Diferențe și atracție

9f1f42ff9ad90a54d63a996d260db2d1

Respiri.

Închizi ochii.

Degetele ating nisipul.

Valurile îți gâdilă auzul.

Întinzi o mână către cer.

Vara asta ți-ai promis fericirea.

Vara asta trebuie să te îndrăgostești cumva.

Arunci o privire în stânga și cauți omul.

Cauți printre gânduri și descrierea ideală a caracterului său.

Încerci să-ți amintești cum ar trebui să fie, ce ar trebui să facă și dacă ar trebui să zâmbească sau să poarte un scut al seriozității. Încerci să alegi între ochi albaștri și negri; între obraji arși de soare și ten palid, uscat; între păr scurt și ciufulit și plete lucioase, prinse într-o coadă. Să te iubească din prima secundă sau să fii nevoită să lupți pentru sentimentele sale? Să îți arunce lumea la picioare sau să te lase pe tine să te zbați pentru a obține-o? Să stea cu tine pentru totdeauna sau să-ți dea drumul la mână atunci când va simți că libertatea te pândește la colț?

Un fir de nisip îți ajunge în ochiul stâng și te ridici într-un cot. Îl vezi cum pășește în continuare și se întoarce spre tine. E înalt și ține un pahar de bere în mâna dreaptă. În stânga are o pană colorată. Își cere scuze și zâmbește, apoi continuă discuția cu prietenul său, în timp ce se așază pe un șezlong, în spatele cearșafului tău.

– Băi, frate, ți-am zis cum stă treaba. Trebuie să mă asculți!

– Dar n-am nicio garanție.

– Îți zic eu…

Nu prea înțelegi despre ce vorbesc. Printre încă vreo trei de-alde „frate” și două înjurături, mai auzi ceva legat de tuning Motorvip și o sonerie de telefon vechi. Te ridici încet de pe cearșaf și te îndrepți încet spre mare. Cât diferă preocupările voastre și totuși te simți atrasă…

În stânga ta un copilaș se străduiește să construiască un castel de nisip. Marea, însă, nu e încântată de realizarea sa și îi mai trimite câte un val, din când în când, peste ustensile. Aleargă după lopățică, o prinde și se întoarce la castel. Un cățel îl privește cu o ureche ridicată. Limba îi atârnă până spre vârful castelului și ochii aproape i se închid.

În dreapta vezi un cuplu. Au 40 de ani, fiecare, dar se țin de mână ca la prima întâlnire. Poate o fi, de fapt, prima lor întâlnire. Niciodată nu e prea târziu să întâlnești persoana potrivită ție. Dar ei par îndrăgostiți de ceva vreme. Nu se uită în jurul lor. Nu îi interesează ce face lumea înconjurătoare. Ochii le sclipesc iar obrajii le sunt roșii. Frumos sentiment îi unește.

Pășești în marea rece și te gândești că nu va mai dura mult până să fii și tu îndrăgostită. Doar e vară. Ceva trebuie să se întâmple în viața ta. Cineva trebuie să apară. Trebuie doar să deschizi ochii și să vezi dacă, nu cumva, a apărut deja. 

Îți arunci câțiva stropi de mare cu alge pe tine, te uiți câteva secunde în zare și pleci înapoi spre cearșaf. Cei doi încă vorbesc…

– De câte ori să-ți mai zic? Deschizi frumos laptopul și îți iei un kit ambreiaj de pe www.motorvip.ro și ai rezolvat problema!

– Frate, nu mi-e greu, dar…

Îi zâmbești și tu băiatului cu pana colorată și iei prosopul să te ștergi. Se oprește din vorbit câteva secunde, apoi se ridică de pe șezlong.

– Mai vorbim altădată, frate!

Se apropie de tine și, fixându-te cu privirea, îți întinde paharul de bere:

– Bună, eu sunt Cosmin! Pot să iau loc lângă tine?

Sursa foto: katherineschwarzenegger.com

Advertisements

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: