#FeelingNuts – Lăsați gălețile și apucați ouăle!

Pentru prima oară încep un articol cu o concluzie: cazurile umanitare nu au la fel de mult succes dacă nu sunt însoțite de un gest stupid. Dacă nu mă credeți, hai să ne amintim de Ice Bucket Challenge. Ce a început ca o metodă de a convinge oamenii să doneze pentru ajutorarea celor suferinzi de scleroză laterală amiotrofică (boala Charcot sau boala Lou Gehrig), s-a transformat într-o provocare pentru cei cu prea mult timp liber și prea multă gheață disponibilă în frigider.

Unii au donat. Slavă cerului pentru oameni ca ei. S-au documentat și În loc să-și cumpere al treilea BMW, au donat banii. Bravo lor!

Unii au donat și și-au turnat și o găleată cu gheață în creștet. Deși ideea era ”Donezi bani SAU îți torni gălețica în cap”, ei au ales să le facă pe amândouă. E bun și-așa…

Dar mult prea mulți au ales să se distreze pe tema asta. Să-și provoace prietenii, cunoștințele, dușmanii, să umple internetul de filmulețe, care mai de care mai penibile, și să doneze fix 0 lei.

A trecut și vremea găleților, însă. Facebook-ul s-a uscat bine cu prosopul și lucrurile au revenit la normal.

Ei… să nu exagerăm! Nu chiar la normal. O nouă campanie se vede la orizont, care încearcă să atragă atenția asupra cancerului testicular. Da, dragii mei, este timpul să vă apucați cu mânuțele de oo! Nu că n-ați face-o de atâtea ori în văzul lumii: în stația de autobuz, în cluburi, la coadă la pâine și pe bancă, în parc. Dar ne gândeam că o fotografie cu voi făcând asta ar sensibiliza întreaga lume.

#FeelingNuts se intitulează provocarea la care a aderat deja Hugh Jackman, îndemându-i cu mult elan și pe alții să i se alăture.

18494287

Numai că această campanie nu spune: ”Apucați-vă de testicule sau donați bani!”. Nu, nu! Spune doar ”Apucați-vă de testicule!”. Nu se dă niciun cont, nu se cer bani. Doar se apucă și se nominalizează. Interesantă abordare, nu credeți?

Prevăd în globul meu de cristal următoarele campanii:

  • introduceți-vă sânii în acvariul cu piranha, filmați și postați pe youtube, pentru sensibilizarea populației în legătură cu suferințele cauzate de cancerul la sân.
  • faceți o fotografie cu un os în gură, stând în patru labe, pentru sensibilizarea populației în legătură cu suferințele cauzate de cancerul osos.
  • faceți o fotografie cu chiloții în vine, stând pe budă, pentru sensibilizarea populației în legătură cu suferințele cauzate de cancerul la vezica urinară.

Sursa foto: twitter.com

Advertisements

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: