De la ură la obsesie

he-man-woman-haters-club-bw

Mă tot gândeam la o introducere potrivită pentru acest nou text, dar nu am găsit niciuna aşa că o să încep direct: nu îi înţeleg pe misogini; sau, mă rog, pe o parte din ei.

Definiţia cuvântului misogin, în dicţionar, sună cam aşa:

MISOGÍN, -Ă, misogini, -e, s. m.adj. (Livr.1. S. m.adj. (Bărbat) care urăște femeile. 2. Adj. Care manifestă, exprimă ură față de femei. [Var.misoghín, -ă s. m.adj.] – Din fr. misogyne, germ. Misogyn.

Şi chestia pe care nu o înţeleg eu deloc este: dacă urăşti femeile atât de mult, de ce naiba îţi petreci 99% din timp gândindu-te la ele şi vorbind despre ele? Eu dacă urăsc o activitate, un lucru, un om, nu stau toată ziua să mă gândesc doar în direcţia respectivă. De ce mi-aş face rău cu mâna mea?

Nu suport manelele dar asta nu înseamnă că vorbesc toată ziua despre cât de ridicol mi se pare Salam sau cât de tare mă zgârie pe timpan Cabanos.

Nu suport cocalarii dar fac tot posibilul să îi ignor, indiferent de situaţie. Fie că sunt lângă mine, în staţia de autobuz, fie că îmi dau add sau poke pe Facebook.

1928_picture_of_an_evil_looking_obsessed_man_hacking_computersDar mă uit la câte un misogin din acesta convins, cum îşi dedică fiecare secundă din viaţă vorbind despre cât de panarame sunt femeile şi cum ar trebui eliminate din societate; cum îşi pun ele fotografii indecente pe internet şi cum acest ultim aspect îl irită la maximum.

Şi stau şi mă întreb: băi, Gigele, dacă te irită aşa tare, de ce naiba mai cauţi astfel de fotografii pe internet? Nu mai bine dai tu clickuri spre fericirea şi extazul sufleţelului tău, în loc să îţi bagi cuţitul în rană?

Mie nu-mi plac fotografiile cu câini chinuiţi, morţi şi lăsaţi într-o baltă de sânge pe trotuar. Drept urmare, NU caut pe Google “poze cu câini loviţi cu lopata-ntre urechi”. Aşa că, folosind un pic logica aia de mascul feroce, de ce nu faci şi tu acelaşi lucru? Te irită piţipoancele? Abţine-te din a le căuta pe fiecare site care se termină în .ro! Te irită cocotele? Nu le mai da ADD FRIEND pe Facebook, Twitter, Google + şi toate reţelele în care eşti înscris pentru a le urmări activitatea fufelor! Urăşti atât de tare femeile şi consideri că toate sunt panarame? Fă-ţi, dragă nebunel, un cerc de prieteni format doar din bărbaţi, atât în online cât şi în offline, şi viaţa o să aibă din nou culoare (cam maro după părerea mea, dar na)!

Era o vorbă, nu-ţi place, nu mânca! Te obligă cineva să urmăreşti viaţa particulară a piţipoancelor? Ţi-a pus vreuna un cuţit la gât şi ţi-a zis “dacă nu te uiţi la pozele astea cu mine în poponeţul gol, te fac una cu pământu'” ?

Scriu asta pentru că l-am întâlnit şi eu în online, recent, pe faimosul comentator misogin, care îşi plânge amarul de ceva timp şi nimeni nu îl înţelege. Susţine că toate femeile sunt de-aceeaşi teapă şi-şi pozează interioarele, toate vor bani şi nu au nimic în cap etc.

Şi mă alătur persoanelor care nu pricep ce vrea, de fapt, acest individ de la viaţă. Dacă eşti misogin = urăşti femeile = normal ar fi să nu faci o obsesie din a căuta piţipoance crăcănate pe internet şi a huli în fiecare secundă a vieţii tale fiecare fiinţă de sex feminin! Cel puţin aşa gândesc eu. Dacă le urăşti, lasă-le în legea lor şi vezi-ţi de treaba ta. Munceşte, fă acţiuni caritabile, călătoreşte, cuplează-te cu un bărbat, adoptă un câine (că tot e la modă), consultă un doctor specialist! Fă ceva cu viaţa aia a ta, că pierzi secunde preţioase urând, când ai putea să faci paşi în direcţia fericirii tale!

Voi ce credeţi? Dacă urăşti ceva cu atâta foc şi patimă, e normal să îţi ocupi tot timpul gândindu-te doar la asta?

Sursa foto: sometimesitjustiswhatitis.blogspot.com

23 responses to this post.

  1. Posted by Robert on April 8, 2015 at 04:59

    Ok ai dreptate in ceea ce spui doar ca orce barbat spune un adevar despre femei e catalogat misogin…Uite de exemplu varfurile in toate domenile din lumea asta sunt barbati.Sunt misogin??

    Like

    Reply

  2. […] la lectură pe: Alexandra, Alice Boboc, Gabriela Ilieș, Kadia, X și pe toți ceilalți care sunt curioși să vadă ce […]

    Like

    Reply

  3. […] la lectură pe: Alexandra, Alice Boboc, Gabriela Ilieș, Kadia, X și pe toți ceilalți care sunt curioși să vadă ce […]

    Like

    Reply

  4. Ma iubeste femeile …. :)))

    Like

    Reply

  5. […] Incep cu Axlandra si al sau articol despre ura si misoginism. Desi n-ar trebui sa fac asta, ii voi da […]

    Like

    Reply

  6. Posted by Jurnalul unei Eve on September 16, 2013 at 18:18

    Cam incepe sa capete importanta acest Gigel-care-uraste-femeile-dar-care-le-cauta-cu-infrigurare-pe-internet-despuiate. Am scris si eu un articol despre barbatii misogini, si am mai scris pe undeva ca un barbat care uraste asa tare femeile nu ar sta sa le caute pe net si sa vorbeasca numai despre ele. Sa-l intelegem! E tanar si hormonii ii intuneca mintea.

    Like

    Reply

  7. Posted by Naica on September 15, 2013 at 18:53

    Sunt perfect de acord cu parerile tale !Articolul este plin de verva, argumente pline de nerv si adevar !Din pacate sunt si misogini adevarati,”mari intelectuali”, dar si unii, paralel cu normalul,a caror viata e de culoarea…aceia, si nu roz !

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on September 16, 2013 at 15:25

      Mă bucur că nu sunt singura care gândeşte aşa. 😀 Îmi pare rău pentru unii dintre ei, dar nu cred că am cum să-i conving că nu ar trebui să urască toate femeile.

      Like

      Reply

  8. Nu cred ca e misogin in adevaratul inteles al cuvantului. Mai degraba e un frustrat care nu are succes la femei si atunci face pe misoginul. Cam ca vulpea cand nu ajunge la struguri si zice ca nu-i trebuie fiindca sunt acri ! 😀
    Noi sa fim sanatoase, ca din astia… destui !

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on September 15, 2013 at 12:02

      Da, cam aşa stă treaba cu acest individ. Păcat de el…

      Like

      Reply

      • Va ajunge sa se creada mult mai important decat este, vazand ca toti discutam despre el. Este un biet om fara realizari, care nu stie cum sa se descurce in viata si nu are prea multe sanse sa capete ceea ce doreste, asa ca strugurii sunt acri, dupa cum spune si Zina. 🙂

        Like

      • Posted by Alexandra on September 19, 2013 at 14:15

        Da, ai dreptate. O să încerc să-l ignor total.

        Like

  9. Ehh draga mea .. multe lucruri sunt făcute fix ca să fie neînțelese :))

    Like

    Reply

  10. Prea complex subiectul. Dacă acel comentator e cine cred eu, nu e cazul să discutăm. Omul are probleme seriose, nu e misogin.
    Nu am cunoscut un misogin în adevăratul sens al cuvântului aşa că nu ştiu cum funcţionează ei. Am cunscut însă tipi care au tendinţa de a începe discursul cu “nu aş vrea să par misogin dar toate femeile sunt…” şi urmau lucruri urâte ca mai apoi să se laude cu “cuceririle” lor subliniind că toate dar absolut toate femeile cu care au fost erau frumoase, deştepte şi devreme acasă. Inteligenţi domnii, nu? 😀

    Like

    Reply

  11. Când am citit articolul gândul mi-a zburat instant la un anume tip care mi-a lăsat și mie pe blog comentarii misogine și ce să vezi, e chiar persoana la care te-ai referit :)!

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!