Liberă, frumoasă, completă

ad838305db2e7ad52f995e89b42f3765

Dantelă neagră, miros de cafea, picături ostenite de ploaie lovindu-se de fereastră. Zâmbeşte şi iar plânge, plânge şi iar zâmbeşte. S-ar ridica din fotoliul în care stă înţepenită de mai bine de trei ore, dar i-a amorţit sufletul iar gândurile îi sunt dezacordate. Şi plouă.

A obosit să se mai gândească la el, la cântecele de la miezul nopţii, la pana pierdută printre cearşafuri umede şi miros sălbatic de iubire. A obosit să se mai gândească la zâmbetul ei de pe atunci. Buzele îi luceau de fericire şi totul părea atât de natural. Dar nu era. Legătura lor fusese mai falsă decât o extensie de păr. Şi acum, fără ea, se simţea urâtă.

Alarma telefonului o trezi la realitate. Deja întârziase cu câţiva ani pe plan sentimental, nu-şi permitea să mai întârzie şi la serviciu. Îşi dezgoli un picior şi simţi primul fior de toamnă. Clipi des pentru câteva secunde şi aruncă pătura pe podea.

“Nu mă gândesc la el!”

Chei, telefon, portofel, ţigări, brichetă. Le aruncă pe toate în poşetă şi-şi îmbrăcă, apoi, trupul cu uniforma aia bună. Era o zi mare la sediu. Trebuia să arate impecabil, chiar dacă pe dinăuntru era cârpită. Un pas, doi paşi. Brrrr! Dacă nu s-ar fi uitat în calendar, ar fi jurat că e noiembrie.

“Nu mă gândesc la el!”

Ajunsă în faţa clădirii, unde îşi petrecuse ultimii cinci ani din viaţă, se simţea un pic mai bine. Era în siguranţă, deşi vedea mulţimea de fotografi şi reporteri venită să o asculte. Îşi drese vocea şi-şi forţă o urmă de zâmbet în colţurile gurii. Trase, adânc, aer în piept şi intră.

O ploaie de blitzuri se porni şi, pentru câteva minute, văzând chipurile entuziasmate şi auzind loviturile puternice ale palmelor, uită de copleşitoarele sentimente ce o ţinură cu ochii deschişi toată noaptea.

“Chiar nu mă gândesc la el!”

toyota-Corolla-2013-exterior-tme-009-a-prev_tcm420-1236753

Când liniştea se aşternu în sală, discursul ei începu fără urme de reţinere şi tremurat al vocii. Vorbea despre reputaţia Toyota cu aşa o mare degajare, încât ai fi avut impresia că aceasta e, cu adevărat, singura sa familie.

– […]Noua Corolla vine ca o altă cărămidă în construirea zidului care vă conferă dumneavoastră siguranţa maximă la volan. Camera video marşarier, farurile Follow-me-home, sistemul Smart Entry & Push Start, sistemul de control al stabilităţii VSC şi al tracţiunii TRC şi sistemul de siguranţă cu 9 airbaguri SRS sunt doar câteva dintre dotările care vă vor atrage, cu siguranţă, atenţia. Standardele noastre exigente sunt recunoscute în întreaga lume, iar condiţiile extreme de drum şi de vreme, din cadrul evaluării auto, întăresc această idee. De asemenea, ştim cât de importantă este legătura client – reprezentanţă şi vă putem garanta linişte şi încredere în momentul achiziţionării autoturismului. Fiecare dintre noi tratează maşina ca şi cum i-ar aparţine. La urma urmei, „Toyota dumneavoastră este Toyota mea!” […].

toyota-Corolla-2013-interior-tme-016-a-prev_tcm420-1236802

“Ba mă gândesc la el!”

Trupul ei se uniformiza cu argintiul puternic al maşinii, hipnotizând marea de priviri curioase şi înfometate de nou. Nu ştia dacă ale sale cuvinte îi impresiona mai tare pe spectatori sau imaginea copleşitoare ce li se arăta în faţa ochilor, dar se înfrupta din aplauzele lor şi din satisfacţia ce le părăsea privirile.

“Trebuie să uit de el!”

Aclamaţia mulţimii fu ultimul împuls de care avu nevoie pentru a da frâu tuturor sentimentelor, adunate de prea mult timp în sufletul său. Deschise portiera, le aruncă reporterilor o ultimă privire, plină de înţeles, şi se urcă la volan; şi până să aibă cineva vreo putere de reacţie, ambală motorul şi eliberă frâna, părăsind clădirea ca-ntr-o scenă din filmele parfumate cu scârţâit de roţi. 

toyota-Corolla-2013-exterior-tme-007-a-prev_tcm420-1236739

Ploua deasupra ei, cu stropi mari şi grei, dar nimic nu mai conta. În sfârşit se simţea liberă, frumoasă, completă. Accelera şi zâmbea. Zâmbea şi accelera. Ploua şi-n urma ei, cu alte blitzuri curioase, dar nu mai conta. Destinaţia era frumuseţea…

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013.

Sursa foto: pinterest.com; toyota.ro

Advertisements

16 responses to this post.

 1. Felicitari pt nota 🙂

  Like

  Reply

 2. Suuuper, super articolul, doamne sunt atat de multe articole foarte bune…
  Mult succes, ai un articol foarte creativ…

  Like

  Reply

 3. Mi-a placut, ca un du-te vino intre gand si fapte, incedit ! Succes !

  Like

  Reply

 4. Posted by Jurnalul unei Eve on October 5, 2013 at 13:20

  Frumos..

  Like

  Reply

 5. Baftă Alexandra! Foarte fain!

  Like

  Reply

 6. Wow! Alexandra, știam eu că ești o talentată! Plus că lași o portiță deschisă imaginației fiecăruia, ceea ce este generos și deosebit. Pe mine m-ai convins, așa că îți urez baftă și la mai mare! Cu drag! 🙂

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on October 5, 2013 at 12:58

   Mulţumesc din suflet, Mirela! E prima oară când mă înscriu la Superblog şi am mari emoţii. Sper să placă şi juriului. Te îmbrăţişez!

   Like

   Reply

 7. Interesant mod de abordare ai ales, Ale! Imi place! cu o masina ca asta, chiar uiti de orice altceva, cel putin pana cand te bagi singura in pat. :))))
  Bafta!

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on October 5, 2013 at 11:36

   🙂 Poate nu se va băga singură. Mai las şi cititorul să aibă imaginaţie pentru continuare…:))
   Mulţumesc!

   Like

   Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: