Carusel

Cobori treptele și nu-ți vine să crezi ce ai făcut. Deschizi ochii și încerci să alungi amețeala despre care îți vorbea toată lumea. Te-au avertizat că așa se va întâmpla, dar nu ai vrut să-i crezi. Ai preferat să urci din nou. Ți-ai adus aminte de adolescență și cât de ușor era pe atunci și ai crezut că inocența s-a păstrat. Dar acum știi că, de fiecare dată când ai urcat, sufletul ți s-a strâns tot mai mult. Îți promiți că nu o vei mai face, că vei fugi departe de tentația de a încerca încă o dată. Și crezi în puterea ta de a te ține de promisiune.

433f8774d95290ee0be391493d41f331

Mai faci doi pași, încercând din răsputeri să scapi de ispită. O împingi cu toată forța ce ți-a rămas și-i strigi în față „Du-te și lasă-mă!” și alergi. Alergi fără rost, fără direcție și fără oprire. Te uiți în urma ta, din când în când, și-ți spui „Încă puțin și am scăpat!”, fără să îți dai seama că, de fapt, alergi în cercuri și în curând vei ajunge de unde ai plecat, la aceeași intrare spre caruselul iubirii.

Te oprești pentru câteva secunde și râzi. Te crezi departe de orice pericol și te scufunzi în moalele plăpumii tale. Îți treci un șervețel peste pleoape, sperând ca, odată cu rimelul, să ștergi și amintirea. Și pentru câteva secunde reușești. 

082aed9e246ff1d44f72188b256f0f2e

Încă mai există cicatrici în palmele tale, de la ultima încercare și totuși simți furnicături în degete și o dorință tot mai mare de a te arunca din nou pe treptele sale. Îți spui că numai proștii renunță la luptă și că nu toate călătoriile au un final dezastruos, doar că nu ai nimerit tu drumul potrivit. Te ridici, cu ochii sclipindu-ți a hotărâre, iei pantoful cu tocul rupt și îl arunci în colțul camerei. Vei încerca din nou, cu alte haine, cu alți pantofi, cu altă atitudine. Și nu te vei mai duce la același carusel, căci există un altul care cu siguranță nu e la fel. 

ff19d4b63f38bb58cc2ab9f9d6fba67c

Și ajungi în fața lui. Te urci, zâmbești, chicotești, îți lași inima să îți zburde în piept, dai drumul la mâini și simți că zbori. Te simți din ce în ce mai bine și crezi că nimic rău nu ți se mai poate întâmpla. Dar vântul bate din ce în ce mai puternic și câțiva stropi de ploaie încep să-ți zdrobească obrajii naivi. Știi că e timpul să te dai jos, înainte să cazi din nou, dar o voce lăuntrică îți șoptește „încă un pic”. Lacrimile îți îngheață dar sângele îți clocotește și răbufnești. „Niciun pic!” Cobori treptele și alergi, știind că te vei întoarce dar sperând să nu. 

99698983e9af35a2047847a57f05ab82

Sursa foto: pinterest.com

Advertisements

2 responses to this post.

  1. La Multi Ani 2014 !

    Aliosa.

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: