Faceți cunoștință cu scaietele

e2b9f5547a1561648bbc132640d25155

Unii oameni sunt alergici la fericire. Și nu la a lor, ci la a altora. Dacă te văd cu zâmbetul pe buze, radiind a bucurie și împlinire, parcă li se face rău. Ochii li se micșorează, vena li se umflă și mintea li se umple de gânduri negre. Iar dacă mai au și impresia că le-ai greșit cu ceva, ai pus-o. Vor face tot posibilul să-ți alunge starea euforică.

Din fericire nu sunt înconjurată de astfel de oameni; mi-am selectat cât am putut de bine anturajul. Dar cum în lumea asta nu poți coexista doar cu oamenii pe care îi alegi tu, se mai întâmplă uneori să dai și de câte un scaiete. 

Scaietele, în general, stă într-un colț al său și așteaptă cu nerăbdare următoarea victimă. Analizează, judecă și dacă te apropii prea mult, chiar și din greșeală, nu ratează ocazia de a se agăța de tine. Ba te invită la un dans lasciv, ba vrea să-ți vândă o tigaie la suprapreț, ba are nevoie de o semnătură. Și dacă tu îți dai seama că scaietele înțeapă și îl alungi de pe țesătura ta, să nu crezi că vei scăpa cu basmaua curată. 

Dar stai liniștit! Scaietele nu are cum să-ți facă rău fizic, odată ce l-ai aruncat la locul său, înapoi în boscheți. În cel mai rău caz, dacă ești sensibil la ce spune lumea, te va afecta un pic psihic. 

Cum?

Își va activa lansatorul de zvonuri. Dacă te-a văzut vreodată bând o tequila cu fetele, va povesti tuturor cum te-a văzut el urcată pe bar și turnându-ți shot-uri pe tine. Căci deh, tequila e atât de ieftină și îmbietoare încât n-ai cum să te abții să nu ți-o torni în buric. Dacă nu i-ai acceptat invitația la cafea, te va muta direct pe centură, la 5 lei pe oră. Căci pentru o altfel de jignire îți trebuie ceva mai mult creier și un strop de imaginație în plus.

c478ee9608b841fe6e14d79896a0386d

Și n-ai cum să-l împiedici să facă asta.

Pentru că mintea sa îngustă nu-i permite să meargă mai departe și să-și vadă de propria viață; ci-l împinge spre a ți-o împroșca pe a ta cu noroi. Și atunci ce e de făcut?

Nimic.

Cine te cunoaște, știe cum ești cu adevărat și nu se va încrede în zvonuri. Iar cine nu te cunoaște, poate va avea ocazia vreodată și va vedea că scaietele s-a jucat cu mintea și naivitatea sa.

Concluzia: Zvoneală plăcută, dragi scaieți! Abia aștept să mai aflu ce am făcut eu în tinerețe. Poate scot de un scenariu de telenovelă…

2 responses to this post.

  1. Vorba maică-mii: “Ferea de omu’ prost, că are mereu mintea odihnită”(pentru vreun plan murdar)…

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: