Vocea din poşetă

Nu am avut prea multe relaţii dar dacă ar fi să fac o comparaţie între cei care au fost cândva partenerii mei, prima asemănare care mi-ar veni în minte ar fi reacţia lor la “Dragule, dă-mi şi mie portofelul din geantă!”. O stare de panică se instala pe figura fiecăruia dintre ei. Aceeaşi stare de panică. Şi se blocau. Probabil în încercarea de a găsi o scuză pentru a nu băga mâna în acel “univers paralel”, câteva secunde bune nu mai scoteau nicio vorbă. Apoi venea replica salvatoare: “Nu e politicos să umbli în geanta unei femei!”.

Da, iubitule! Nu e politicos să umbli în geanta iubitei tale, dar e culmea politeţii să o arunci din pat, printr-un vânt neaşteptat, în miezul nopţii, după ce ai mâncat două porţii de fasole cu ciolan.

A doua asemănare între aceştia ar fi tot legată de faimoasa poşetă. Deoarece se mai întâmpla uneori să merg la cumpărături cu partenerul şi să probez o bluză, maxim două  (cine mă cunoaşte ştie că nu am răbdare să stau prea mult prin magazine), îi lăsam în grijă pentru câteva minute a mea scumpă poşetă. Nu vă pot descrie umilinţa ce se citea pe figura lor, deşi voiau să nu pară afectaţi de gestul nenorocit pe care îndrăznisem să-l fac. Nici dacă i-aş fi aşezat în genunchi, în mijlocul unei mulţimi, şi i-aş fi bătut cu biciul nu ar fi avut reacţia asta. Privirea în pământ şi gânduri de “dă Doamne să nu intre vreun cunoscut de-al meu prin magazinul ăsta. Mă fac naibii de rahat!”.

619496ce1518b9da5f52e48a8008c367

Ştim cu toţii că există multe lucruri pe care femeile nu le înţeleg la bărbaţi şi invers. Iar poşeta este una dintre enigmele feminine care-i exasperează pe bărbaţi, alături de mersul câte (minim) două la toaletă, în club. De ce? Pentru că ne plângem mereu că ne doare, că ne ustură, că ne amorţeşte; avem pretenţia ca ei să ne ajute cu sacoşa de 3 kg de cartofi, dar cărăm pe umăr ditamai traista plină cu te-miri-ce.

Din punctul meu de vedere, o poşetă ar trebui să fie cât mai mică şi finuţă dar totodată încăpătoare (cum am văzut că există la Reeija). Să îţi poţi băga acolo chei, telefon, portofel (din ăla de bun simţ, nu ditamai porcul cu 20 de buzunare şi buzunărele, pentru mărunţi mari, mărunţi medii, mărunţi mici şi monede străine), un pachet de şerveţele şi un tampon (nu toată cutia + alte cutiuţe mai mici cu alte modele şi mărimi).

9efd119a322c1d20348c863cb9a2903e

Cel puţin pe mine nu o să mă vezi niciodată cu o geantă stil paporniţă, care să cântărească mai mult ca mine. Eu mă limitez la poşete de piele medii şi mici.

Dar pentru majoritatea femeilor din ziua de azi, geanta trebuie să fie cât mai mare. Dacă s-ar putea să fie şi transportată separat, de patru bărbaţi cu pieptul gol şi musculos, ar fi ideală. Pentru că în ea trebuie să încapă orice. Pe lângă lucrurile esenţiale pe care le-am enumerat mai sus, modelul de femeie care împânzeşte străzile moderne şi-ar dori să mai introducă:

– întreaga trusă de machiaj (că cine ştie când o bufneşte plânsul, din cauza lui iubi care şi-a vândut BMW-ul decapotabil pentru o trotinetă de maşină normală, şi i se strică tot efectul de “Smokey eyes”);

– un parfum (o sticlă nou-nouţă, în caz de piere efectul celeilalte sticle pe care şi-a turnat-o în cap, acasă);

– un fixativ (în caz de firul 14 e mai încăpăţânat şi se ridică în mijlocul unui dans pe boxe);

– cremă de mâini; cremă de picioare; cremă de coate; cremă de călcâie; cremă de dimineaţă, prânz şi seară;

– deodorant;

– lenjerie intimă;

Şi Dumnezeu mai ştie ce! Singura lor problemă e că, pe lângă faptul că geanta e mare, lenea de a o curăţa din când, în când, e şi mai mare.

1c3a858492beb124dbd13e9ac8f3ea67

Drept urmare, singura îmbunătăţire a genţilor XXL, la care mă pot gândi acum, e o voce sâcâitoare care să le spună femeilor când e timpul să facă o scurtă curăţenie în poşetă. O dată la câteva zile să audă şi ele “Hey, pisi, scoate şi tu lenjeria intimă folosită din buzunărelul mic!” sau “Chipsurile pe care le-ai băgat acum două săptămâni, în buzunarul din mijloc, au expirat. Aruncă-le la gunoi!” sau chiar “La ce naiba îţi foloseşte bila aia de bowling? Las-o acasă!”.

Şi mă mai gândisem şi la o soluţie pentru femeile mai însetate din fire, dar se pare că a fost inventată deja geanta din care poţi să-ţi torni un pahar de vin:

52f55bce8614139e83eaaa2ca947762e

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2013.

Dar pentru că este weekend şi am o dispoziţie bună, îndrăznesc să-l înscriu şi la ediţia numărul 41 de Happy Weekend. 

Sursa foto: pinterest.com

Advertisements

12 responses to this post.

 1. Să ai o duminică frumoasă și liniștită.

  Like

  Reply

 2. Posted by elly weiss on October 19, 2013 at 18:40

  Mai trebuie sa fie ceva in geanta, cel putin asa am vazut eu in niste reclame. La Perwoll ma refer :)) Cred ca stii reclamele in care cate-o tipa apare scotand Perwoll-ul din poseta :))
  Despre posetele de dama cred ca se pot scrie multe. Nu prea ma incadrez, am posete relativ mici pentru ca fiind mignona nici nu m-ar aranja una XXL. Si fiind mici, n-am mare lucru in ele, in plus, avand cateva pe care le utilizez in paralel uit ce si pe unde am prin ele. :))
  Articolul e amuzant si mi-a placut mult si caricatura cu crocodilii 🙂
  Happy weekend, Alexandra!

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on October 19, 2013 at 20:50

   Da, ştiu reclama. :)) Şi eu am tot poşete mici şi medii. Nu mă văd cărând ditamai traista…
   Mă bucur că ţi-a plăcut!
   Te pup

   Like

   Reply

 3. Ei, da, si eu tot latura amuzanta a gentilor am vazut-o, se pare ca femeile au intrat in legenda cu accesoriul asta.

  Like

  Reply

 4. “Da, iubitule! Nu e politicos să umbli în geanta iubitei tale, dar e culmea politeţii să o arunci din pat, printr-un vânt neaşteptat, în miezul nopţii, după ce ai mâncat două porţii de fasole cu ciolan.” =)))) mega-extra panala replica =)) iar ultima geanta? O inventie de’a dreptul geniala…unde se gasesc?:))))

  Like

  Reply

 5. Nice purse, indeed! 🙂
  Happy weekend!

  Like

  Reply

 6. O doamne :)) Ador poza aia cu crocodilii :)) E morală =))
  (Fain articol :*!)

  Like

  Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: