Un curs de politeţe la domnu’, vă rog!

De ce mă consum degeaba uneori, nu ştiu. Sunt conştientă că nu toţi oamenii au politeţea în sânge şi mulţi habar nu au cum să comunice cu cei care nu le împărtăşesc părerea, dar îi detest din tot sufletul pe cei care au impresia că deţin adevărul absolut.

unless-your-name-is-google-stop-acting-like-you-fucking-know-everything-1675813449-800x800

E vorba de acei indivizi care au nasul mult prea sus ca să simtă rahatul în care calcă. Emană aroganţă şi orgoliu peste limită şi ar fi în stare să îţi toace fiecare nerv în parte, repetând aceeaşi idee la infinit.

De argumente nici nu se pune problema. Au impresia că dacă îţi aruncă, în silă, o propoziţie menită a fi sarcastică şi un emoticon cu sprânceana ridicată, părerea lor va lua medalia de aur. Şi dacă îndrăzneşti să nu fii de acord cu ei, vor încerca să-ţi inducă o stare de vinovăţie. Păi cum?! Ei vor să-ţi salveze mintea de la nişte idei absolut stupide, iar tu nu le eşti recunoscător? Ruşine!

M-am săturat zilele acestea de toate postările şi textele despre maidanezi, Roşia Montană&co., de toate discuţiile făr’ de rost şi de toţi atotştiutorii care ar fi găsit o “soluţie mai bună decât imbecilul ăla care şi-a permis să propună altceva!”. Şi să nu mai spun de bomboana de pe colivă cireaşa de pe tort: fanaticul religios care s-a gândit că e cazul să revină la mine pe blog şi să încerce din nou să-mi bage pe gât părerile sale. 

Chandler-Shutup-Friends

Internetul văd că-i transformă pe unii în genii neînţelese, care deţin soluţia la orice problemă, dar au băţul mult prea adânc introdus în posterior ca să o împărtăşească cu muritorii de rând. Ar trebui puşi la colţ, în genunchi, pe coji de nuci. Poate le vine mintea de la fund la cap, înapoi!

De puţine ori mi s-a pus pata şi mi-am exprimat frustrarea direct pe acest blog, dar cineva trebuie să le spună unora că există şi alte modalităţi de a-ţi expune părerea. Poţi să o faci şi civilizat, fără jigniri, fără să te dai mare în parcare (şi parcarea goală)  şi fără să încerci să te impui! Nimeni nu e obligat să fie de acord cu tine, fie că eşti Costel de la chioşcul din colţ, Papa de la Roma sau Gigi de la sculerie! Şi nu, nu eşti tu buricul pământului, nu le ştii pe toate, nu inspiri probleme şi expiri soluţii şi nu ai de ce să fii impertinent cu oamenii care au fost amabili cu tine mereu!

Până şi cei mici, de la grădiniţă, înţeleg că trebuie să respecte părerea altui coleg. Dar văd că unii oameni, chipurile maturi, au uitat de anumite reguli de bun simţ.

Oare cursuri de politeţe se organizează la vreo facultate? Le-aş plăti eu taxa câtorva personaje…

Sursa foto: pinterest.com

Advertisements

2 responses to this post.

  1. N-ai tu atâţia bani câtor indivizi ar trebui să le plăteşti cursurile…

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: