Marele Mister Al Omenirii -guest-post-

(sau Cât De Multe Ştiu Bărbaţii Despre Poşetele Femeilor)

Aseară am lansat o provocare pe pagina blogului meu care suna cam așa: „Lumea ajunge pe blogul meu căutând parerea barbatilor despre posetele femeilor, așa că mi-am propus să nu o dezamăgesc. Băieți, să curgă cu păreri!”

Un singur curajos mi-a răspuns, printr-un guest post destul de elaborat, pe care vi-l atașez aici. Mai aștept și alte păreri, atât masculine cât și feminine. 

57307fe99edb4a3088bfbdfc49a7ef9e

Tibi spune cam așa:

Este bine-cunoscută munca diverşilor cercetători ai lumii şi beneficiile rezultatelor ei, de la invenţia maşinilor cu aburi şi mai apoi a motoarelor cu combustie internă la curentul electric şi toate aplicaţiile acestuia, incluzând mult mai recentele dispozitive electronice pe care toată lumea le utilizează. Desigur, uneori rezultatele cercetărilor ştiinţifice sunt cel putin neconcludente, exemple fiind suficiente şi în acest sens – de la timpul petrecut cercetând ce îi determină pe oameni să se gândească la sex până la mult mai ridicola încercare de a demonstra că bărbaţii şi femeile provin de pe aceeaşi planetă. Există însă un mister care de ani de zile nu poate fi elucidat, oricât de mult s-ar încerca şi oricâte resurse s-ar aloca acestor cercetări, mister care, culmea, priveşte tot separarea dintre femei şi bărbaţi: poşeta.

Aparent, poşeta este un accesoriu vestimentar care serveşte femeilor pentru a purta la îndemână diverse obiecte necesare (sau nu) lor. În realitate, însă, nimeni cu excepţia posesoarei nu poate şti exact conţinutul unei poşete şi sunt mai multe şanse de a câştiga la loterie decât de a intui ce conţine ea. Din câte se cunoaşte, poşeta, indiferent de dimensiuni, poate conţine un număr infinit de obiecte, aşezate în ordinea şi poziţiile dorite de posesoarea ei. Este strict interzisă manipularea poşetei fără acceptul posesoarei şi este un sacrilegiu absolut deschiderea ei şi cercetarea conţinutului. Desigur, există şi excepţii – puţinele cazuri în care posesoarea solicită asistenţă pentru recuperarea unui obiect conţinut ori chiar a poşetei dintr-o poziţie inaccesibilă.

În opinia bărbaţilor, poşeta se asortează cu orice: poate conţine atât haine, cât şi pantofi, aşa că nu este nevoie să pună la îndoială gusturile partenerei. Dar poşeta reprezintă adeseori o durere de cap pentru ei. Preţul de achiziţie vine însoţit de o veste bună: „iubi, ghici ce mi-am cumpărat azi!”, urmată de obicei de o gaură neagră în contul de debit limitat ori credit nelimitat (nelimitat în privinţa perioadei de rambursare) şi puternice senzaţii de înţepături în zona inimii pentru bietul titular. Iar dacă sacrificiul achiziţiei se dovedeşte insuficient, un alt mare sacrificiu pe care îl fac bărbaţii pentru partenerele lor este acela de a deveni purtători de poşetă fără voia lor, dar din nevoia de a le ajuta şi a le face pe plac partenerelor.

Un alt lucru pe care nu şi-l pot explica bărbaţii este dimensiunea poşetelor, care creşte de la elegantul plic pentru ocaziile de gală până la adevăraţi saci aşa-zis ecologici pentru activităţile urbane zilnice ale partenerelor lor. Este pur şi simplu de neconceput cum obiectele care încap într-o poşetă minusculă îşi măresc brusc volumul pentru a ocupa apoi un spaţiu direct proporţional cu posesoarea. Aşa cum este de neconceput cum partenera lor firavă le poate înmâna spre purtare temporară un obiect care atârnă aproape la fel de greu ca ea, dar pe care ea îl poartă tot timpul pe umăr. Şi nu în ultimul rând, la fel de greu de conceput este utilitatea obiectelor care compun ansamblul din interiorul unei poşete, a căror diversitate este incomensurabilă, variind de la truse de machiaj necesare oricărei femei până la cele mai rare şi complexe medicamente pe care nu se ştie când şi dacă le vor folosi, dar sunt bune „pentru orice eventualitate”.

Evident, este greu de analizat utilitatea poşetei din punctul de vedere al bărbaţilor şi orice încercare de a o elimina din garderoba partenerei ori măcar de a-i reduce volumul şi greutatea în speranţa că va fi mai uşor de subtilizat în diversele ocazii în care sunt nevoiţi să o „adopte” se soldează cu eşecuri lamentabile şi căderea din graţiile partenerei, solicitând soluţii diplomatice şi investiţii majore, posibil tot pentru achiziţia unei poşete. Însă niciodată bărbatul nu poate alege poşeta partenerei: cea care pare perfectă în viziunea lui ori chiar a altor femei se va dovedi o jignire crasă în faţa celei care o va primi şi îi va dovedi acesteia că el nu are nici cea mai vagă idee despre preferinţele ei, revenindu-se la aceleaşi soluţii diplomatice şi investiţii majore pentru a restabili relaţiile dintre cele două părţi.

Poşeta este ca o gaură neagră în care intră obiecte al căror volum o depăşeşte, dar, de asemenea, se transformă într-o gaură de vierme din care pot ieşi cele mai neaşteptate obiecte. În acelaşi fel, se poate reduce la dimensiuni incredibile ori se poate dilata până când estetica îi este grav pusă la îndoială. De altfel, poşeta pare să penduleze între obiect decorativ şi obiect utilitar, dar numai posesoarea poate şti exact scopul şi ocazia potrivită pentru fiecare utilizare. Aşadar, poşeta rămâne poate cel mai greu de descifrat mister recent al omenirii, dincolo de oricare explicaţie logică şi oricare lege a fizicii – un univers în sinea ei…

Voi ce credeți?

Sursa foto: pinterest.com

Advertisements

6 responses to this post.

 1. Niciodată nu am înțeles cum intră atât de multe obiecte în geanta unei femei. Am observat că până și într-o geantă tip plic intră cel puțin 10 articole :))

  Like

  Reply

 2. Am scris şi eu un material pe tema asta şi îţi pot spune mai curând ce nu conţine poşeta unei femei. În redacţia în care lucram existau 15 fete şi 2 băieţi, unul dintre ei fiind eu. Celălalt băiat şi cu mine ne-am apucat să montăm nişte birouri noi. La un moment dat, fiindcă ne trebuia o unealtă, le-am întrebat pe fete dacă au întâmplător în geantă o cheie franceză. Ei bine, niciuna nu avea…

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on February 3, 2014 at 16:38

   :)) Păcat! Eu știu pe cineva care avea veșnic o șurubelniță în poșetă, dar cheie franceză nu am auzit să aibă nimeni.

   Like

   Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: