, când o vor face? La 60 de ani?

Printre toate mândrele cu ţinută de plajă (ca să fiu drăguţă şi să nu spun centură), am zărit la un moment dat o domnişoară îmbrăcată cu o rochie roşie, de tipul celei de mai jos:

rochie-fashion-pink

Mai e nevoie să precizez că radia? Avea un aer aparte, ce atrăgea privirile tuturor. Înţelesese şi ea că nu e nevoie de “cât mai strâmt şi cât mai scurt” ca să fii plăcută şi ţinuta ei emana 100% feminitate. Întorcea capete şi stârnea invidii, fără să apeleze la indecenţă.

Nu ştiu dacă de vină sunt iubirile mele apuse (care mă băteau la cap cu eternul “îţi stă bine în rochii, poartă-le mai des!”) sau anii care au trecut peste mine şi mi-au oferit lecţii de stil, dar eu nu concep sezonul de vară fără rochii. Uneori, chiar şi toamna sau iarna, îmbrac câte o rochie subţire şi îmi pun un pulover deasupra, doar pentru că mi se face dor de ele.

Înţeleg că majoritatea domnişoarelor poartă rochii doar seara, în club. Dar există şi rochii de zi, rochii de vară, rochii vaporoase în care te simţi atât de lejer încât ai impresia că poţi zbura. Aşa că de ce să nu le purtăm mai des? De ce să adoptăm stilul masculin, cu prohab şi adidaşi când e atât de frumos să fim feminine?

rochie-fancy-colorata

Eu, una, nu ratez nicio ocazie pentru a-mi achiziţiona câte o rochiţă. Acum câteva săptămâni vă povesteam despre o rochie colorată pe care pusesem ochii. Nu a durat mult şi am ridicat coletul de la poştă. Tura asta, am pus ochii pe o alta, mai deosebită:

rochie-metallic-white (1)

Cum vi se pare?

Sursa foto: dyfashion.ro

9 responses to this post.

  1. Mie imi plac fetele cu rochii decat cu pantaloni sau blugi, sunt obiecte vestimentare foarte frumoase si sunt multe pentru toate gusturile.

    Like

    Reply

  2. Mereu am apreciat o fată/femeie în rochie. Și chiar din motivul spus de tine: pt mine asta este feminitate. Ador să văd că o fată poartă o rochie. Tot mai multe fete își pierd feminitatea.

    Like

    Reply

  3. Mie mi s-a pus pata pe…. salopete si pantaloni scurti, in ultimele saptamani. 😆 Rochitele le las asa pt.cand iesim la o masa singuri sau cu prietenii!

    Like

    Reply

  4. Articolul e misto, rochita la fel. Da’ nu merge purtata cu balerini. 🙂

    Like

    Reply

  5. Am observat și eu invazia de pantaloni (mult prea ) scurți de pe toate drumurile :). Că e în supermarket, într-o sală de așteptare la un cabinet medical, la piață, în parc, duduia trebuie să fie musai în pantaloni cât mai scurți și cât mai strâmți. Eu nu i-aș alege nici pentru o plimbare pe plajă, având în vedere confortul sporit pe care ți-l poate oferi o rochie 😆 . Dar femeile au tendința de a cam evita confortul. Iar eu deja îmbătrânesc, nu mai sunt în pas cu vremurile…

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on July 26, 2013 at 18:29

      Ori aşa ori în chiloţi, e cam tot aia… nu ştiu de ce se mai chinuie să-i pună şi pe ei deasupra… :))

      Like

      Reply

Părerea voastră contează!