Prima dragoste începe cu Shamone

michaeljackson

Nebunia cu Michael Jackson m-a prins de mică. E posibil ca primul cuvânt pe care l-am rostit să fi fost „Shamone!” urmat de un ”Auuu!” pițigăiat; dar toată lumea neagă asta. Cert este că prima mea dragoste, după tata (căci știți cum stă treaba cu fetițele și tăticii), a fost Michael Jackson.

Așa mică, slabă și cu o antenă în creștetul capului, cum eram pe la 3 ani, eu eram îndrăgostită nebunește de regele muzicii pop. Făceam moonwalk-ul pe parchetul din sufragerie, behăiam fiecare vers și nu ratam nicio ocazie pentru a uza singura casetă pe care o aveam cu melodiile lui și aia înregistrată, cu greu, de tata.

Atât de mult îmi plăcea acest cântăreț încât, într-o zi, am lăsat-o pe mama citind ziarul, în fața blocului și am fugit la o vecină să văd un concert cu el. Cine mă cunoaște mai bine, s-a săturat de povestea asta dar pe mine mă amuză de fiecare dată. Nu aveam mai mult de 10 kg udă, așa că vântului nu-i era greu să mă arunce în orice direcție voia. Dar eu mi-am abandonat mama și calul pe care îl târâiam, de obicei, peste tot, și am fugit, curajoasă, la două blocuri depărtare, ca să o rog pe o prietenă de-a mamei să-mi pună caseta cu concertul Michael Jackson din București, 1992. Nu vă imaginați spaima prin care a trecut biata mea mamă, ridicând ochii din ziar și văzând doar calul, iar eu… pauză, lipsă, nu! Probabil figura îi era verde-albastră-verde-albastră, iar inima cât un purice, dar într-un final i-a picat fisa că s-ar putea să fiu la persoana cu pricina și m-a găsit. Din surse sigure știu că, după ce a aflat că sunt în regulă, s-a prelins lângă tocul ușii și au fost nevoie de câteva perechi de palme ca să-și revină, dar totul s-a terminat cu bine.

Însă, aventura mea cu Michael Jackson nu s-a terminat aici. Trecând anii, versurile melodiilor sale aveau din ce în ce mai mult sens pentru mine iar ritmicitatea melodiilor mă acapara din ce în ce mai mult. Acum, orice piesă mă unge la suflețel și îmi regăsesc cam toate sentimentele printre cuvintele pe care atât de frumos le-a unit acest om. Când am nevoie de ceva cojones, ascult Bad. Când sunt pusă pe fapte bune, ascult Heal the World. Când am nevoie de o schimbare, ascult Man in the Mirror. Când mă simt pierdută, ascult You are not alone. Iar când pasiunea mă paște la un colț de inimă, mai dau play și la Give in to me și In the Closet. 

Să nu vă mai spun că în ziua în care am dat bacalaureatul la limba română, am refuzat să mă trezesc din somn. Oricât a încercat mama să tragă de mine, spunându-mi că am de dat un examen important în ziua respectivă și că mofturile nu s-au nimerit bine, nu am vrut cu niciun chip să mă mișc. Și atunci a fost nevoită să îmi dea vestea proastă înainte de cafea: a murit Michael Jackson.

Nu vă puteți imagina viteza cu care am deschis ochii și am sărit din pat. Am simțit cuvintele acelea ca pe o lovitură sub centură și am fost deprimată câteva săptămâni bune. Din fericire, nu atât de deprimată încât să nu iau examenul, dar oricum…

Însă, m-am bucurat mult zilele trecute să ascult o piesă mai veche de-a lui, pe care unii s-au gândit să o scoată de la naftalină și să o regenereze cumva:

Pe mine m-a cucerit din prima.

Și acum să facem un sondaj: care este melodia voastră preferată, semnată Michael Jackson?

4 responses to this post.

 1. […] birou și nici nu mă uit să văd cine mă apelează. Deci, nu o lua personal. Putea să sune și Michael Jackson din mormânt și tot nu aș fi […]

  Like

  Reply

 2. Imi place, imi amintesti de copilaria dusa pe melodiile lui Michael, dansurile in fata televizorului felul in care incercam sa-I imit. Insusi beat-ul melodiilor imi face sangele sa fiarba chiar si in ziua de azi, chiar daca in ochii celorlalti ma fac de ras dansand ca un fanatic, pe mine ma face sa ma simt in viata. Multumesc ca ai reusit sa readuci la viata o farama din copilaria noastra.

  Like

  Reply

  • Melodia preferata ? Este greu sa spun ca-mi place una in mod special. Pentru mine Michael Jackson a fost facut din iubire inocenta si muzica, un geniu in ceea ce consta dragostea fata de cei din jurul tau, printre singurii oameni pe care ii pot compara cu Iisus Hristos, fiindca si-a dat ultima suflare cu gandul ca muzica lui, ca prin arta lui sa : Heal the World…

   Like

   Reply

  • Posted by Alexandra on May 20, 2014 at 19:08

   Cu plăcere. Mă bucur să aflu că mai există oameni care-i apreciază muzica, pe la noi prin țară.

   Like

   Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: