Femeia care te citeşte pe tine…

skel__13955_zoom

Îndrăgosteşte-te de femeia care nu te judecă, indiferent dacă citeşte sau nu! Cel mai important e să te citească pe tine, să te analizeze, să te înţeleagă şi să te sprijine.

O poţi găsi atât în parc, privind cerul şi copiii care se dau în leagăne, cât şi la o petrecere, într-un club plin de fum şi alcool. Nu te lua după aparenţe; fiecare are modul său de a se relaxa, din când în când, care nu are nicio legătură cu omul care se dă jos din pat a doua zi!

O poţi găsi unde nu te aştepţi, important e să vrei să o vezi.

Îndrăgosteşte-te de femeia care nu te deranjează cu prezenţa ei, în momentele în care simţi că toată lumea este împotriva ta. Când vii de la muncă, îţi arunci hainele pe unde apuci şi te gândeşti că ai vrea să-ţi cumperi o puşcă, să-i rezolvi pe toţi cei care te-au călcat pe nervi, figura ei în pragul uşii să fie tot ceea ce ai nevoie pentru a te calma.

Ştiu că mulţi spunem “vreau să fiu singur” în anumite momente, dar chiar şi atunci ne vine în minte o singură persoană pe care am dori-o lângă noi. Asigură-te că ea e acea persoană!

Îndrăgosteşte-te de femeia care te lasă să greşeşti! Poate îţi va da un sfat şi-ţi va spune cum crede ea că e mai bine să procedezi, dar nu-ţi va impune un mod de a trăi…

Îndrăgosteşte-te de femeia care te face să râzi atunci când ai nervii întinşi la maximum; de femeia care reuşeşte să-ţi alunge grijile printr-un singur gest făcut la timpul potrivit; de femeia care gafează în faţa ta, dar nu e stânjenită apoi, ci râde odată cu tine; de femeia care îţi năuceşte gândurile de fiecare dată când se aşează la tine în braţe; de femeia care ştie să facă diferenţa între comportamentul în pat şi comportamentul în societate.

Îndrăgosteşte-te de femeia care are timp şi pentru hobby-ul ei! Indiferent dacă îi place să citească, să danseze, să picteze pereţii, să adune frunze sau să privească stelele, dacă ea are o activitate zilnică pe care o face, singură, cu mare plăcere, nu va avea cum să se/te plictisească. O femeie dependentă de prezenţa ta va avea întotdeauna ceva să-ţi reproşeze, pentru că nu va avea unde în altă parte să-şi mute atenţia…

Îndrăgosteşte-te de femeia care…

De fapt, tu ştii mai bine ce femeie ţi se potriveşte ţie şi ce femeie îţi va face inima să tresară. Tu ştii dacă trebuie să citească sau nu, dacă trebuie să te contrazică sau nu, dacă trebuie să fie microbistă sau să urască fotbalul. Nu îţi trebuie un articol iluminator ca să-ţi găseşti fata potrivită caracterului tău! Nu îţi trebuie un sfat de la un străin şi poate nici chiar de la un prieten!

Pentru că ceea ce-ţi doreşti tu de la jumătatea ta se află deja în adâncul minţii tale. Nu ai nevoie de nimeni care să încerce să-ţi influenţeze alegerea. Tu ştii deja cum ar trebui să arate, să se comporte, ce să-şi dorească, cum să te ajute… poate ai şi visat-o de câteva ori şi te-ai trezit buimac, neştiind cum de ţi-a apărut o femeie necunoscută în vis.

Tu ştii deja ce vrei de la viaţă şi cum vrei să fie persoana care să-ţi ofere mâna sa, în călătoria în care vrei să porneşti. Aşa că nu mai căuta sfaturi în stânga şi-n dreapta! Nu contează dacă citeşte, face bungee-jumping, merge în fiecare seară în club, îl venerează pe Becali sau se joacă LOL cu zilele… Nu trebuie să se încadreze într-un tipar impus de alţii; contează să te facă fericit pe tine (în marea majoritate a timpului, că certuri şi supărări există peste tot)!

Cel puţin asta e părerea mea…

Voi ce credeţi?

Sursa foto: www.city-data.com

16 responses to this post.

 1. […] cârcoteli despre personajele penibile de la fiecare colţ de stradă, la poveştile încărcate de sentimente sincere, la rânduri care merită citite şi acorduri care merită […]

  Like

  Reply

 2. Posted by GCM on August 7, 2013 at 13:32

  E, uite cum ai evitat la mustata sa scot golanu’ de la naftalina si sa te injur (in gand, bineinteles:). Serios vorbind, daca sustineai pe aici o parere asemanatoare celei din primele paragrafe te-as fi bagat imediat in aceesi categorie.

  Like

  Reply

 3. Eu cred ca uitam ca textul in sine este un pamflet. Si apoi, sunt destui cei care discrimineaza oamenii din multe si diverse motive, impartindu-i in la fel de multe si diverse categorii. Punctul meu de vedere este unul obiectiv: te poti indragosti de cine vrei, daca nu e reciproc, e degeaba, orice ai zice/face. :))

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on August 5, 2013 at 16:12

   Chiar dacă textul e scris în stil de pamflet, asta nu înseamnă că viziunea autorului nu merită comentată. El încearcă să scoată în evidenţă faptul că femeile care nu citesc sunt total neinteresante şi viaţa cu ele e monotonă şi plină de clişee, iar cele care citesc sunt atât de interesante încât nu reuşeşti să le înţelegi de multe ori…stilul în care e scris nu a fost important pentru mine, ci ideea pe care a promovat-o. 🙂

   Like

   Reply

   • Am mai intalnit aceasta atitudine… cel mai bun exemplu sunt cei care sustin ca persoanele cu studii superioare sunt mult mai inteligente si mai cultivate… insa, daca ne uitam la cei care ajung in functii de conducere, se dovedeste ca nu este chiar asa.

    Like

   • Posted by Alexandra on August 5, 2013 at 16:27

    O diplomă nu te face mai deştept, aşa cum dacă citeşti o carte de colorat (sunt rea, dar exagerez de dragul artei :)) ) nu înseamnă că eşti mai inteligent decât o persoană care nu citeşte deloc.

    Dar sunt persoane care pun etichete fără să se gândească de două ori. Cum am spus şi la începutul articolului, şi eu am făcut asta de câteva ori. Spuneam “băi, asta a zis că îi place să citească… sigur e varză.” şi se dovedea în timp că respectiva avea totuşi mai mult de 2 neuroni ameţiţi. Şi atunci am lăsat ochelarii de cal jos şi mi-am format o altă părere…

    Like

   • Pai este exact genul de atitudine care iti creeaza o imagine proasta. Asa cum spuneai si despre cei care se lauda ca au nu stiu cate locuri de munca si zeci de realizari la varste inca “fragede”, si aici este aceeasi problema: degeaba citesti, esti cult, inteligent si asa mai departe daca esti la fel de ignorant (fie ca realizezi sau nu) incat sa ai prejudecati despre ceilalti. Oricum, asta are valoare doar daca iti pasa, pentru ca exista si o mica eroare pe care nu a constatat-o domnul in cauza: ele, daca nu citesc, nu au cum sa afle ca cineva le ironizeaza, asa cum cei care s-ar intalni cu ele probabil ca nu citesc nici ei, fiindca este cunoscut faptul ca barbatii se tem de femeile mai inteligente decat ei. Sper ca se intelege ce am vrut sa spun si nu am aberat (prea mult) :))

    Like

   • Posted by Alexandra on August 5, 2013 at 16:38

    Am înţeles perfect ce vrei să spui şi sunt de acord cu tine. 😀

    Like

   • Multumesc! 🙂

    Like

 4. Desigur, împărţirea asta maniheistă în bune/rele este depăşită.
  Cu siguranţă, niciun bărbat nu se ia după gustul tău sau al meu.
  fiindcă nu contează. Atunci când îi place o femeie, de obicei, habar n-are
  cât de citită e, dacă a luat bacul sau nu, dacă e microbistă ori adoră cluburile.
  Toate aceste amănunte le află ulterior. Probabil că la fel se întâmplă
  şi în cazul femeilor, chiar dacă ele sunt mai sensibile la părerea celei
  mai bune prietene, tocmai aceea cu care o va înşela partenerul ei.
  Ceea ce am observat este faptul că femeile sunt mai invidioase decât bărbaţii.
  Eu nu m-aş gândi niciodată să-i suflu iubita unui prieten. E în codul onoarei
  masculine, n-am niciun merit. La femei nu există un astfel de cod. Nu vreau să
  crezi că aş urmări să vorbesc de rău femeile. Dimpotrivă, eu le respect fiindcă
  aşa am fost învăţat. Dar pur şi simplu constat ce se întâmplă. Asta nu înseamnă
  că nu există excepţii şi de-o parte, şi de cealaltă.

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on August 5, 2013 at 16:06

   Ai dreptate, femeile chiar sunt mai invidioase decât bărbaţii. Eu, una, nu aş putea să îi fur unei prietene iubitul, nici să fiu îndrăgostită până peste cap de el. Dar sunt convinsă că sunt multe care nu ţin cont de prietenie şi lasă invidia să le acapareze… nu aş putea spune de ce.

   Like

   Reply

 5. Posted by Eddie on August 5, 2013 at 15:47

  Total de acord cu tine! Foarte tare articolul și m-a luminat în anumite puncte. 😛

  Like

  Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: