Gânduri de încurajare – luni şi marţi

3cb1776563dda02d6a6a18eb85cfaa17

Atunci când sacul de box s-a ascuns într-un colţ, atunci când perna a fugit şi ea de micii tăi pumni şi nu ai niciun umăr pe care să îţi verşi o lacrimă, două, mai trebuie să te consolezi şi singur.

Lunea, te trezeşti înaintea găinilor, arunci un ochi pe geam şi vezi că picură. Intri repede într-o aplicaţie şmecheră a telefonului şi o crezi atunci când îţi spune că în câteva ore cerul va fi senin. Te încalţi cu nişte pantofi drăgălaşi, îţi iei şi o geacă subţire şi, ca un iepuraş printre flori, te deplasezi până la serviciu.

Când să te întorci acasă, însă, observi că cerul senin promis s-a transformat într-o soacră ce a descoperit că nora sa nu găteşte şi nici nu şterge praful în fiecare oră a zilei. Vântul bate din cinci direcţii, părul tău flutură în şase. Stropi de ploaie pătrund în zone pe care le credeai acoperite iar copiii pe care trebuie să-i duci până la maşina grădiniţei refuză să îşi pună gluga pe cap şi are loc următorul scenariu: tu îi pui gluga unuia, te duci la următorul să i-o pui şi lui şi când te întorci cu faţa spre primul, constaţi că şi-a dat gluga jos. Te duci şi i-o pui înapoi, te întorci cu spatele la el şi cu faţa la al doilea şi vezi că şi ăsta şi-a dat gluga jos şi ţopăie cu mult elan într-o băltoacă. Şi scena se repetă de câteva ori până când renunţi la ideea de a-i băga uscaţi în maşină.

Cum mă consolez lunea? E cel mai greu, pentru că e începutul săptămânii şi ştiu că vor mai urma 4 zile în care universul poate să-mi ofere multe porţii de ironie. Însă, ştiu că acasă mă aşteaptă măcar un episod dintr-un serial preferat, care mă va binedispune. 

c702be1f6af037f876dc849e3631b8d3

Marţea, te trezeşti ceva mai binedispus. Ştii că atunci când vei ajunge acasă, vor fi două episoade din două seriale diferite, care te vor rupe de cotidian şi îţi vor face ziua ceva mai relaxantă. Îţi propui să zâmbeşti toată ziua, să nu laşi pe nimeni să te enerveze şi să îţi menţii optimismul viu. 

Şi totul merge bine. Copiii sunt veseli, cântă “Deşteaptă-te române!” în maşină, chicotelile lor îţi alimentează voia bună şi o rază de soare apare timidă din plapuma de nori. Şi atunci auzi: “Doamna, mi-e rău!”. Încerci să ajungi la bancheta cu pricina fără să-ţi rupi gâtul, faci trei salturi şi te împiedici de patru ori şi începi să faci exerciţii de respiraţie adâncă cu un copil de 3 ani. Copilul îşi revine, deja îţi zâmbeşte şi dai să-ţi ştergi umbra de teamă de pe frunte când auzi din capătul celălalt al maşinii: “Doamnaaaaaaaa, mă doare burta. Îmi vine să vomit!”. Fugi şi acolo, faci aceleaşi exerciţii, copilul îşi revine. Se face brusc linişte şi ai impresia că furtuna a trecut.

Mai sunt exact 100 de metri până la destinaţie şi îţi spui că totul va fi bine. Însă, Cel de Sus nu are aceeaşi părere şi râde cu poftă la planurile tale infantile. Drept urmare, cu câteva minute înainte să ajungi în faţa grădiniţei, auzi “Doamnaaaaaa, vomit!”, urmat de anumite sunete pe care nu pot să le reproduc în scris. Filmul se rupe, te ia cu tremurat şi nu ştii ce să faci mai repede. Te gândeşti că un şerveţel nu ar rezolva nici măcar 10% din problemă iar geamul nu poţi să-l deschizi că iar a început furtuna. Aşa că mai aştepţi câteva minute, să reuşească şoferul să iasă din traficul supra-aglomerat şi să parcurgă şi ultimi metri până la grădiniţă. Bineînţeles, în tot acest timp, îţi asumi rolul de birou de plângeri, auzind în jurul tău doar “Doamna, de ce miroase a vomă? Doamna, nu pot să respir!” şi ridici din umeri ca un politician prins la înghesuială.

Cum mă consolez marţea? Mă gândesc că se putea şi mai rău. Putea să vomite pe mine.

Voi scrie o continuare a acestui articol şi pentru celelalte zile ale săptămânii!

Sursa foto: pinterest.com

Advertisements

4 responses to this post.

  1. Ha, ha, mi-am adus aminte de un nepotel al meu, care mi-a facut aceeasi surpriza in tramvai, intr-o zi infernal de calda, cand nu aveam la mine nici servetele, nici altceva. :)))

    Like

    Reply

  2. sau puteau să vomite mai mulți, în cor 😀

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: